De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van woensdag, 22 februari 2012.

Economiewoensdag, 22 februari 2012

Rabobank blijft somber over de woningmarkt

Utrecht | De Nederlandse huizenmarkt toonden ook in het vierde kwartaal van vorig jaar geen tekenen van herstel. De verkoopcijfers en prijzen zijn nog verder weggezakt. De kans dat hier dit jaar nog structureel verandering in komt is klein, stelt de Rabobank in het gisteren gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt. Volgens de economen van de bank spelen economische tegenwind en onzekerheid over bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek de huizenmarkt nog altijd parten.

Hoofdartikelwoensdag, 22 februari 2012

Merkel mag meer geldingsdrang tonen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft een ongelukkige hand in haar personeelsbeleid. Vrijdag moest bondspresident Christan Wulff na minder dan twintig maanden aftreden op verdenking van corruptie. Het vertrek van Wulff is opnieuw een zware klap voor Merkel. In 2010 trad president Horst Köhler af naar aanleiding van omstreden uitspraken over Afghanistan. En vorig jaar was minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg genoodzaakt af te treden wegens plagiaat.

Regiowoensdag, 22 februari 2012

Prikkelarm uit eten voor mensen met autisme

Leeuwarden | ,,We zijn heel verschillend, maar daardoor leren we juist zoveel van elkaar. Ik hou bijvoorbeeld van geurtjes, dus ik riep ‘we steken van die geurskaarsjes aan’. Gelukkig weet Monique dan te vertellen dat sommige mensen met autisme daar juist niet goed op reageren. Het is weer een prikkel erbij.”

Regiowoensdag, 22 februari 2012

Tradities zijn er om door te geven

Nederlanders mogen best wat trotser zijn op de eigen tradities en gewoonten. Veel van die tradities verdienen een plek op de immateriële erfgoedlijst van Unesco.

Regiowoensdag, 22 februari 2012

Súdwest helpt 350 mensen niet meer aan werk

Workum | De gemeente Súdwest-Fryslân schrijft een grote groep uitkeringsgerechtigden per direct af voor betaald werk. Zo’n 350 mensen met een bijstandsuitkering hoeven niet meer te rekenen op hulp bij het vinden van een baan. Het gaat om de groep die de minste kans maken op de arbeidsmarkt. De gemeente biedt hun alleen nog vrijwilligerswerk aan om maatschappelijk actief te blijven. Als ze dat ‘vrijwilligerswerk’ weigeren, heeft dat gevolgen voor de hoogte van de uitkering.

Regiowoensdag, 22 februari 2012

Brandweergebieden hersteld

Buitenpost | De vrijwillige brandweerkorpsen van Noordoost-Fryslân hoeven geen uitrukgebied af te staan aan blusgroepen in Groningen. Burgemeester Piet Adema van Achtkarspelen heeft dat namens vijf gemeenten afgesproken met de Hulpverleningsdienst Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 februari 2012

Armeens theaterstuk over God en geloof

Sinds zijn twaalfde woont de Armeense Gor Khatchikyan in Nederland. Eerst op Texel, waar hij tot geloof kwam, later in Drachten. De student geneeskunde probeert met toneel Armeniërs met het evangelie te bereiken. Binnenkort een uitvoering in zijn eigen woonplaats.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 februari 2012

Oecumenische dienst Zuidlanden

Leeuwarden | Net als nieuwbouwwijk Zuiderburen aan de zuidoostrand van Leeuwarden krijgt de andere nieuwbouwwijk aan de zuidkant van de Friese hoofdstad informele oecumenische samenkomsten. Onder de naam De Ontmoeting beginnen pastoraal werker Addy Stoker, Rudy Pijpker en Robert Postma een christengemeente in De Zuidlanden (de wijk die pal onder Goutum verrijst). Die komst eens in de twee weken samen in het speellokaal van de Brede School. ,,Daar zitten ook een katholieke, protestantse en openbare school bij elkaar; dat geeft mooi aan dat Zuidlanden wel een wijk is voor een oecumenische invulling van kerkzijn”, zegt Stoker.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 februari 2012

Wat bindt eucharistie en avondmaal?

Amersfoort | De Raad van Kerken gaat het gesprek over verschillen en overeenkomsten tussen eucharistie en avondmaal opnieuw aanzwengelen. De beleving ervan door kerkleden staat daarin centraal, niet de theologische dogma’s.

Sportwoensdag, 22 februari 2012

IJshockey op sterven na dood: hoe nu verder?

Meten is weten. Maar soms heb je geen cijfers nodig om te concluderen dat het roer om moet. Zoals in het ijshockey. Dat is in Nederland op sterven na dood. Danny Micola, oud-voorzitter van ijshockeyclub Flyers uit Heerenveen, slaat alarm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties