De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 november 2010.

Cultuurdinsdag, 23 november 2010

Bijna tachtig deelnemers Haydn Muziek Festival

Assen - Aan de voorronde van het Haydn Muziek Festival in Assen doen komend weekend bijna tachtig kinderen mee. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Het muziekfestival voor kinderen tot en met twaalf jaar vindt voor de achttiende keer plaats. Doel is om kinderen meer plezier te geven in musiceren.

Cultuurdinsdag, 23 november 2010

Stellingwerver kunst in winkel Noordwolde

Noordwolde - In het centrum van Noordwolde opent vrijdag een tijdelijke winkel waar achttien professionele kunstenaars uit de Stellingwerven hun werk exposeren. Met dit initiatief willen zij kunst laagdrempelig maken. De Kunstwinkel is vier weken open.

Cultuurdinsdag, 23 november 2010

Extra voorstelling Tineke Schouten in Drachten

Drachten - Tineke Schouten geeft vanwege de grote vraag naar kaarten op 3 december een extra voorstelling in De Lawei in Drachten. Dat heeft een woordvoerder van de schouwburg gisteren bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 23 november 2010

Kamer van Koophandel in spanning over bestaan

Leeuwarden - Het voorstel van D66, GroenLinks en de VVD om de Kamer van Koophandel op te doeken, leidt volgens directeur Eric Jansen van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland tot onzekerheid binnen de instelling. ,,Het is best spannend hoe het debat in de Tweede Kamer vandaag zal verlopen. Politiek en publiciteit kunnen leiden tot onverwachte uitkomsten. Toch zal een uitslag van ‘het zal stoppen’ mij hogelijk verbazen.”

Economiedinsdag, 23 november 2010

Achmea viert tweehonderdjarig bestaan in Achlum

Leeuwarden - Verzekeringsmaatschappij Achmea bestaat volgend jaar tweehonderd jaar en viert dat onder meer in Achlum. Op 28 mei houdt het bedrijf de Conventie van Achlum waarbij de toekomst van verzekeren voor Nederland centraal staat. Tijdens de jubileumdag, waar zo’n tweeduizend mensen op afkomen, komen prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven, de sport, het onderwijs en de zorg naar het dorp.

Hoofdartikeldinsdag, 23 november 2010

De buitenlanders...

Hoe lang - of hoe kort - is het geleden dat toenmalig minister Donner zei: ,,We hebben ze nodig, de buitenlandse werknemers’’. Het ging toen over Poolse en andere Oost-Europese werknemers die naar ons land zouden komen. We hebben ze nodig, daar waar geen taalbarričre hoeft te zijn, en ze zijn gekomen. En zij niet alleen; ook vrouw en gezinsleden zijn gekomen. Sommigen van hen leven in erbarmelijke omstandigheden. Onlangs werden Poolse arbeiders in mensonterende omstandigheden aangetroffen in containers. Maar er zijn meer problemen: Poolse gezinnen komen naar Nederland en hebben geen onderdak en Poolse mannen hebben vroeger of later geen werk, of werk tegen slechte voorwaarden.

Regiodinsdag, 23 november 2010

Winters weer voorspeld: run op zout en sneeuwscheppen

Drachten - Friezen bereiden zich massaal voor op het voorspelde winterse weer. Er is een run op strooizout, sneeuwscheppen en sledes.

Regiodinsdag, 23 november 2010

Sporthal in Oudega (S.) buiten beeld

Oudega (S.) - Het door het dorp zelf uitgewerkte plan voor een multifunctioneel centrum (mfc) in Oudega (S.) zal niet onverkort uitgevoerd kunnen worden. De sporthal is Smallingerland te duur. De wethouder gaat op last van de gemeenteraad van Smallingerland in gesprek met het dorp om een ‘Plan B’ uit te werken.

Regiodinsdag, 23 november 2010

30 procent van tractors voldoet niet aan de eisen

Leeuwarden - Aan zo’n 30 procent van de 930 landbouwvoertuigen die de politie heeft gecontroleerd, is wel iets niet in orde.

Regiodinsdag, 23 november 2010

Gemeente wil SC Cambuur helpen, maar hoe

Leeuwarden - Een meerderheid in de gemeenteraad van Leeuwarden is onder strenge voorwaarden bereid om SC Cambuur te helpen. Hoe is nog onduidelijk. Door Patrick van ’t Haar.

Regiodinsdag, 23 november 2010

Bij Sinterklaas hóórt gewoon sprookje op het Bildt

Sint Annaparochie - Al 25 jaar is het vaste prik op het Bildt: het sinterklaassprookje. In veel plaatsen is deze traditie ter ziele gegaan. De organisatie op het Bildt profiteert hier juist weer van. Liefst twintig schoolklassen worden dit jaar verwacht.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 november 2010

Kerkverlating raakt je diep, dus geef woorden aan je verdriet

Kerkverlating - vooral onder jongeren - is nu al een fors probleem in de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt), stelde dr. Peter van de Kamp, universitair docent aan de vrijgemaakte Theologische Universiteit Kampen in zijn lezing. In 2004 daalde het ledental van de GKV voor het eerst sinds 1970. De prognose is dat deze kerken - die nu zo’n 124.000 leden tellen - tot 2025 met 20 procent zullen krimpen. ,,Dat betekent dat het thema kerkverlating ons in de komende vijftien jaar zal blijven bezighouden.”

Geloof & Kerkdinsdag, 23 november 2010

Het kwaad houdt iedereen bezig

IJsselmuiden - De vraag waar het kwaad vandaan komt houdt iedereen bezig. Niet alleen christenen, maar ook anderen komen voor deze vraag te staan. Een handboek over het kwaad komt met voorzichtige antwoorden.

Sportdinsdag, 23 november 2010

Extra lagen onder het bekende verhaal Fausto Coppi

Tijdens een van Fausto Coppi’s historische inzinkingen, in de Tour de France van 1951, komt er een bescheiden Franse renner naast hem fietsen en giet zijn eigen bidon over het gebogen hoofd van de Italiaanse campionissimo heen. Nog diezelfde avond klopt de mecanicien van Coppi aan op de hotelkamerdeur van de Fransman en bezorgt hem twee nieuwe banden. ‘Van meneer Coppi’, voegt de fietsenmonteur er aan toe.

Sportdinsdag, 23 november 2010

Cramer naar de Weissensee in plaats van Calgary

Lemmer - In januari beviel Wieteke Cramer van haar zoontje Jip. Zaterdag pakte de schaatsster uit Lemmer in Hoorn haar eerste podiumplek bij het marathonschaatsen. Ze heeft het langebaanschaatsen achter zich gelaten, maar mist het nauwelijks. De 29-jarige Friezin heeft het druk genoeg met andere zaken. Ze is behalve moeder en schaatsster ook nog freelance (sport)journalist en ze werkt parttime in de kinderkledingwinkel van haar ploeggenote Mireille Reitsma. ,,Het gaat goed, lekker. Ik heb mijn leven op orde.”

Sportdinsdag, 23 november 2010

Ruime zege voor beloftes Heerenveen

Heerenveen Het belofteteam van Heerenveen heeft zichzelf gisteravond een goede dienst bewezen door Jong NEC op sportpark Skoatterwâld met 5-0 te verslaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties