De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 22 april 2010.

Cultuurdonderdag, 22 april 2010

Van Velzen op Dobbefestival in Koudum

Koudum - Van Velzen is dit jaar een van de grote namen op het Dobbefestival in Koudum. Hij is een van de twintig artiesten die optreedt, naast de de Friese band Jitiizer - die hier zijn laatste concert geeft, de Duitse folkrockband The Keltics, het Engelse Saint Jude en coverband 30 Euro Live. In het Theatercafé staan onder anderen Gerrit Breteler en DiGojim.

Cultuurdonderdag, 22 april 2010

Theatermiddag vanwege twintigjarig berne-iepenloftspul

Easterwierrum - Ter ere van het twintigjarig bestaan van het berne-iepenloftspul in Easterwierrum organiseert het iepenloftspulbestuur een theatermiddag voor kinderen. Tijdens deze middag, bedoeld voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8, zijn er workshops op het gebied van toneel, zang en dans.

Dossierdonderdag, 22 april 2010

Nieuwe Bijbelvertaling is helemaal niet fout

De synode van de Protestantse Kerk beslist vandaag of De Nieuwe Bijbelvertaling een van de officiële toegelaten bijbelvertalingen wordt. Het is beslist geen ‘foute’ vertaling zoals wordt gesuggereerd, vindt directeur CeesJan Visser van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Economiedonderdag, 22 april 2010

Biologische landbouw blijft groeien

Gorinchem - In 2009 heeft de consument 10,8 procent meer besteed aan biologische voeding. Ook groeide het areaal biologische landbouwgrond en schakelden meer boeren om naar biologische teelt. Dit blijkt uit de Bio-Monitor 2009.

Economiedonderdag, 22 april 2010

Zuivelmarkt in Nederland wordt voorzichtig beter

Zoetermeer - De markt voor zuivelproducten verbetert voorzichtig. De grondstofprijzen zijn net als vorige week gestegen. Volgens cijfers van het Productschap Zuivel is de prijs van boter deze week op 310 euro per honderd kilo uitgekomen. Vergeleken met een week eerder is dat een stijging van tien euro. Daarvóór was er al sprake van een stijging van acht euro. Ook de prijzen van melk- en weipoeder gingen in de afgelopen weken omhoog. De stijgingen zijn volgens het productschap het gevolg van geringe voorraden. De markt blijft zeer prijsgevoelig omdat kopers zich maar voor een korte periode vastleggen. De vooralsnog achterblijvende productie en de licht aantrekkende vraag zorgen ook de komende tijd internationaal voor prijsverhogingen.

Economiedonderdag, 22 april 2010

Friesland Bank raakt weer voorzitter kwijt

Leeuwarden - Robbert Klaasman stapt per direct op als bestuursvoorzitter bij Friesland Bank wegens ,,persoonlijke overwegingen”. Dat heeft de bank gisteravond bekendgemaakt. Woordvoerster Saskia Toor wil net als Klaasman niet ingaan op de achtergrond van de beslissing. Klaasman (1959) was in dienst van Friesland Bank sinds januari 2009 en heeft de bank geleid sinds april vorig jaar. Bestuurslid Anne Vlaskamp zal het voorzitterschap voorlopig op zich nemen.

Hoofdartikeldonderdag, 22 april 2010

Ervaring in de politiek...

Op de kandidatenlijsten van de politieke partijen komen veel bekende gezichten voor. Heel grote verrassingen zijn uitgebleven. Echte nieuwkomers, mensen die hiervoor nooit in de politiek actief waren, zijn bijna nergens hoog op een lijst terechtgekomen. Alleen partijen die nu klein zijn maar straks wellicht zullen groeien, zoals D66 en PVV, hebben veel nieuwkomers. De partijen kiezen duidelijk voor ervaring.

Regiodonderdag, 22 april 2010

Speciaal in Sneek wonen om Fries Kamerlid te zijn

Sneek - Het gewest Fryslân van de PvdA schuift bij de parlementsverkiezingen twee kandidaten naar voren: Lutz Jacobi uit Wergea en Jacques Monasch, zo was gisteren in deze krant te lezen. Monasch is echter geen geboren Fries, en woont niet in Fryslân. Binnenkort wel: in Sneek.

Regiodonderdag, 22 april 2010

Niet álle zorg in élk Fries ziekenhuis

Leeuwarden - Zorgverzekeraar De Friesland laat onderzoeksbureau Gupta de Friese ziekenhuizen doorlichten. Daaruit moet blijken wat de kwaliteit van de zorg is, wat de zorg kost en hoeveel die wordt gebruikt. De gegevens gebruikt De Friesland bij de inkoop.

Regiodonderdag, 22 april 2010

‘Sintrale As tsjinhâlde? Dan moat it híél raar gean’

Feanwâlden - Op de site van de provincie Fryslân staat nog altijd eind 2010 als startdatum voor de aanleg van de Centrale As. Een beetje optimistisch, gezien de tegenstand tegen de autoweg tussen Dokkum en Nijega, geven gedeputeerde Adema en Willem de Boer, procesmanager wegen en infrastructurele projecten van de provincie, toe. Maar medio 2011 zou de schep toch de grond in moeten kunnen.

Regiodonderdag, 22 april 2010

Ruim zeventig tips over vechtpartijen in disco Quatrebras

Burgum - Er zijn al meer dan zeventig tips binnengekomen bij de politie over de vechtpartijen bij Club Q in Quatrebras, die leidden tot de dood van de zestienjarige Redmar Smedema uit Burgum en de zware verwonding van de twintigjarige Gerard Dijkstra uit Damwâld.

Regiodonderdag, 22 april 2010

Volgend jaar al tekort voor ‘rijk’ Fryslân

Leeuwarden - Jarenlang heeft de provincie Fryslân dankzij de miljoenendividenden op de Nuon-aandelen in weelde geleefd, maar de tijden veranderen snel. Volgend jaar al kampt de nog maar kort geleden rijke provincie met een tekort van vijftien miljoen euro. Dat werd gisteren intern meegedeeld aan leden van Provinciale Staten.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 april 2010

Nieuwe Bijbelvertaling is helemaal niet fout

De synode van de Protestantse Kerk beslist vandaag of De Nieuwe Bijbelvertaling een van de officiële toegelaten bijbelvertalingen wordt. Het is beslist geen ‘foute’ vertaling zoals wordt gesuggereerd, vindt directeur CeesJan Visser van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 april 2010

‘PKN heeft geen Kerk en Israël-beleid meer’

Vught - De Protestantse Kerk in Nederland staat steeds vaker in haar hemd als het gaat om het beleid inzake Israël omdat de kerk geen eenduidig en richtinggevend Kerk en Israël-beleid meer heeft. Dat vindt ds. Marja van den Beld uit Vught, lid van het Platform Appčl Kerk en Israël.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties