De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 22 november 2017.

Economiewoensdag, 22 november 2017

Nog twee jaar langer werken tot AOW

Leeuwarden - De AOW-leeftijd moet stijgen naar 69 jaar in 2040, als we de huidige AOW-premieafdracht en -uitkeringen gelijk willen houden. Dat concludeert Willem Heeringa, geboren en getogen in Tzummarum, in zijn proefschrift.

Hoofdartikelwoensdag, 22 november 2017

Van wensenlijstjes naar keuzes

De verkiezingen die vandaag plaatsvinden voor ongeveer 250.000 Friese inwoners kunnen, ten onrechte, gezien worden als een landelijk opiniepeiling. Op lokaal niveau hebben de politieke partijen zich flink ingespannen om de burgers te bereiken. Dat verdient een bewuste stem op een lokale volksvertegenwoordiger en geen keuze vanwege hun landelijke voormannen.

Regiowoensdag, 22 november 2017

OR van De Friesland verwerpt fusieplan

Leeuwarden - De ondernemingsraad (OR) van zorgverzekeraar De Friesland is geen voorstander van de voorgenomen fusie van De Friesland met Zilveren Kruis. De ondernemingsraad wil dat andere opties eerst onderzocht worden. Dat heeft de OR laten weten in een advies aan de directie van De Friesland.

Regiowoensdag, 22 november 2017

Leeuwarderadeel neemt afscheid met jubileumglossy

Stiens - Het mysterie van de Sint Vituskerk in Stiens, de gezonde verslaving van Wiep en Durkje Koehoorn uit Feinsum, de ballonnenactie van Jaap Keizer uit Jelsum en de prachtige bijnamen, die dorpsbewoners aan elkaar gaven.

Regiowoensdag, 22 november 2017

Sfeervol overnachten in de kerk van Schelte van Aysma

Schettens - Vlak bij de preekstoel staan twee heerlijke fauteuils. In de toren bevinden zich een keukentje en een luxe badkamer met toilet, op de tweede etage een slaapkamer met twee bedden. In de protestantse kerk in Schettens kan voortaan op een bijzondere manier worden overnacht. Je kunt in slaap vallen bij het slaan van de kerkklok.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties