De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van woensdag, 23 maart 2011.

Cultuurwoensdag, 23 maart 2011

Zevende editie Dancetour wederom in Leeuwarden

Leeuwarden - De Dancetour doet dit jaar opnieuw Leeuwarden aan. Het gratis eendaagse openlucht dance-evenement vindt op 3 juli plaats op het Oldehoofsterkerkhof, zo heeft Stichting Dancetour gemeld.

Cultuurwoensdag, 23 maart 2011

Acteurs ‘Tetman State’ gasten in show over ouderen

Leeuwarden - Enkele spelers van de theatervoorstelling Tetman State treden zondag op in De Niet-Meer-Zo-Piep-Show in De Harmonie in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster van de stadsschouwburg gisteren gemeld. De voorstelling van het gezelschap Parels voor de Zwijnen vertelt ,,over het nieuwe ouder worden”.

Economiewoensdag, 23 maart 2011

Nominaties Friese Onderneming 2011

Leeuwarden - Kijlstra Ambulance- en Taxivervoer uit Drachten, Perfekt Pak uit Joure en VosLibert uit Leeuwarden gaan op 12 april strijden om de titel Friese Onderneming van het Jaar 2011. Kijlstra personenvervoer & ambulancegroep Fryslân is sinds de oprichting in 1930 uitgegroeid tot een bedrijf met 320 medewerkers en tien locaties in Fryslân. Perfekt Pak is begin jaren ’90 opgericht. Als groothandel levert zij verpakkingsmaterialen aan meer dan negenduizend bedrijven en organisaties in Nederland. VosLibert communicatie in Leeuwarden is volgens de jury een creatief, innovatief en veelzijdig bureau dat zich kan meten met de landelijke reclamebureaus.

Economiewoensdag, 23 maart 2011

Grote import van Nederland tast de biodiversiteit aan

Wageningen - De Nederlandse import van producten als hout, soja en palmolie vergt in de tropen evenveel landbouwgrond als ons land zelf heeft. Dat heeft geleid tot verlies aan aan bos en natuurgebied en daarmee aan biodiversiteit. Dat staat in een rapport van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) en Alterra, beide onderdeel van Wageningen Universiteit. Overheid en bedrijfsleven kunnen deze gevolgen beperken door te streven naar hogere opbrengsten per hectare, zodat minder grond nodig is. Ook kunnen waardevolle natuurgebieden gespaard blijven als de productie meer wordt geconcentreerd in andere gebieden.

Hoofdartikelwoensdag, 23 maart 2011

Hoe verder met Libië...

Nu met het bombarderen van militaire doelen het gemakkelijkste gedeelte van de operatie tegen Libië grotendeels achter de rug is, doemt de vraag op: hoe nu verder? Er is geen vervolgplan. Zo is er niet nagedacht over de vraag wie de macht in handen moet krijgen als dictator Muamar Kaddafi is verjaagd. Libië kent geen politieke partijen of bestuurlijke instituties die het machtsvacuüm kunnen opvullen. Gaan Frankrijk en Groot-Brittannië, nu die zich zo nadrukkelijk hebben gecommitteerd aan de Libische opstand, zich ook bezig houden met de politieke nasleep van de militaire interventie? En wat als de opstandelingen, die ondanks de westerse luchtaanvallen nog niet in het tegenoffensief zijn gegaan, er niet in slagen Kaddafi te verdrijven? Worden er dan westerse grondtroepen ingezet?

Regiowoensdag, 23 maart 2011

Onderzoek integriteit oud-wethouder Bouma

Grou - De gemeente Boarnsterhim laat een verkennend onderzoek doen naar de integriteit van oud-wethouder Jenny Bouma (PvdA). Ze is in verband gebracht met mogelijke belangenverstrengeling bij grondtransacties in Eagum en Terherne.

Regiowoensdag, 23 maart 2011

Scholen Vlieland lopen leeg

Vlieland - Het aantal scholieren op Vlieland zou komend jaar wel eens drastisch kunnen afnemen. Dat stelt Berend Hazenberg in de De Vliezier, het weekblad van het eiland. Hij voorziet een afname van het aantal leerlingen met meer dan 25 procent.

Regiowoensdag, 23 maart 2011

Kinderen vieren overal de Boomfeestdag

Noardburgum - Kinderen uit de groepen 7 en 8 van kbs De Balsemyn in Eastermar hebben vanmorgen driehonderd bomen aangeplant in het Geboortebos van de gemeente Tytsjerksteradiel in Noardburgum.

Regiowoensdag, 23 maart 2011

Steeds meer discriminatie in Fryslân

Leeuwarden - In Fryslân wordt meer gediscrimineerd. Dit blijkt uit cijfers van Tûmba, het centrum voor gelijke behandeling in Fryslân. Vooral discriminatie van mensen die ‘anders’ zijn in combinatie met geweld is toegenomen. Op de werkvloer en in de openbare ruimte wordt het meest gediscrimineerd.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 maart 2011

Tierende en boksende Menno Simons

Drachten - Doopsgezinden die een vergeeld portret van Menno Simons (1496-1561) in de kerkenraadskamer hebben hangen, weten soms maar weinig van hun voorman. En misschien over enkele generaties nog minder. Wie de voorstelling Menno Simonszoon, geloof, hoop en twijfel uit het hoge Noorden gezien heeft, onthoudt hem vast beter.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 maart 2011

Dialoog De Korte-Ouweneel stimulans om elkaar op te zoeken

Drachten - De dialoog tussen bisschop De Korte en dr. Willem Ouweneel maandag in de Arke in Drachten riep vooral herkenning op bij de bezoekers en werd als bemoedigend ervaren. In een terugblik vertellen enkele bezoekers hoe ze de oecumene tussen protestanten en katholieken op dit moment ervaren.

Sportwoensdag, 23 maart 2011

WKE bekert verder

Emmen WKE bereikte gisteravond op eenvoudige wijze de vierde ronde van het districtsbekertoernooi. De zondaghoofdklasser uit Emmen versloeg op eigen veld zondag eersteklasser GVAV-Rapiditas: 3-0.

Sportwoensdag, 23 maart 2011

SVZW alleen aan kop na zevenklapper tegen ON

Wierden - Bij ONS Sneek noemden ze SVZW het hele seizoen al de gedoodverfde kampioenskandidaat van de hoofdklasse C. Gisteravond rekende de formatie uit Wierden in het inhaalduel met een heuse zevenklapper af met hekkensluiter Oranje Nassau Groningen: 7-0. De formatie uit Wierden heeft al laten doorschemeren een gooi te willen doen naar de topklasse.

Sportwoensdag, 23 maart 2011

Heerenveen twijfelt over damesvoetbal

Heerenveen - Ook bij sc Heerenveen gaat mogelijk de stekker uit het vrouwenvoetbal. De club heeft weliswaar de intentie om door te gaan met het damesproject, maar door het afhaken van AZ, FC Utrecht en Willem II is deelname van de Friese club aan de eredivisie voor vrouwen wel op de tocht komen te staan.

Sportwoensdag, 23 maart 2011

VC Leeuwarden laat in herkansing bonuspunt liggen

Leeuwarden - De volleybalsters van VC Leeuwarden hebben gisteravond in sporthal Het Kalverdijkje de kans laten liggen om tegen de reserves van TVC Amstelveen een bonuspunt, of misschien wel meer, te pakken. Het duel in de B-League was vijf maanden geleden ook al gespeeld, maar werd vanwege een ongerechtigde speelster aan de kant van de gasten ongeldig verklaard door de NeVoBo. De herkansing leverde slechts een setje op: 1-3.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties