De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van woensdag, 23 maart 2005.

Agendawoensdag, 23 maart 2005

De uitagenda van 24-31 maart 2005

Bijschriftwoensdag, 23 maart 2005

Van horen zeggen

Hij heeft ze nooit gezien, de milde handen en de vriendelijke ogen van Jezus.

Cultuurwoensdag, 23 maart 2005

‘Het Zouthuis’ biedt actuele kijk op rouw

Er zijn nog twee voorstellingen te zien. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar. Grijp uw kans, zou ik zeggen. Het eerste deel van De Trilogie van het Verlies was namelijk zo indrukwekkend, dat het niet anders kan dan dat de twee hierop volgende stukken absoluut de moeite waard zullen zijn. Theatergroep Oostpool is drie dagen te gast in De Harmonie.

Cultuurwoensdag, 23 maart 2005

Imponerende ‘Matthäus’ van Oratorium Bolsward

Dit jaar bestaat de Oratorium Vereniging Bolsward zestig jaar. En de in die jaren ontstane traditie is het voor de 58ste keer dat dit koor de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de monumentale plaatselijke Martinikerk voor het voetlicht brengt.

Cultuurwoensdag, 23 maart 2005

‘Tommy’ is muzikaal spektakel

Tommy van de legendarische popgroep The Who heeft een hele geschiedenis. Het album Tommy komt in 1969 uit, een album dat gecomponeerd is door Pete Townshend en direct al heel succesvol is. De groep speelt Tommy zelfs in de operagebouwen van Parijs, Kopenhagen, West-Berlijn tot in het New York Metropolitan Opera House in New York. In 1975 komt er een filmversie van Tommy uit en Pete Townshend wordt zelfs genomineerd voor een Oscar.

Economiewoensdag, 23 maart 2005

Verpakkingsfabriek Boxes LPF blijft

Leeuwarden - Verpakkingsfabriek Boxes LPF blijft in Leeuwarden. Gisteren heeft de directie van de fabriek een einde gemaakt aan maanden van onzekerheid voor het personeel. Bij het bedrijf werken ongeveer honderd mensen. Duidelijk was al wel dat het bedrijf voor het einde van dit jaar moest vertrekken uit het huidige pand aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden.

Economiewoensdag, 23 maart 2005

Acties bij LPF van de baan; directie en bonden zijn het eens

Leeuwarden – De actiedreiging bij LPF Flexible Packaging lijkt van de baan. H. Smedes van CNV Bedri jvenbond meldde vandaag dat bonden en directie het gisteren over nagenoeg alle twistpunten eens zijn geworden.

Expowoensdag, 23 maart 2005

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo ‘Rond Vrouwen’, t/m 6 apr.

Hoofdartikelwoensdag, 23 maart 2005

De nacht van Van Thijn

Minister De Graaf heeft gespeeld en verloren. De PvdA-fractie in de Eerste Kamer heeft zich staande gehouden tegen de druk vanuit eigen gelederen en vanuit de regeringspartijen, met als gevolg dat de gekozen burgemeester voorlopig van de baan is. De Graaf had zijn nederlaag kunnen voorkomen door in te gaan op de wens van de PvdA om gemeenten de keuze te laten in 2006 wel of geen burgemeester te laten kiezen. De Graaf wilde echter de zékerheid dat in zijn periode er een paar gekozen burgemeesters zouden komen. Die paar burgemeesters zouden de versierselen zijn van zijn ministerschap.

Regiowoensdag, 23 maart 2005

Zuiderzeelijn testcase betere besluitvorming

Leeuwarden – De Zuiderzeelijn is de testcase waarmee het kabinet wil bewijzen dat de besluitvorming over infrastructurele miljardenprojecten wezenlijk verbeterd is. Daardoor loopt het project opnieuw grote vertraging op; mogelijk raakt het zelfs geheel van de baan.

Regiowoensdag, 23 maart 2005

Verrassende vondsten Oldehoofsterkerkhof

Leeuwarden – Niet de terp Nijehove, maar de Oldehove is vermoedelijk de plek waar de mens zich als eerste vestigde in Leeuwarden. Deze conclusie kan voorzichtig worden getrokken na archeologisch onderzoek op het Oldehoofsterkerkhof. Op de historische plek in het stadscentrum laat de gemeente een parkeergarage bouwen. Voordat het beton definitief wordt gestort, vindt er op verschillende plekken op de terp bodemonderzoek plaats.

Regiowoensdag, 23 maart 2005

Groene baan voor de hardnekkig kansarme

Drachtstercompagnie – De familie Hooijkaas is tevreden. Hun woonboerderijtje aan de Pastorijwyk in Drachtstercompagnie ziet er weer piekfijn uit. Enkele grote, oude bomen op het erf zijn gekapt, er zijn nieuwe boompjes geplant en er is een palenscherm langs een slootkant gebouwd, zodat vee de wal niet meer kapot maakt. Het werk is uitgevoerd door enkele langdurig werklozen uit de gemeenten Skarsterlân, Heerenveen en Oost- en Weststellingwerf.

Regiowoensdag, 23 maart 2005

Bedrijven zijn weer op zoek naar kavels

Leeuwarden – De economie klimt langzaam weer uit het dal. Die indruk hebben bedrijvenmanagers van gemeenten. De vraag naar kavels op bedrijventerreinen neemt weer toe, terwijl vorig jaar een erg slecht seizoen werd gedraaid. In veel gemeenten werd op bedrijventerreinen slechts de helft aan hectares verkocht van wat normaal is.

Regiowoensdag, 23 maart 2005

‘Gebruik je boerenverstand’

Drachten – Puur ter provocatie gaan de gele polsbeschermers even af bij Berend. Zonder de arbo-verplichte beschermers tilt hij een spiegel uit een bak en plaatst die in de lijst. ,,Hij doet het er nu even om”, zegt zijn werkleider Arend Oosterga, die van een afstandje staat te kijken. De polsbeschermers moeten voorkomen dat Berend een slagaderlijke bloeding krijgt wanneer de spiegel onverhoopt uit zijn handen glijdt. ,,Ik ben de hele dag met niets anders bezig dan met arboregels uitvoeren”, vertelt de werkleider van Caparis in Drachten.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 maart 2005

Emoties ontrafelen belangrijker dan woorden vinden

Leeuwarden - Er zijn zo langzamerhand heel wat boeken over rouwverwerking bij kinderen. Als rouwbegeleider van zowel kinderen als volwassenen is Clara Velema daar blij mee. ,,Het is van groot belang dat dit onderwerp ruime aandacht blijft krijgen.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 23 maart 2005

‘Diaconaat levert kerk als geheel geld op’

Utrecht – Diaconale projecten als de Pauluskerk van ds Visser in Rotterdam genereren geld voor de kerk als geheel. Dat betoogde ds Jurjen Beumer van het diaconale project Stem in de stad Haarlem, dinsdag tijdens een discussiemiddag in Utrecht. ,,Het imago van de kerk wordt opgevijzeld door dit soort activiteiten. Ik durf te beweren dat Kerkbalans ook geld oplevert juist dankzij al dit samenlevingsdiaconaat. Wij kosten geen geld, wij genereren het voor de kerk als geheel.”

Weerwoensdag, 23 maart 2005

Zonnige perioden

Vandaag voert een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind zachte lucht aan. Het wordt 15 a 16 graden, met flink wat zon. Vannacht koelt het af tot 6 graden. Morgen is het compleet voorjaar met 18 graden als temperatuur en veel zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties