De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 23 augustus 2006.

Bijschriftwoensdag, 23 augustus 2006

Mosterdzaadje


Cultuurwoensdag, 23 augustus 2006

Jos Thie voor één jaar artistiek leider van Oerol

Terschelling - Regisseur Jos Thie krijgt de artistieke leiding over Oerol 2007. Dat heeft een woordvoerder van het festival op Terschelling gisteren bekendgemaakt. Artistiek directeur Joop Mulder geeft zijn geesteskind voor één jaar uit handen, om bij te tanken van een kwart eeuw Oerol. In 2008 wil hij de draad weer oppakken en verder gaan met te uitbreiden van Oerol als platform voor nieuwe theatermakers.

Cultuurwoensdag, 23 augustus 2006

Reünie De Kast tijdens Fryske Music Night

Leeuwarden - De Friese band De Kast treedt nog één keer op in originele bezetting. Het reünieconcert vindt plaats tijdens de Fryske Music Night op 10 november in het FEC in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerder van het muziekfestijn gisteren bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 23 augustus 2006

Toekomst Joppe Festival onzeker

Oudehorne - Het Joppe Festival in Oudehorne heeft dit jaar een teleurstellend aantal bezoekers getrokken. Dat zegt organisator Gerard van Etten in een persbericht. De toekomst van het festival is daardoor onzeker.

Economiewoensdag, 23 augustus 2006

Twijfels blauwtong Fryslân houden aan

Lelystad - De onzekerheid over de ziekte blauwtong in Fryslân houdt nog even aan. Bij een eerste test heeft onderzoeksinstituut CIDC in Lelystad de aanwezigheid ,,niet eenduidig” vast kunnen stellen, aldus een woordvoerster van het ministerie van Landbouw vanmorgen.

Economiewoensdag, 23 augustus 2006

‘Failliet Feenstra onverkoopbaar’

Dokkum - Het failliete Feenstra lijkt onverkoopbaar. Dat is de indruk van curator O. van Oorschot. De noodslachterij ging eind vorige week failliet door het teruglopen van het aantal slachtingen. Daarbij verloren vijftien mensen hun baan.

Hoofdartikelwoensdag, 23 augustus 2006

Een rol voor Europa...

Europa kan een sleutelrol spelen in de VN-vredesmacht voor Libanon. Maar kan Europa die verantwoordelijkheid aan? Diplomatieke vertegenwoordigers van de 25 EU-lidstaten komen vandaag in Brussel bijeen om te kijken hoeveel militairen de verschillende landen beschikbaar willen stellen voor de VN-vredesmacht.

Regiowoensdag, 23 augustus 2006

‘Naturalisatiefeest is slecht gepland’

Leeuwarden - De eerste nationale Naturalisatiedag vindt morgen plaats. Dan zijn gemeenten voor het eerst verplicht om een ceremonie te organiseren voor mensen die dit jaar het Nederlanderschap hebben verkregen. Maar ondanks die verplichting houden niet alle Friese gemeenten een ceremonie.

Regiowoensdag, 23 augustus 2006

VWS onderzoekt toename patiënten

Drachten - Het ministerie van Volksgezondheid stelt een onderzoek in naar de vraag waarom het aantal patiënten in ziekenhuizen de afgelopen jaren is gestegen.

Regiowoensdag, 23 augustus 2006

Camera in wijk Drachten

Drachten - De gemeente Smallingerland hangt na de zomer een camera op in de wijk De Sanding in Drachten. De camera komt bij de fietsbrug in deze wijk. Smallingerland hoopt met het plaatsen van de camera een eind te maken aan de vernielingen aan de brug.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 augustus 2006

Kerk op plaats van Gods hand


Geloof & Kerkwoensdag, 23 augustus 2006

HGJB start bijbelleesproject Leer Me Lezen

Bilthoven - De HGJB, een jeugdorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland, deed vorig jaar onderzoek naar het bijbelleesgedrag van kerkelijk meelevende jongeren. De resultaten waren reden voor de HGJB om het bijbelleesproject Leer Me Lezen te ontwikkelen, dat dit najaar in veel gemeenten van start gaat. Herman van Wijngaarden legt uit wat het project inhoudt.

Weerwoensdag, 23 augustus 2006

Wisselvallig

Het blijft vandaag droog en de zon komt erbij. Het wordt ongeveer 21 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Het blijft echter wisselvallig, want morgen krijgen we vrij veel bewolking en daarbij regen en buien met kans op onweer, bij 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties