De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 juni 2006.

Economiezaterdag, 24 juni 2006

Directiekamer als papieropslag

Bolsward – Een bezoek aan de groothandel in verpakkingsmateriaal Van Houttum Beheer in Bolsward maakt gelijk duidelijk dat het bedrijf moet verhuizen naar een ander pand. De huidige vestiging is veel te klein. De directiekamer fungeert al als papieropslag, de kantine wordt gebruikt als printafdeling en de ontvangstruimte voor bezoek is nu een afgescheiden gedeelte van de ruimte waar normaal alle monsters van producten zijn uitgestald.

Economiezaterdag, 24 juni 2006

Sperwer en Sligro ‘poten’ om 120 Edah’s

Leeuwarden - Sperwer en Sligro gaan 120 van de 223 overgenomen Edah-winkels verdelen door te ‘poten’. Om en om kiezen de supermarktbedrijven een winkel.

Economiezaterdag, 24 juni 2006

Eurosporvac twee dagen na brand weer van start

Nijehaske - Je gebouw brandt af en al na twee dagen kun je weer aan het werk in een groter, bijna nieuw gebouw. Vakantiebedrijf Eurosporvac Campingvakanties slaagde erin, door hard werken en dankzij de hulp van veel bedrijven en organisaties. Vorige week dinsdag ging het pand van het bedrijf in Heerenveen in vlammen op. Twee dagen later hervatte Eurosporvac het werk in een gebouw op het bedrijventerrein Nijehaske bij Heerenveen.

Economiezaterdag, 24 juni 2006

Aquario geeft 50.000 terug aan gemeenten

Sneek - Het Friese waterbeheersbedrijf Aquario geeft 50.000 euro winst terug aan de gemeenten waarvoor het het rioolbeheer heeft uitgevoerd. Dat maakte directeur M. Offinga van Aquario gisteren bekend. Het bedrijf boekte in 2005 een winst van 100.000 euro en dat heeft het bedrijf volgens Offinga niet helemaal nodig.

Economiezaterdag, 24 juni 2006

‘Politiek remt groei haven van Harlingen’

Harlingen - De politiek remt de groeimogelijkheden van de Harlinger haven en daarmee de economische groei van bedrijven in de regio. Dat concludeert B. Witmond van onderzoeksbureau Ecorys. Volgens Witmond kunnen toerisme en containervervoer zorgen voor extra werkgelegenheid.

Hoofdartikelzaterdag, 24 juni 2006

Religie in de politiek...

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft weer een boek geschreven. Ditmaal gaat het vooral over de betekenis van religie in de wereld, vooral in de betrekkingen tussen landen. De gebeurtenissen op 9 september 2001 hebben haar gesterkt in de overtuiging dat wereldpolitiek óók moet gaan over religie. Niet zozeer in de godsdienstige zin, maar over religie als bron van ideeën. Achter de godsdienstige waanzin van de vliegtuigen in de Twin Towers gaat een wereld schuil aan opvattingen, gevoelens en ideeën over de mens, de wereld en God. Zonder besef van die ideeën is het onmogelijk een politiek te voeren met als doel het vreedzaam samenleven van volkeren en landen.

Regiozaterdag, 24 juni 2006

‘Meer missie op christelijke scholen'

Leeuwarden - ,,Laatst was ik bij een kerstviering op de Prins Mauritsschool in de wijk Bilgaard. Loopt daar zo'n klein Marokkaans knulletje met een kaarsje in de hand te zingen. ‘Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht.' Dat vind ik nou waardevol. Misschien herinnert hij zich het later nog eens, als volwassen man. Wat hij ook gaat doen, hij heeft in ieder geval gehoord wie Jezus is.”

Regiozaterdag, 24 juni 2006

Vaker bijpraten met de buurvrouw

Leeuwarden - Vanuit Spanje, Cyprus, Griekenland en Polen kwamen beleidsmakers gisteren naar Assen voor een conferentie om te praten over hoe je een kind opvoedt en wat je zoal aan problemen kunt tegenkomen. En vooral over de vraag hoe je daar dan mee omgaat. Het lijkt wel of opvoeden steeds moeilijker wordt, gezien de titel van het voor de gelegenheid gepresenteerde boekje Wordt er nog opgevoed?

Weerzaterdag, 24 juni 2006

Warm

Vandaag is er af en toe zon en wordt het 22 of 23 graden. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig. Morgen is het met 25 graden nog warmer. Er zijn zonnige perioden en later op de dag is er kans op een stevig onweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties