De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van donderdag, 22 augustus 2013.

Hoofdartikeldonderdag, 22 augustus 2013

En weer lijkt Rutte een kans te laten lopen

Er is een gerede kans dat het kabinet een hete herfst tegemoet gaat. De voorgenomen extra bezuinigingen stuiten op veel verzet van niet allen de oppositie in de Kamer, maar ook bij werknemers en werkgevers. Ongeveer iedereen met verstand van zaken, in binnen- en buitenland, heeft de overtuiging dat nog meer bezuinigen de economie nog verder aantast, behalve premier Rutte en zijn ministersploeg.

Regiodonderdag, 22 augustus 2013

Noodkreet op Facebook geeft positieve energie

Leeuwarden | ‘Een zorgelijke tijd en daarom vraag ik hulp. Ik ben op zoek naar werk, klussen en/of opdrachten.’ Zo begint het Facebookbericht van Neeltje van den Brand uit Oudebildtzijl - ook bekend onder haar artiestennaam Toneeltje - dat zij vorige week de wereld in stuurde. Financiële tegenvallers, een partner die zijn baan verliest, opdrachtgevers die minimumtarieven betalen door de crisis en niet genoeg klussen voor een ervaren actrice/presentatrice om nu van rond te komen.

Regiodonderdag, 22 augustus 2013

Eenmaal excuses in dertig jaar commentaar leveren

Akkrum | De evenementen mastklimmen en Slingeraap in Akkrum zullen nooit meer zijn wat ze geweest zijn. Dat komt doordat de gebroeders Anker stoppen met hun commentaar bij deze eigenzinnige evenementen. ,,Wij houden zelf graag de regie in handen”, legt Wim uit. Aanstaande zaterdag verslaat hij met zijn tweelingbroer Hans voor het laatst Slingeraap.

Regiodonderdag, 22 augustus 2013

Het vertrouwen is groot op de nieuwe Steve Jobsschool

Sneek | Grote ovale tafels, een heus amfitheater en natuurlijk voor iedereen een iPad. Docenten, ouders en leerlingen hebben veel vertrouwen in de nieuwe Steve Jobsschool in Sneek, die gisteren als eerste in Nederland officieel werd geopend.

Regiodonderdag, 22 augustus 2013

Hoop voor ouders speelzaal

Sneek | Er is weer hoop voor de ouders van peuterspeelzaal ’t Hinnepykje in Sneek. Tweede Kamerlid Jacques Monasch (PvdA) zei gisteren na een bezoek aan de Sneker kinderopvang dat hij wil dat de gedwongen sluiting van ’t Hinnepykje met een jaar wordt uitgesteld. In die tijd kan zijn partijgenoot minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) onderzoeken of er niet toch een mogelijkheid is om de peuterspeelzaal open te houden.

Regiodonderdag, 22 augustus 2013

Verkeerslawaai op 400 plaatsen aangepakt

Leeuwarden | De provincie Fryslân gaat de komende jaren op zo’n vierhonderd plaatsen langs provinciale wegen de geluidoverlast reduceren. Op deze punten overschrijdt het geluid te vaak de grens van 65 decibel. Dat blijkt uit het rapport Toestand Leefmilieu Fryslân 2012, dat Gedeputeerde Staten deze week hebben vastgesteld.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 augustus 2013

Benedictus: God heeft me gezegd terug te treden

Even opzienbarend als onthullend heeft emeritus-paus Benedictus XVI onlangs aan een bezoeker verteld waarom hij zijn functie neerlegde: God wilde het. Benedictus spreekt van een ‘mystieke ervaring’.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 augustus 2013

Doelgroepdienst helpt niet

Bonn | Met doelgroepenkerkdiensten trekt het kerkbezoek niet aan. Dat stelde de protestantse hoogleraar theologie professor Eberhard Hauschildt vorige week in een discussieprogramma op de Duitse radio.

Sportdonderdag, 22 augustus 2013

Zege Harkemase Boys in vervroegde bekerstrijd

Harkema | Harkemase Boys heeft de vervroegde bekerwedstrijd tegen eersteklasser GRC Groningen met 4-0 gewonnen. Na twintig minuten stonden de Friezen al met 3-0 voor door goals van Gersinio Constansia, Arton Musliu en Johnsen Bacuna. Robin Huisman de Jong bepaalde uit een vrije trap de ruststand op 4-0. Overigens is het duel, aanvankelijk gepland voor 3 september, verplaatst omdat de Harekieten woensdag voor de landelijke beker aan dienen te treden tegen Roda Raalte.

Sportdonderdag, 22 augustus 2013

Nauta: per toeval naar romantische dagen geljept

IJlst | Alle winnaars van de fierljepwedstrijd om de Fryslân Cup gingen gisteravond ook met de eindzege in het klassement om de Gouden Rige aan de haal. Oane Galama (topklasse), Bobby Zwaagman (jongens) en Age Hulder (schansrecord bij de junioren) konden met de eer en een leuk geldbedrag naar huis. Toch was dameswinnares Klaske Nauta de gelukkigste van de avond.

Sportdonderdag, 22 augustus 2013

Waar opa zaaide, oogst zijn kleindochter

Weidum | Echte klasse verloochent zich nooit. Als tiener won Manon Scheepstra al alles wat er te winnen viel en nu de jaren zijn aangebroken waarin er echt geoogst moet worden, groeit ze meer en meer toe naar haar top.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties