De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 23 januari 2017.

Hoofdartikelmaandag, 23 januari 2017

Heerst buitenwereld

Al tientallen jaren leeft bij velen de overtuiging dat de Nederlandse samenleving seculier is geworden. Dat is niet vooral een 'gebeurtenis’ die de Nederlanders is overkomen, maar minstens ook het resultaat van beleid, vanuit ideologie. Dat komt tot uitdrukking in wet- en regelgeving, in maatschappelijke waarden, in wetenschap, in media en in samenlevingsregels. Niet-gelovig zijn is de regel. Het publieke domein is a-gelovig geworden, met zo nu en dan uitzonderingen naar anti-gelovig.

Regiomaandag, 23 januari 2017

Drukte op ijs ondanks waarschuwingen

Leeuwarden - ,,Mooi zwart ijs, op ondiep water. Mijn zoon van drie, Mats, heeft zijn eerste ervaring op natuurijs", vertelt Richard Bos uit Steggerda. Met zijn vrouw en twee kinderen was hij gisteren begin van de middag aan het schaatsen op een stuk nieuwe natuur bij De Lende, ter hoogte van de Blesbrug tussen Wolvega en De Blesse. ,,Het was heel druk, er waren twee-, driehonderd mensen tegelijk op het ijs."

Regiomaandag, 23 januari 2017

Met bakker Wouda verdwijnt een begrip in de regio

Surhuizum - De nog net twaalfjarige Ieme staat met mem Henny Pool in de winkel van bakker Wouda in Surhuizum. Hij is morgen jarig en komt met zijn moeder inkopen doen voor de visite. De winkel is vandaag voor het laatst open, waarmee het dorp zijn bakker kwijtraakt. ,,Zonde, heel jammer", vindt Henny Pool. Iedere week haalde ze er haar brood. ,,Ik ga het missen."

Sportmaandag, 23 januari 2017

Surrogaat-NK kan ook spannend zijn

Heerenveen - - Zonder topfavorieten als Sven Kramer en Ireen WĂĽst, maar met tal van outsiders voor de titel, begon gistermiddag in Thialf het NK allround. Na twee afstanden is de strijd nog lang niet gestreden. ,,Misschien is het toernooi zo wel des te spannender."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties