De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van woensdag, 21 augustus 2013.

Achtergrondwoensdag, 21 augustus 2013

Kening fan ’e Greide wacht op politieke moed

Deze zomer bestaat het initiatief Kening fan ’e Greide een jaar. Intussen is het duidelijk dat het om meer gaat dan een reddingsplan voor de grutto. Eerder is er sprake van een ‘beweging’, die steeds breder gedragen wordt.

Hoofdartikelwoensdag, 21 augustus 2013

Zorgelijk plan over verplichte mantelzorg

Zorgorganisatie Vierstroom maakt voortaan afspraken met familie van cliënten over mantelzorg aan instellingen van de organisatie. Dat besluit komt er op neer dat familie en/of kennissen zich verplichten tot het leveren van mantelzorg voor minimaal vier uren per maand: wandelen, spelletjes doen, koken of koffieschenken. De maatregel dient om het welbevinden van het leven van de cliënten te verhogen zegt de Vierstroom. De verplichting is niet juridisch, maar ‘moreel.’

Regiowoensdag, 21 augustus 2013

Israëliërs en Palestijnen vinden elkaar in Sneek

Sneek | ,,Hier praten we tenminste normaal met elkaar”, zegt de 27-jarige Palestijnse Mahmoud over het belang van zijn komst naar Fryslân. ,,Zonder de haat die de regering propageert.”

Regiowoensdag, 21 augustus 2013

Eerste Friese Steve Jobsschool: niet alleen iPad is nieuw

Sneek | Met een groot mediaspektakel wordt vandaag in Sneek de eerste Jobsschool officieel geopend. In deze school, een initiatief van opiniepeiler Maurice de Hond en zijn organisatie O4NT (onderwijs voor een nieuwe tijd), staat de iPad centraal. Maar dat is niet het enige vernieuwende.

Regiowoensdag, 21 augustus 2013

Peuterzalen in Opsterland onder toezicht

Beetsterzwaag | Het blijft rommelen bij de peuterspeelzalen in Opsterland. Uit een inspectie van GGD Fryslân, vlak voor de zomer, blijkt dat zes peuterspeelzalen in de gemeente niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Bij een nieuw onderzoek, dat de komende weken plaatsvindt, moet alles zijn opgelost.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties