De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 december 2011.

Cultuurzaterdag, 24 december 2011

Auteurs actieboeken bekend voor Kinderboekenmaand

Harderwijk | Willemijn de Weerd, Gisette van Dalen en Petra Messelink mogen de drie actieboeken schrijven voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2012. Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, onderdeel van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB), bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 24 december 2011

Ruim 500 jongeren volgen dansproject van Keunstwurk

Leeuwarden | Ruim vijfhonderd scholieren hebben het afgelopen jaar meegedaan aan Dűns op ’e kop, een project van Keunstwurk met als doel om jongeren kennis te laten maken met folkloristische dans. In totaal zijn er 125 danslessen gegeven, meldt Keunstwurk.

Economiezaterdag, 24 december 2011

Bietencampagne verloopt boven verwachting goed

Groningen | De verwerking van suikerbieten loopt beter dan verwacht. Dat meldde SuikerUnie gisteren. Naar verwachting zullen rond 10 januari de laatste bieten worden aangevoerd bij de fabrieken in het Brabantse Dinteloord en het Groningse Vierverlaten. Op 15 januari zullen dan de laatste bieten naar verwachting zijn verwerkt. Dat is enkele dagen eerder dan het strakke schema dat de verwerker altijd hanteert.

Economiezaterdag, 24 december 2011

Poster verandert elk hok in een formule 1-garage

Leeuwarden | ,,Eigenlijk wilden we een idee uitwerken om werkloze jongeren te koppelen aan bedrijven die mensen nodig hadden. Maar we zijn in het verkopen van deurposters beland.” Ondernemer Fokko van der Woude (24) legt uit hoe een balletje raar kan rollen wanneer je met een eigen bedrijf wilt beginnen, maar de plannen nog lang niet zijn uitgekristalliseerd. Hij is sinds een jaar met Anton Knipper (28) ondernemer met het bedrijf Pimpjedeur.nl en Tuinposteropmaat.nl. ,,Met hem werkte ik hiervoor bij het UWV en we wilden met een eigen bedrijf jongeren aan het werk helpen. Veel van hen hebben fantastische vaardigheden maar bedrijven kunnen dat vaak niet afleiden uit de ingestuurde cv’s. Door ze een soort stageplek te bieden bij bedrijven in Fryslân, wilden we daar als bedrijf in bemiddelen.”

Hoofdartikelzaterdag, 24 december 2011

Kerst vieren is kijken naar de toekomst

Vier weken heeft de kerk geleefd in de verwachting van de Messias. Met kerst wordt de belofte vervuld. En daarmee is het kerkelijk jaar van Kerstmis, Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren, opnieuw begonnen. Die momenten van vieren en gedenken zijn met elkaar verbonden. We gaan door de cyclus van het kerkelijk jaar om niet te vergeten hoe de geschiedenis van God met mensen is verlopen en hoe die geschiedenis naar haar voltooiing gaat. Wij verwachten een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Het kerkelijk jaar verloopt onder de grote boog van de geschiedenis.

Regiozaterdag, 24 december 2011

Hannes ter Steege zet kersttraditie voort

Oosterwolde | ,,Kijk, dit is de oudste. Deze heeft mijn vrouw achttien jaar geleden gekocht.” Hannes ter Steege laat een kerkje zien uit zijn miniatuur-kerstdorpje in zijn huis in Oosterwolde. Ter Steege, met onvervalst Haags accent: ,,Dat is de nieuwste aanwinst: een herberg op de berg. Mooi met die lichtjes hč?” Ter Steege heeft in de hal een fraai miniatuurdorp in Charles Dickensstijl staan. Al achttien jaar stelt de inmiddels 77-jarige zijn verzameling op met kerst, met elk jaar een andere indeling.

Regiozaterdag, 24 december 2011

Stop grondsanering na stank

Mildam | De sanering van grond onder de Schoterlandseweg in Mildam blijkt al geruime tijd voorlopig stil te liggen, op last van de gemeente Heerenveen en de provincie. Bewoners hebben te maken gehad met stankoverlast. Het huishouden op nummer 50 moest tijdelijk elders worden ondergebracht.

Regiozaterdag, 24 december 2011

Voedselbank Damwâld deelt voor het eerst uit

Damwâld | Het is nogal hectisch in het gebouwtje van de Doopsgezinde Gemeente in Damwâld. Vandaag worden de eerste pakketten uitgedeeld door de voedselbank van Dantumadiel. ,,Wat moatte wy mei de sipels? Is der noch kofjemolke?’’

Regiozaterdag, 24 december 2011

20 miljoen voor duurzame Afsluitdijk

Kornwerderzand | Het kabinet stelt twintig miljoen euro beschikbaar voor de verwezenlijking van duurzame innovaties op de Afsluitdijk. Dit maakte staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) gisteren bekend in het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand, ter gelegenheid van de ondertekening van het bestuursakkoord over de aanpak van de Afsluitdijk.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 december 2011

Zoektocht om kerk bij de mensen te brengen

Aan het eind van het jaar is het tijd voor een terugblik: wat heeft 2011 gebracht? Protestantse wijkgemeente de Oase in Drachten begon dit jaar met een nieuwe vorm van kerk-zijn: grace4you.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 december 2011

Jongeren maken uitbundige kerststal in Dronryp

Dronryp | Hij is fors groter dan andere jaren, de kerststal in de katholieke kerk in Dronryp: acht bij vier meter. In het priesterkoor, het gedeelte van de kerk waar het altaar staat, liggen een paar honderd kilo houtsnippers, cacaodoppen, boomstronken en mos. Er staan kleine boompjes en niet te vergeten de beelden, zoals Maria, Jozef, de herders.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 december 2011

Met kerst laten zien dat de kerk leuk is

Leeuwarden/Franeker | De geboorte van Jezus vieren tussen geiten en kippen, met een theatershow, of ‘gewoon’ met traditionele liederen in een eeuwenoud kerkgebouw: mogelijkheden te over in Fryslân tijdens kerst 2011. Het kerstfeest wordt op veel plaatsen in Fryslân op creatieve wijze gevierd.

Sportzaterdag, 24 december 2011

Schaatsevenement voor de recreatieve schaatser

Heerenveen | De schaatsbond KNSB organiseert op 28 december in Thialf een nieuw evenement, waarbij deelnemers van verschillende niveaus in een uur of half uur zoveel mogelijk meters proberen af te leggen: de ‘SchaatsUur Challenge’. Het idee is ontwikkeld door oudsprinter Jakko Jan Leeuwangh, waarbij schaatsers zichzelf op de proef kunnen stellen, zodat ze weten hoe hun conditie is als het gaat vriezen. ,,Iedereen die een beetje kan schaatsen mag meedoen”, aldus Leeuwangh.

Sportzaterdag, 24 december 2011

Friesland Flyers verliest thuis van Eaters Geleen

Heerenveen | De ijshockeyers van Friesland Flyers hebben gisteravond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eaters Geleen met een klein verschil verloren, 0-2 (0-0, 0-0, en 0-2). In een duel waarin de beide goalies uitgroeiden tot de belangrijkste mensen op het ijs trok de thuisclub in de derde periode net aan het kortste eind. Met een man meer op het ijs profiteerde Geleen negen minuten voor tijd via Sloun en in de laatste minuut werd het nog 0-2 via een ‘empty-netter’ van Collymore.

Sportzaterdag, 24 december 2011

Vitesse - Heerenveen op dinsdag 31 januari

Heerenveen | De KNVB heeft gisteren het bekerprogramma van de kwartfinales vastgesteld. Heerenveen bijt met Vitesse in het Gelredome het spits af op dinsdag 31 januari, ’s avonds om kwart voor negen. Een dag later staan Heracles Almelo - RKC Waalwijk (18.45 uur) en de winnaar van het gestaakte duel tussen Ajax en AZ tegen de amateurs van GVVV op de rol (20.45 uur). Het laatste duel in de kwartfinales, PSV - NEC, is vastgesteld op donderdag 2 februari (20.45 uur).

Sportzaterdag, 24 december 2011

IJsracende kraanmachinist met pensioen

Jarenlang scheurde hij met topsnelheden van 130 kilometer per uur met zijn motor over ijsbanen. Van Rusland tot Zweden, van Oostenrijk tot Duitsland: Johnny Tuinstra en zijn motor kwamen overal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties