De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 oktober 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 24 oktober 2017

CataloniŽ vindt geen luisterend oor bij EU

De Europese regeringsleiders lopen met een grote boog om de Catalaanse kwestie heen. Spanje dreigt een einde te maken aan de onafhankelijkheidsbeweging in het relatief rijke CataloniŽ en daarom wil premier Mariano Rajoy feitelijk het bestuur van de deelstaat overnemen. CataloniŽ deed gisteren een beroep op Brussel. De EU zou haar geloofwaardigheid verliezen als ze toestaat dat de Spaanse regering het bestuur van CataloniŽ aan de kant schuift. Het is onduidelijk wat de Catalaanse leider Carles Puigdemont hiermee precies bedoelt. De EU beschouwt het Catalaanse onafhankelijksstreven, dat indruist tegen de Spaanse grondwet, terecht als een binnenlandse kwestie.

Regiodinsdag, 24 oktober 2017

Sint neemt glutenvrije piet mee naar Dokkum

Dokkum - Goed nieuws voor kinderen met een glutenallergie. Sinterklaas neemt bij de landelijke intocht in Dokkum een Ďglutenvrijeí piet mee.

Regiodinsdag, 24 oktober 2017

Goede hoop op doorstart van Sumarder bruggenbouwer

Sumar - BSB Staalbouw in Sumar is gistermiddag failliet verklaard. Curator Wouter Cnossen van Dommerholt Advocaten heeft goede hoop op een doorstart. Er zijn meerdere partijen geÔnteresseerd in het bedrijf. Daarover wil de curator verder niets kwijt. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 5,5 miljoen euro aan crediteuren. Vorige week gingen al geruchten dat het bedrijf in financiŽle moeilijkheden zat, nadat het werk rond zeesluis Farmsum werd stilgelegd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties