De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 22 juli 2016.

Regiovrijdag, 22 juli 2016

Slachtpremie koeien moet zuivelbranche helpen

Leeuwarden - Boerenclub Dutch Dairymen Board (DDB) wil met het instellen van een slachtpremie voor melkkoeien verschillende problemen in de sector aanpakken. De DDB heeft bij staatssecretaris Martijn van Dam een voorstel neergelegd dat de melkplas flink moet verminderen, net als het fosfaatoverschot. Het geld voor het plan moet onder meer komen uit het Europese steunpakket dat deze week door de Europese Commissie is gepresenteerd.

Regiovrijdag, 22 juli 2016

Fryslân heeft een eigen munt: de Pyk

Leeuwarden - Friezen kunnen voortaan in de eigen provincie met de Pyk betalen. Deze virtuele munt is net zoveel waard als de euro.

Regiovrijdag, 22 juli 2016

Meer energie uit rioolwater

Drachten - Een machine bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Drachten gaat ervoor zorgen dat uit het rioolwater meer energie kan worden opgewekt.

Regiovrijdag, 22 juli 2016

Mooiste wandelingen door It Fryske Gea bijeengebracht in brochure

Olterterp - ,,Veel mensen willen graag zelf de natuur in. Maar ze hebben soms een helpende hand nodig om de natuurgebieden van It Fryske Gea te ontdekken", legt Theun Wiersma van It Fryske Gea uit. ,,Met dit boekje willen we ze die ondersteuning bieden." Het is de eerste keer dat de wandelroutes van It Fryske Gea bij elkaar gebracht zijn in één bundel. Eerder werden wel aparte wandelingen opgenomen in het kwartaalmagazine.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties