De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 mei 2009.

Cultuurzaterdag, 23 mei 2009

Musea hebben moeite met halen van status

Leeuwarden - Kleine musea hebben moeite de erkende status te verkrijgen. De papieren rompslomp die registratie met zich meebrengt, is te veel werk voor de vrijwilligers. Er zouden soepeler regels moeten komen voor de kleine musea.

Cultuurzaterdag, 23 mei 2009

Gerard Boersma lanceert artistieke ‘voedselpakketten’

Leeuwarden - De Leeuwarder kunstenaar Gerard Boersma biedt op zijn website ‘voedselpakketten’ aan, series van drie schilderijen waarop voedingsmiddelen staan afgebeeld. De pakketten, aangeboden in een luxe houten kist, zijn volgende maand verkrijgbaar op de expositie Back from LA & NY in Dronten. Op deze expositie is werk te zien van kunstenaars die eerder dit jaar op grote kunstbeurzen in Los Angeles en New York vertegenwoordigd waren.

Economiezaterdag, 23 mei 2009

Boeren blijven investeren bij lage melkprijs

Leeuwarden - Melkveehouders in Fryslân blijven investeren in stallen ondanks de forse dip in de melkprijzen. Boeren die in de afgelopen jaren fors hebben geďnvesteerd, komen nog niet in de problemen. Dat stellen banken en landbouworganisatie LTO. Soms moeten de financieringen wel worden aangepast.

Economiezaterdag, 23 mei 2009

Einde in zicht van sterk stijgende prijs landbouwgrond

Leeuwarden – De komende jaren komt er een einde aan de sterke groei van de prijs van landbouwgrond. Dat verwacht Siebren Reitsma uit Piaam, landelijk vakgroeplid voor de melkveehouderij van LTO.

Economiezaterdag, 23 mei 2009

Vijf Friese bedrijven mee op missie naar Finland

Leeuwarden – Veertien Noord-Nederlandse bedrijven, waaronder vijf Friese, vertrekken morgen naar Finland voor een handelsmissie. Drie bedrijven gaan op een ander moment naar Finland, maar horen wel bij de missie. De missie wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel Noord (KvK Noord) en is gericht op het vinden van handelspartners in het land.

Economiezaterdag, 23 mei 2009

Nieuwe ondernemers krijgen goedkope cursus

Leeuwarden - 48 beginnende ondernemers uit het noordwesten en noordoosten van Fryslân krijgen de komende maanden professionele hulp bij het opzetten van hun bedrijf.

Hoofdartikelzaterdag, 23 mei 2009

Gezondheidszorg...

Minister Klink van Volksgezondheid wil de kosten van de gezondheidszorg terugbrengen. Het is echter maar de vraag of zijn beperkte aanpak van bezuinigen vruchten zal afwerpen. Om de problemen echt op te lossen is een heel andere kijk nodig op zorg. Dat staat in een opmerkelijk ongevraagd advies aan Klink dat vorige week verscheen. In Alles is anders in de zorg uiten Jaap Maljers en Willem Wansink fundamentele kritiek en komen ze met oplossingen om de sector beter te laten functioneren.

Regiozaterdag, 23 mei 2009

Babysterfte het hoogste in Fryslân

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft het hoogste aantal sterfgevallen van baby’s rondom de geboorte. Dat blijkt uit een analyse van ruim 900.000 zwangerschappen tussen 2000 en 2004. Landelijk lag het aantal op 10,1 per duizend geboorten, in Fryslân was dat 11,9.

Regiozaterdag, 23 mei 2009

Oog voor familie getroebleerde veteraan

Leeuwarden - Duizenden familieleden van soldaten met een trauma kunnen binnenkort waarschijnlijk makkelijker hulp krijgen. Het bestuur van Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO) - pionier in Nederlandse veteranenzorg - wil het hulpaanbod voor hen openstellen. Met één besluit komen honderden vrijwilligers en tientallen professionals beschikbaar voor mensen die tot het tot nu toe zelden met iemand over hun situatie konden hebben.

Regiozaterdag, 23 mei 2009

Watergames voor dorpsjeugd die het bowlen beu is

Dronrijp - Menig ouder zal wel eens verzucht hebben: ,,Werom sitte dy bęrn hieltyd mar mei de kop foar it skerm?” Dronrijpsters Sense Douma en Duco Wiersma besloten er iets tegen te doen. Ze organiseerden een waterevenement.

Regiozaterdag, 23 mei 2009

Miljoen voor betere scholen

Burgum - De gemeente Tytsjerksteradiel steekt in 2010 1,18 miljoen euro in onderhoud aan basisscholen. Dit blijkt uit het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs, waarover de gemeenteraad over twee weken vergadert.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 mei 2009

Rouwen om vermaning die na 50 jaar al dicht gaat

Wergea - In de jaren vijftig is in Wergea met hulp van broeders en zusters uit de hele wereld een nieuwe vermaning neergezet. Nu, slechts zo’n vijftig jaar later wordt het gebouw verkocht. Het is een rouwproces voor gemeenteleden, maar ook voor de bouwers die uit alle delen van de wereld kwamen.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 mei 2009

Solidariteit met werklozen in de kerk

Folkert de Jong (24) uit Dokkum is voor een half jaar in Zuid-Afrika. Hij hoopt van de Zuid-Afrikanen te leren ,,wat het betekent om Jezus te volgen in heel slechte omstandigheden”. Hij doet geregeld verslag van zijn ervaringen in het Friesch Dagblad.

Sportzaterdag, 23 mei 2009

Cambuur kan FC Zwolle toch verslaan

Leeuwarden - Dit seizoen wist Cambuur nog niet van Zwolle te winnen in negentig minuten voetbal. Om de droom op promotie levend te houden moesten de Leeuwarden gisteravond in eigen huis hoe dan ook winnen. En zo geschiedde. De Leeuwarders doen nog mee.

Sportzaterdag, 23 mei 2009

Kaatsen voor Kika; alle ballen op Johan van der Meulen

Easterein - Op het sterfbed van z’n moeder Annie beloofde Johan van der Meulen in 2004 ‘ooit’ de PC te zullen gaan winnen. De opslager hield woord, legde in 2006 en 2007 de meest begeerde krans van het seizoen bij haar graf en sudderde sindsdien met de gedachte om op persoonlijke titel actie te gaan voeren voor de strijd tegen kanker. Dit seizoen is die gedachte werkelijkheid geworden. Via de website van RTV Noordoost-Friesland zoekt Van der Meulen particuliere sponsors die hem voor één euro per gewonnen punt willen sponsoren. De totaalopbrengst doneert Van der Meulen aan KiKa (Kinderen Kankervrij).

Sportzaterdag, 23 mei 2009

Aris-huurlingen terug naar Den Bosch

Leeuwarden Sonny Waaldijk, Bob van den Enden en Patrick Frimpong basketballen ook komend seizoen voor Aris Friesland. De drie jonge talenten werden vorig seizoen door EiffelTowers, waarmee de Leeuwarders een samenwerkingsverband hebben, gestald bij de Friese club. Hier hebben ze inmiddels de nodige eredivisie-ervaring opgedaan.

Sportzaterdag, 23 mei 2009

Postma vijfde in Olympia’s Tour

Roosendaal Theo Postma is gisteren in de derde etappe van Olympia’s Tour als derde geëindigd. De wielrenner uit Zwagerbosch zat op weg naar Roosendaal mee met een kopgroep van negen renners. In de finale sprong de Zweed Christopher Stevenson weg en pakte de zege.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties