De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 23 augustus 2012.

Economiedonderdag, 23 augustus 2012

Projectenbureau neemt BenK Bouw over

Heerenveen | Clafis Ingenieus groeit verder in personeel. Het Heerenveense technische projectenbureau heeft het failliete Amsterdamse BenK Bouwmanagement met dertien werknemers overgenomen. Clafis telt nu 362 medewerkers landelijk. Vier maanden terug nam het bedrijf nog het Assense Amdico over. Clafis leent technisch personeel voor projecten uit aan overheden en bedrijven. Sinds de oprichting in 2004 is Clafis enorm gegroeid en telt nu zes kantoren.

Economiedonderdag, 23 augustus 2012

Centrum voor jonge ondernemers

Emmeloord | Jonge ambitieuze ondernemers kunnen in de Noordoostpolder binnenkort terecht bij een Centrum voor Jong Ondernemerschap (CVJO). Daar worden ze ondersteund in onder andere netwerken, betaalbare werkplekken en adviezen van professionals. Zowel de gemeente, met een bedrag van 130.000 euro, als Rabobank Noordoostpolder-Urk investeren in het centrum om innoverend talent en hoger opgeleiden te binden. Er is plek voor 25 starters en tien stagaires.

Economiedonderdag, 23 augustus 2012

Niet eerder zo’n keurig faillissement meegemaakt

Stavoren | Arie Brink handelt als curator al sinds 1978 faillissementen af, maar maakte nog niet eerder zo’n nette afsluiting van een bedrijf mee. Eigenaren Klaas en Willem van het 103-jarige Albada’s Bouwbedrijf in Stavoren vroegen zelf het faillissement aan en staan bij bijna niemand meer in het krijt.

Hoofdartikeldonderdag, 23 augustus 2012

De rol van de politiek in de crisis

Het begrotingstekort van Nederland is iets lager dan gedacht. Het percentage ligt nu op 2,7 procent en dat is 0,2 procent lager dan gedacht. Daarmee voldoet Nederland mooi aan de norm van drie procent die in Europa is afgesproken.

Regiodonderdag, 23 augustus 2012

Gewoon, zonder poespas: mensen helpen

Leeuwarden | Twee jaar geleden is het alweer dat Manon van Stam zich begon in te zetten voor jonge moeders en vaders in de Leeuwarder wijk Heechterp-Schieringen. In eerste instantie onder de vlag van Welzijn Centraal, sinds een half jaar ‘voor zichzelf’.

Regiodonderdag, 23 augustus 2012

Contouren van het zodenhuis worden zichtbaar

Firdgum | Het is ,,perfect weer” voor het bouwen van een zodenhuis, constateert de Groninger archeoloog Daniël Postma. ,,De zoden zijn nog een beetje vochtig, maar niet nat.” Om hem heen zijn zeker acht vrijwilligers druk aan de gang met het stapelen van de forse plaggen die in de buitendijkse kwelder zijn gestoken. De contouren van het huis - pal naast de Yeb Hettingaskoalle in Firdgum - worden al zichtbaar, al zijn de bouwers nog niet aan de muren toe.

Regiodonderdag, 23 augustus 2012

Fries Museum al vóór opening naar tekort

Leeuwarden | Het Fries Museum stevent voor 2014 af op een tekort van de exploitatie van drie tot zes ton. Zakelijk directeur Roel Woering wil dat de provincie bijspringt. Draagt de provincie geen extra geld bij, dan zal het museum de ambitie naar beneden bijstellen en mogelijk een paar dagen minder open zijn, zegt Woering.

Regiodonderdag, 23 augustus 2012

Miskopen ruilen op kledingruildag

Leeuwarden | Spijkerbroeken, vestjes, truien. De Leeuwardense Tineke Luimstra (31) heeft haar kast flink doorgespit op spullen die ze niet meer draagt en roept anderen op hetzelfde te doen. Op 8 september organiseert ze een Fryske Free Fashion Dei in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het is de bedoeling dat bezoekers hier miskopen - die ene blouse die toch nooit helemaal goed paste - met elkaar kunnen ruilen. ‘Goed voor je saldo en goed voor de wereld’, staat er op de flyers die Luimstra in de stad heeft opgehangen.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 augustus 2012

Inspiratiedag: hoe begin je als ‘dummy’ een kerk?

Amsterdam | Tijdens de pinksterconferentie Opwekking werd het initiatief van de Nieuw-Zeelander Nick Klinkenberg ‘How to start a church for dummies’ gepresenteerd. Zijn doel is een beweging van kerken die kerken stichten in West-Europa. Zaterdag is er een zogenoemde FAQ-dag voor wie een kerk wil stichten. Vier vragen aan Nick Klinkenberg, die tegenwoordig in Amsterdam woont.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 augustus 2012

Pontianuskerk is een baken voor het dorp

Tijdens de negende editie van Tsjerkepaad zetten ruim 260 kerken op zaterdagmiddag hun deuren open. Het Friesch Dagblad portretteert enkele deelnemende kerken. Deze week de H. Pontianuskerk van Marsum.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 augustus 2012

Eerste Sint Vitus-pelgrimage in Aalsum en Wetsens

Dokkum | In Aalsum en Wetsens wordt morgenavond voor het eerst een Sint Vitus-pelgrimage gehouden. Het is een initiatief van de Protestantse Gemeente te Dokkum-Aalsum-Wetsens.

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Van Basten en Zomer hebben hoge dunk van Molde FK

Molde | Trainer Marco van Basten geeft sc Heerenveen 50 procent kans om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Dat zei de coach gisteren vooruitblikkend op het eerste duel met Molde FK.

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Van der Velde brengt Vuelta en ‘tocht der tochten’ samen

Leeuwarden | De eerste vijf etappes van de Ronde van Spanje 2015 zullen in Nederland worden verreden. Dat maakte organisator Jos Vaessen gisteren bekend. Dankzij onder meer de inspanningen van oud-Heerenveen voorzitter Riemer van der Velde zullen twee van die ritten naar verwachting ook Fryslân aandoen. De provincie mag zich zelfs alvast op gaan maken voor een heuse Vuelta-versie van de elfstedentocht.

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Sneker clubs ronde verder in KNVB-beker

Ruime overwinning ONS, Sneek Wit Zwart door na strafschoppen

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Siegersma: ‘Ik had graag in finale willen staan’

De parturen van Lisette Wagenaar, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra en die van Iris van der Veen, Sjouk-je Visser en Manon Scheepstra konden gisteren hun favorietenrol niet waarmaken op de 36e Frouljus PC. De beide parturen waren dit seizoen goed voor respectievelijk zeven en zes vrijeformatiezeges, maar dat was geen garantie om in Weidum als winnaar van het veld te kunnen stappen. Dat was de verdienste van de formatie van Nynke Sijbrandij, die als enige van de andere parturen ook een vrijeformatiewedstrijd (Dongjum) op hun naam schreef, maar de stunt niet kon te vervolmaken.

Sportdonderdag, 23 augustus 2012

Alles valt op plaats bij trio Hiemstra

Het was gisteren in Weidum weer zo’n typische PC-dag waarop reputaties sneuvelden, alles kon en de bal nog altijd rond was. Voor het partuur Marije Hiemstra, Imke van der Leest en Aukje van Kuiken viel alles op de juiste plaats.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties