De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 maart 2014.

Economievrijdag, 21 maart 2014

Minder WW-uitkeringen door Fries seizoenswerk

Leeuwarden | Het warme voorjaar brengt niet alleen bloemen en planten tot bloei, ook de werkgelegenheid in Fryslân vaart er wel bij. Eind februari hadden er door tijdelijk (buiten)werk in horeca, bouw en landbouw minder Friezen een WW-uitkering dan in januari. Het seizoenswerk in het Noorden zorgde zelfs voor een daling van het landelijke uitkeringscijfer.

Hoofdartikelvrijdag, 21 maart 2014

Verkiezingsuitslag: redelijk stabiel

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2014 is verrassend. Bijvoorbeeld omdat de opkomst meevalt ten opzichte van de verwachtingen. Een gemiddeld percentage van boven de vijftig is niet echt best, maar veel beter dan de verwachtingen van onderzoeksbureaus waren. De opkomst verschilt overigens per regio. Fryslân kwam hoger uit dan vier jaar geleden; met name grote steden lieten het er bij zitten.

Regiovrijdag, 21 maart 2014

Lokalen zijn al decennia een vaste waarde


Regiovrijdag, 21 maart 2014

Bezwaar tegen gelijke uitslag op Ameland

Ameland | De strijd om wie de grootste partij van Ameland wordt, wordt op het scherp van de snede gestreden. Algemeen Belang Ameland heeft precies even veel stemmen behaald als Ameland ’82: elk 604 stemmen. Algemeen Belang Ameland tekent vanochtend echter bezwaar aan tegen de uitslag. Volgens lijsttrekker Piet IJnsen zijn twee eerder ongeldig verklaarde stemmen ten onrechte later alsnog geldig verklaard. Een van die twee stemmen was volgens hem voor Ameland ’82.

Regiovrijdag, 21 maart 2014

Kiezen uit bijna 530 klussen tijdens NL Doet

Leeuwarden | Een dagje op stap met ouderen uit Minnertsga, zwerfvuil opruimen in Appelscha, onderhoud aan speelterrein it Noardfjild in Tytsjerk en een dierenonderkomen betimmeren bij het hertenkamp in Surhuisterveen. Het is een greep uit de 527 klussen die vrijwilligers vandaag en morgen kunnen uitvoeren in Fryslân tijdens de landelijke actie NL Doet. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen konden vrijwilligers kiezen uit 522 klussen.

Regiovrijdag, 21 maart 2014

Franeker stel mee met oranje voetbalreis

Franeker | Eigenlijk komt het voetbal pas op de tweede plaats, biecht Jessica Kuiken uit Franeker op. ,,We zijn niet heel grote voetbalfans. Het ging ons meer om de route die we volgen. Maar bij grote voetbalkampioenschappen hebben we het Oranjegevoel wel, hoor.”

Regiovrijdag, 21 maart 2014

Jonge CDA’er werkt liever met mensen

Drogeham | ,,Ik lag om half twee op bed. Toen heb ik de telefoon maar even uitgedaan, hij trilde aan een stuk door.” De felicitaties via Whatsapp, Facebook en Twitter stromen nog steeds binnen bij de 24-jarige Jouke Spoelstra na zijn winst bij de gemeenteraadsverkiezingen woensdag. De Drogehamster stond op een zeventiende plek op de kandidatenlijst van het CDA, maar kwam met 279 voorkeursstemmen uit op een tweede plaats achter lijsttrekker Lydeke Zandbergen. Hij is daarmee het jongste raadslid in Achtkarspelen.

Sportvrijdag, 21 maart 2014

VC Sneek is op waarde geklopt door Peelpush

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek worstelen zich naar het einde van de play-offs in de kampioensgroep. Gisteravond werd de formatie van trainercoach Petra Groenland in de Sneker sporthal in een vijfsetter op waarde geklopt door Peelpush: 2-3 (25-19, 20-25, 25-20, 20-25 en 9-15). ,,Er zit op dit moment gewoon niet meer in’’, moest assistent-trainer Klaas Sybrandy constateren.

Sportvrijdag, 21 maart 2014

Column Thijsje Oenema | Het is nu tijd voor andere dingen

Zo. Het zit erop, dit seizoen. Afgelopen weekeinde trok ik na de 500 meter in Heerenveen mijn schaatsen uit en dat was het. Even niks doen.

Sportvrijdag, 21 maart 2014

Voorzitter Gewest: Koops is probleem inlinesport

Leeuwarden | Dat NOC*NSF zich niet bemoeit met het beleid van schaatsbond KNSB is een streep door de rekening van de nationale selectie inlineskaten. Die luidde gisteren in het Friesch Dagblad de noodklok omdat er vlak voor aanvang van het seizoen nog geen bondscoach is.

Sportvrijdag, 21 maart 2014

KNSB houdt steun NOC*NSF

Leeuwarden | De top van het inlineskaten hoeft er niet op te rekenen dat sportkoepel NOC*NSF helpt de druk op te voeren op schaatsbond KNSB. De leden van de nationale selectie zitten kort voor aanvang van het seizoen zonder bondscoach. Daarnaast verbazen zij zich over het feit dat de 120.000 euro die de KNSB van NOC*NSF voor de damesselectie ontving, nauwelijks is geďnvesteerd in die selectie. De skeeleraars hoopten dat de sportkoepel daarom zou dreigen dat bedrag niet meer uit te keren, maar komen bedrogen uit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties