De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 januari 2016.

Economiezaterdag, 23 januari 2016

Ook totale Friese gasproductie daalt

Harlingen - De totale gasproductie in Fryslân daalt. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijven die in Fryslân gas produceren.

Regiozaterdag, 23 januari 2016

Vandalen bederven ijspret van Bolswarders

Bolsward - Het bestuur van de ijsvereniging Bolsward hakte dinsdag de knoop door. Er werd een paar dagen nachtvorst voorspeld: tijd om de ijsbaan onder water te zetten. Dat gebeurde nog dezelfde avond, met behulp van een pomp van een boer uit de omgeving.

Regiozaterdag, 23 januari 2016

Drachten ruziet met eigenaren parkeergarage

Drachten - De gemeente Smallingerland ligt in de clinch met de eigenaren van het nieuwe winkelcomplex op het Raadhuisplein. De gemeente weigert ruim 300.000 euro te betalen van de gemeentelijke koopsom voor de nieuwe parkeergarage van twee miljoen euro. De gemeente claimt een vergoeding van de eigenaren, omdat vooralsnog weinig omwonenden een parkeerplaats huren in het complex.

Regiozaterdag, 23 januari 2016

Baby´s in Sneek besmet met enterovirus

Sneek - Op de couveuseafdeling van het Antonius Ziekenhuis in Sneek is het enterovirus uitgebroken. In totaal zijn zeven baby´s besmet geraakt. De kinderafdeling is daardoor nog slechts beperkt toegankelijk en er is een opnamestop ingesteld.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 januari 2016

PKN-nota naar gemeenten

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) stuurt in februari aan alle gemeenten de nota Kerk 2025: Waar een Woord is, is een weg toe. Bij de definitieve notitie is een handleiding voor het gesprek in kerkenraad en gemeente gevoegd.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 januari 2016

Bijdrage kerken in denken over armoede

Kerken in Nederland geven een waarschuwingssignaal af: er dreigt in ons land een nieuwe verzuiling. Niet met levensovertuiging als onderscheidend element, maar arm en rijk. Het aantal mensen dat in financiële problemen zit en/of heel grote moeite heeft om het huishoudboekje op orde te houden, groeit. De omvang van het probleem is groot; nu zit ruim 10 procent van de Nederlandse huishoudens in de probleemzone en dat percentage groeit.

Sportzaterdag, 23 januari 2016

De Haan twijfelt over de opstelling

Door Bert Kalteren

Sportzaterdag, 23 januari 2016

Hospes en De Vries blij voor én met elkaar

Door Gerard Bos

Sportzaterdag, 23 januari 2016

Voor Janine Smit kan beste seizoen ooit, nog beter worden

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties