De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 juni 2004.

Bijschriftdinsdag, 22 juni 2004

Je moet....!! (2)

Het is een onverwachte kant van Paulus waarmee we kennismaken.

Cultuurdinsdag, 22 juni 2004

Brassband Surhuisterveen wint Duits festival

Bad Zwischenahn – De Christelijke Brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen heeft afgelopen weekend het hoogste aantal punten behaald op het internationale blaasmuziekfestival in het Duitse Bad Zwischenahn.

Dossierdinsdag, 22 juni 2004

Nieuwe taakverdeling


Economiedinsdag, 22 juni 2004

AVM Accountants breidt uit in Zeewolde

Leeuwarden - AVM Accountants & Adviseurs breidt haar werkgebied uit door een fusie met FBC registeraccountants in Zeewolde. Op 1 oktober van dit jaar moet de de fusie officieel worden bekrachtigd, maar vanaf 22 juni zullen beide organisaties al gaan samenwerken.

Economiedinsdag, 22 juni 2004

Administratieve lasten dalen langzaam

Zoetermeer - De administratieve lasten door overheidswetgeving dalen niet snel genoeg, volgens onderzoeksbureau EIM. In 2003 daalden de lasten met 290 miljoen euro. Dat is 1,8 procent van de totale administratieve lasten van 16,4 miljoen euro. Volgens de kabinetsplannen moeten de lasten in vier jaar tijd met 25 procent omlaag gebracht worden.

Economiedinsdag, 22 juni 2004

Honderdste lid van de Friese Exportclub

Leeuwarden - De Friese Exportclub verwelkomt vandaag zijn honderdste lid. De club, een initiatief van de Kamer van Koophandel Friesland, groeit snel. In januari had de exportclub nog maar zestig leden. De Exportclub, die volgend jaar veertig jaar bestaat, ondersteunt ondernemers bij het internationaal zakendoen.

Hoofdartikeldinsdag, 22 juni 2004

Het ‘historische’ akkoord...

Er wordt al gesproken van een ‘historisch’ akkoord over het compromis van de Europese grondwet. Het woord ‘historisch’ klopt in zoverre dat de totstandkoming van die wet een uniek feit is. Er is een nieuwe fase begonnen in de Europese geschiedenis. Tegelijkertijd is het woord ‘historisch’ voorbarig: de Europese leiders mogen het dan wel eens zijn over de tekst, de nationale parlementen en in veel gevallen de bevolking, moeten de grondwet nog ratificeren. Die fase is minstens zo belangrijk als de periode waarin diplomaten en later regeringsleiders hun moeizame akkoord bereikten. Immers, de Europese regels maken het mogelijk dat als een land het voorstel afwijst, de grondwet van de baan is. Aller ogen zijn wat dit betreft gericht op Groot-Brittannië. In het land van Blair laaien de anti-Europese gevoelens hoog op. In de populaire pers heet de Europese grondwet het einde van de Britse soevereiniteit - alsof Europa niet al lang de nationale wet- en regelgeving beheerst. Blair heeft nog veel te doen in eigen land om te voorkomen dat Groot-Brittannië de Europese grondwet doet sneuvelen.

Regiodinsdag, 22 juni 2004

‘Zuiderzeelijn gaat ten koste van welvaart’

Leeuwarden - Aanleg van de Zuiderzeelijn gaat ten koste van de Nederlandse welvaart. De maatschappelijke baten wegen namelijk niet op tegen de maatschappelijke kosten. De economische argumenten voor de aanleg gelden daarom niet.

Regiodinsdag, 22 juni 2004

Vondst van munten uit 15de eeuw in Húns

Húns - Een inwoner van Húns heeft in de grond een pot met historische gouden munten gevonden. Het zou om munten gaan uit de periode 1451-1545.

Regiodinsdag, 22 juni 2004

Rinsumageest heeft genoeg van droldepot

Rinsumageest – Bijna zeven jaar correspondeert het dorpsbelang van Rinsumageest met de gemeente Dantumadeel over de aanleg van een hondenpoeptoilet. Na zeven jaar zijn de vergunningen verleend: precies voor de plek waar het dorp de strook niet wil hebben.

Regiodinsdag, 22 juni 2004

Drachten krijgt langste brug van het Noorden

Drachten - Drachten krijgt de langste fiets- en voetgangersbrug van het Noorden. De brug gaat van de Overstesingel (ter hoogte van de Kuinder) over de doorgaande Zuiderhogeweg naar de Eikesingel (ter hoogte van de Burmanialaan). De totale lengte bedraagt liefst 370 meter, het hoogste punt vijf meter.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juni 2004

‘Kerktelefoon op de agenda’

Leeuwarden – Honderdduizenden ouderen en zieken die verstoken zijn van een wekelijkse kerkdienst of zich noodgedwongen moeten behelpen met het afdraaien van een bandje. Dat doemscenario dreigt werkelijkheid te worden als kerkbesturen de kerktelefoon niet opnieuw op de agenda zetten. Dat voorspelt de Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK). Ze begint daarom een grote voorlichtingscampagne.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juni 2004

Kant-en-klaar pakket voor lokale PKN-fusie

Leeuwarden – Het Netwerk Notarissen, het landelijke samenwerkingsverband van meer dan 130 notariskantoren, heeft een kant-en-klaar pakket ontwikkeld voor de juridische verplichtingen die de Protestantse Kerk in Nederland oplegt aan haar lokale gemeenten. De notarissen willen plaatselijke gemeenten hiermee een handreiking bieden en voorkomen dat kerken omkomen in een juridische papierwinkel.

Sportdinsdag, 22 juni 2004

Honderd jaar kaatsen zonder hoogtepunten

Britwert/Wiuwert –‘Kaatsclub De Twa Doarpen van Wiuwert-Britswert bestaat honderd jaar. Activiteiten rond het jubileum zijn vrijdag en zaterdag alleen bedoeld voor de inwoners van beide dorpen en oud-leden. Dat is nooit anders geweest en het lijkt erop dat dat ook altijd zo zal blijven.

Sportdinsdag, 22 juni 2004

PSV laat Huntelaar nog niet gaan

Heerenveen – SC Heerenveen heeft overeenstemming bereikt met aanvaller Klaas Jan Huntelaar van PSV. Volgens zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer is Huntelaar tot een vergelijk gekomen met de Friese club, maar wil PSV hem noch niet laten gaan.

Sportdinsdag, 22 juni 2004

Veenema wint jubileumloop Workum

Workum - Jan Albert Veenema is maandagavond winnaar geworden van de loop in Workum die in het kader van het 100-jarig bestaan van Plaatselijk Belang werd gehouden.

Sportdinsdag, 22 juni 2004

Amazone Marriët Hoekstra succesvol

Bingum/Leer – Amazone Marriët Hoekstra uit Tzum heeft dit weekeinde in het Duitse Bingum/Leer, waar voor de vierde keer de Euro jeugdcompetitie voor pony’s werd gehouden, voor Fries succes gezorgd.

Weerdinsdag, 22 juni 2004

Zomerstorm

Vanmiddag is het vrij zonnig en vrijwel droog met maxima rond 19 graden. Vanavond gaat het regenen en ook morgen hebben we regen en wind. In de avond en nacht daarop kans op een zomerstorm. Het wordt morgen 19 à 20 graden. Het was even wennen gisteren. Met een sterke noordwestenwind werd koele lucht aangevoerd. Het kwik in de thermometers stokte al bij 13 graden. In Brabant werd het nog 15 graden met de 23 van een dag eerder een groot verschil. Niet overal ging de overgang gepaard met droog weer. Op tal van plaatsen viel enig gesputter te bespeuren, en in Nieuw Beerta leverde dat 1 millimeter op. De meeste en zwaarste buien vielen echter in het zuidoosten van ons land.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties