De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 22 januari 2018.

Hoofdartikelmaandag, 22 januari 2018

Geld moet weer een prijs hebben

Investeerders in vastgoed melden zich op de Friese woningmarkt. Ze kopen vooral woningen in de prijscategorie rond 150.000 euro en zijn daarmee een extra concurrent voor de startende huizenkoper. Dat liet makelaarsorganisatie NVM Fryslân eerder in deze krant weten. Deze vastgoedeigenaren, die via verhuur nog enig rendement willen halen op hun kapitaal, zijn dus niet langer een fenomeen van de Randstad.

Regiomaandag, 22 januari 2018

Noordoost-Friese ondernemers richten zich op gasten LF2018

Damwâld Miskend is een groot woord, maar de provincie en de LF2018-organisatie keken hen wel erg gemakkelijk over het hoofd. Dat vond een aantal eigenaren van kleine slaapaccommodaties in Noordoost-Fryslân. Met hun initiatief bijwiewiljijslapen.nl laten twaalf recreatie-ondernemers uit deze regio zien dat het voor de LF2018-bezoekers ook uitstekend toeven is buiten Leeuwarden.

Regiomaandag, 22 januari 2018

Lerarentekort in Fryslân loopt hard op

Leeuwarden Het tekort aan leraren op Friese basisscholen stijgt de komende jaren snel. Waar dit jaar nog 1 procent van de vacatures structureel niet vervuld kan worden, zal dit tekort oplopen tot 6 procent in 2023. Dat blijkt uit nieuwe arbeidsmarktramingen van het Tilburgse bureau Centerdata, in opdracht van het ministerie van Onderwijs.

Sportmaandag, 22 januari 2018

Toen het belletje daar was, wist Hansen precies wat ’ie zou doen

Martin Hansen was nog maar een paar dagen weg uit Nederland toen technisch manager Gerry Hamstra anderhalve week geleden belde. Of hij misschien zin had om nóg een half seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen onder de lat te staan? De 27-jarige doelman hapte meteen toe. ,,Ik leef voor deze sport en wil deel uitmaken van een team”, zei de Deen, die afgelopen zomer ook al voor een paar maanden van het Duitse FC Ingolstadt 04 gehuurd werd, zaterdag na afloop van het treffen met Vitesse in de GelreDome. ,,Ik twijfelde dan ook niet, maar moest het wel even op een goede manier aan mijn familie vertellen, zodat ze het zouden accepteren.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties