De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 april 2010.

Cultuurvrijdag, 23 april 2010

Tryater komt met extra voorstelling ‘Dixi’ in De Lawei

Leeuwarden - In De Lawei speelt zondag een extra voorstelling van de jeugdproductie Dixie van Tryater. Het Fries theatergezelschap heeft hiertoe besloten vanwege de grote belangstelling voor het stuk. De extra voorstelling is om 13.00 uur. De andere twee voorstellingen op zaterdag en zondag om 15.00 uur, zijn uitverkocht.

Economievrijdag, 23 april 2010

Stand Griekse schatkist nog slechter

Brussel - Nog steeds is niet alle leed over de Grieken uitgestort. Eurostat meldde gisteren dat het tekort niet 12,7 procent was, zoals de laatste maanden steeds was gezegd, maar nog verder was opgelopen naar 13,6 procent.

Hoofdartikelvrijdag, 23 april 2010

Kritiek op de rekenmeesters...

De plannen van het CDA en de VVD om sterk te bezuinigen op de lonen van ambtenaren zijn niet goedgekeurd door het Centraal Planbureau (CPB). De partijen wilden ruim twee miljard euro besparen door de lonen te koppelen aan de inflatie, maar het CPB acht dat niet haalbaar. De programma’s van CDA en VVD worden daarom niet goedgekeurd.

Regiovrijdag, 23 april 2010

Berltsum gaat voortvarend tegen de krimp in

Berltsum - De Noordelijke Elfstedenroute biedt Berltsum mooie kansen, maar dan moet het dorp wel actie ondernemen. Die plannen zijn er ook. Door Erik Betten.

Regiovrijdag, 23 april 2010

Voor iedereen eigen kamer in Bertilla

Drachten - Zorgcentrum Bertilla in Drachten wordt verbouwd en uitgebreid. Alle bewoners krijgen een eigen kamer met sanitair en er komen loungeruimtes waar de bewoners zich met hun familie kunnen terugtrekken. Met de bouw is twintig miljoen euro gemoeid.

Regiovrijdag, 23 april 2010

Zo’n culturele dag geeft de Oudegasters binding

Oudega (S.) - In een paar maanden tijd organiseerden vijf dorpelingen de Dei fan Kultuer, die morgen in Oudega plaatsvindt. Nu al staat vast dat het evenement gaat terugkeren.

Regiovrijdag, 23 april 2010

Fryslân moet blijven! En Limburg ook, en Zeeland...

Leeuwarden/Den Haag - ‘Joop en Sander binne lulk. Lulk op it bespotlike idee om Fryslân mar efkes op te heffen. Lulk op de minsken dy’t dêr net wenje, mar dy’t wol foar in gearfoeging mei oare provinsjes pleitsje. Mar ek lulk omdat Fryslân miskend wurdt. Joop en Sander binne krekt grutsk op Fryslân om har taal, kultuer en bestjoer, dêrom kieze sy net foar de ferdigening, mar de oanfal!’

Regiovrijdag, 23 april 2010

Noorderling piekert over het inkomen

Leeuwarden - De financiële situatie van de gemiddelde noorderling werd het afgelopen jaar somberder. Geen Nederlander zo pessimistisch over het inkomen als de noorderling. Er wordt meer geld geleend, vooral van familie en vrienden. En vaker dan vorig jaar lag er een brief op de mat van een incassobureau, of belde de deurwaarder aan.

Sportvrijdag, 23 april 2010

Maachi in spits tegen RBC Roosendaal

Leeuwarden - Normaliter geeft Stanley Menzo niets prijs over de basiself, gisteren maakte de Cambuur-trainer een uitzondering. Reza speelt vanavond uit bij RBC Roosendaal in de laatste reguliere competitiewedstrijd rechts voorin, Bob Schepers links en Nassir Maachi is de spits, erkende de coach.

Sportvrijdag, 23 april 2010

Rudy Jansen, over het leed dat enkelblessure heet

Daar was-ie dan, eind maart tijdens de voetbalshow van SC Cambuur tegen FC Oss (8-1): Rudy Jansen. Als invaller voor het eerst sinds 30 oktober 2009 weer in een geel-blauw tricot. Twee weken geleden speelde hij zelfs een hele wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-0). Maar fit? Nee, dat is-ie naar eigen zeggen nog niet. Tijd voor een terugblik op wat voor de 31-jarige verdediger een moeilijke periode was. ,,Op een gegeven moment voelde ik me meer huisman dan voetballer.”

Sportvrijdag, 23 april 2010

Eerste play-offzege van Aris

Den Bosch - De Friesland Aris heeft de openingswedstrijd van de best of three-reeks tegen Den Bosch na een zenuwslopende slotfase gewonnen. Dat wat het team van coach Pete Miller in de competitie al twee keer eerder had geflikt, lukte gisteravond opnieuw. Goed voor de eerste play-offzege in de clubhistorie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties