De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 augustus 2009.

Economiezaterdag, 22 augustus 2009

Opleidingsbedrijf metaalsector Fryslân begint

Leeuwarden - Het Friese opleidingsbedrijf voor metaalsector (OBM) dat eind mei werd aangekondigd door branchevereniging Koninklijke Metaalunie is van start gegaan. In andere provincies zijn al eerder soortgelijke OBM’s opgericht.

Economiezaterdag, 22 augustus 2009

Woningprijzen in Fryslân blijven vrijwel gelijk

Leeuwarden - De prijzen van koopwoningen in Fryslân zijn in de maand juli met 0,1 procent gedaald ten opzichte met de maand ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld stegen de prijzen in Nederland weer licht, met 0,1 procent.

Economiezaterdag, 22 augustus 2009

‘Banenverlies Fryslân valt mee’

Amsterdam - Fryslân behoort samen met Drenthe, Flevoland en Zuid-Holland tot de provincies waar de economische recessie tot het minste verlies aan banen leidt. Dit blijkt uit cijfers van het economisch bureau van ING. Tot en met 2010 gaan er in Fryslân 12.500 banen verloren. Dit is 4,1 procent van de totale werkgelegenheid.

Hoofdartikelzaterdag, 22 augustus 2009

Het nieuws, de doelen...

Enkele maanden geleden stortte een Turks vliegtuig neer. Er waren vele slachtoffers. Direct werd de vraag naar de oorzaak gesteld. Was het ongeluk het gevolg van een menselijke fout? Waren er technische mankementen? Op de radio werden deskundigen ondervraagd. De meesten waren terughoudend in hun reactie; zonder gegevens is het alleen maar speculeren. De radiopresentator drong aan: het is toch interessant om wat te speculeren?

Regiozaterdag, 22 augustus 2009

‘It foel ôf. Spitich, wy hiene der sa nei útsjoen’

Drachten - Het onweer pakte afgelopen donderdag minder zwaar uit dan was aangekondigd. Tot grote teleurstelling van veel weeramateurs waren er geen angstaanjagende rolwolken en spectaculaire ontladingen. ,,It foel ôf. It wie ek samar foarby. Spitich, we hiene der sa nei útsjoen”, zegt onweerliefhebber Wieger Velkers uit Drachten. ,,We kamen der wer bekaaid ôf.”

Regiozaterdag, 22 augustus 2009

Lessen uit de Bijbel, met een flanelbord en in gebarentaal

Zuidhorn - ,,Wil je dat je zoons lessen uit de Bijbel krijgen? Kom ze dan zelf maar geven.” Die uitnodiging van Doveninstituut Guyot nam Piet Compaan uit Zuidhorn dertig jaar geleden met beide handen aan. Wat klein begon, groeide uit tot een belangrijke vooruitgang in het bijbelonderwijs aan dove kinderen.

Regiozaterdag, 22 augustus 2009

Drachten heeft nu een supermarkt voor de sport

Drachten - ,,Het is niet te beschrijven wat voor sensatie een kind ervaart bij zijn eerste vrije salto vanaf een minitrampoline.”

Regiozaterdag, 22 augustus 2009

Tankactie leidt tot verhitte reacties en een verkeerschaos

Leeuwarden - Acties van twee concurrerende tankstations hebben tot verhitte taferelen en een grote verkeerschaos geleid in Leeuwarden. Mensen stonden gistermiddag uren in de rij om met veertig cent korting per liter te tanken bij de Tango aan de Tijnjedijk, of gekleed in skikleding gratis te tanken bij Shell in Camminghaburen.

Regiozaterdag, 22 augustus 2009

Bedrijven zijn extreem druk na stormschade

Sneek - Het zware weer van afgelopen donderdag heeft gisteren gezorgd voor veel drukte bij aannemers en bouwmarkten. Door de grote hagelstenen zijn tientallen auto’s maar ook ligboxen beschadigd. Bij de verzekeringsmaatschappijen komen vooralsnog weinig claims binnen.

Regiozaterdag, 22 augustus 2009

Gemakkelijk op kamers door de crisis

Leeuwarden - Studenten die dit jaar een kamer zoeken in Leeuwarden, kunnen te kust en te keur. Er worden relatief veel kamers en woningen aangeboden. Dat komt onder meer door het economische klimaat: huizen staan langer te koop en de verkopers kiezen er vaker voor het huis tijdelijk te verhuren, aan onder anderen studenten.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 augustus 2009

‘50.000 mensen nog niet terug na onlusten in Orissa’

New Delhi - Een jaar na dato zijn vijftigduizend vluchtelingen nog steeds niet teruggekeerd naar hun woonplaatsen in de Indiase deelstaat Orissa. Dat meldt de Amerikaanse organisatie Compass Direct.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 augustus 2009

Frans christelijk blad overleeft in anti-religieus klimaat

Dit voorjaar schoven enkele tientallen bekende Fransen het blad Témoignage Chrétien te hulp. Het blad dat al sinds zijn oprichting in 1941 als spreekbuis gold van de linkse katholieke intelligentsia in Frankrijk dreigde ten onder te gaan.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 augustus 2009

Stadshartkerk kiest nieuw handelsmerk: relevant geloof

Amstelveen - Kleine kerken die het water aan de lippen staat: ze zijn er niet alleen in Fryslân. Is sluiten de enige oplossing? Verschillende kerken gooiden het roer om en hebben tegen alle sombere ontwikkelingen in een doorstart gemaakt. In het Friesch Dagblad een aantal portretten. Vandaag deel zeven: de gereformeerd-vrijgemaakte Stadshartkerk te Amstelveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties