De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van woensdag, 21 januari 2004.

Agendawoensdag, 21 januari 2004

Klassiek

Bijschriftwoensdag, 21 januari 2004

Vluchteling, keer om!

Als je verdwaald raakt, loop je eerst nog een tijdje door, in het wilde weg.

Cultuurwoensdag, 21 januari 2004

Leuk als entertainment

De theatersamenwerking tussen Loes Luca en Arjan Ederveen bestaat al zo’n vijftien jaar. En wat je in al die producties opvalt, is de theatrale éénheid die ze uitstralen als ze op het podium staan. Het is alsof ze de trotse broer en zus zijn die het dertigjarige huwelijksfeest van hun overgelukkige ouders organiseren en presenteren voor hun familie: familiair, overtuigend in blijheid, energiek en onbevangen. Ze voelen elkaar dan ook bijzonder goed aan en tonen de liefde voor het acteren op een plezierige manier. Dát is het bezielde hart van hun duovoorstellingen.

Cultuurwoensdag, 21 januari 2004

Heel erg lang en mis

Soms kunnen twee uren heel lang duren. Na een half uur was het duidelijk: je zit opgesloten in het theater en je kunt niet weg want er is geen pauze en het gaat nog anderhalf uur duren. Help.

Cultuurwoensdag, 21 januari 2004

‘Die Fledermaus’ op authentieke wijze

De uitvoering van Die Fledermaus van Johann Strauss dinsdagavond in de Lawei te Drachten was niet een voorstelling met de traditioneel geworden romantische toevoegingen, van onder andere Robert Stolz. Het was een authentieke voorstelling zoals Strauss die heeft bedoeld. Met Jan Willem de Vriend, bekend barokspecialist wat betreft authentieke uitvoeringspraktijk, als muzikale leider mag je haast niet anders verwachten. Hij dirigeerde uit de oorspronkelijke partituur.

Cultuurwoensdag, 21 januari 2004

Hier is… debuut-cd van Luie Hond

Het is even stil geweest rondom Luie Hond. De Friese reggaeformatie timmerde een tijdlang lekker aan de weg in Nederland en België. Optredens verspreid door het hele land, optredens op televisie en de single Jealousy werd redelijk gedraaid op de radio. De band rondom zanger Joris Mous had kortom niets te klagen.

Economiewoensdag, 21 januari 2004

Belangrijke order scheepswerf Bijlsma

Warten/Lemmer – Scheepswerf Bijlsma in Lemmer heeft een belangrijke order in de wacht gesleept. ,,We gaan de ombouw en verbouw uitvoeren van een passagiersschip. Daarmee is er voor de komende 6 tot 7 weken in ieder geval werk voor 80 tot 90 procent van ons personeel”, aldus de opgeluchte directeur Arend Bijlsma. Bij het bedrijf werken momenteel 75 mensen.

Expowoensdag, 21 januari 2004

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Joos Schmidt (schilderijen en grafiek) en Jan Kalma (objecten), t/m 11 feb.

Hoofdartikelwoensdag, 21 januari 2004

Bedrijven lokken…

Nog altijd noemt het Internationaal Bedrijvenpark Heerenveen zich op zijn eigen website in schreeuwerige letters The Gateway to Europe, de uitvalspoort naar Europa. Meer dan een algemene introductie is het nooit geworden, waarin op z’n Engels internationale bedrijven overtuigd moeten raken van de voordelen van Heerenveen, ‘een stad met een omgeving die het hele spectrum dekt, van basisscholen tot universiteiten’.

Regiowoensdag, 21 januari 2004

Ruzie bij dierenambulances

Drachten – De vijf regionale dierenambulances in Fryslân - Drachten, Heerenveen, Joure, Leeuwarden en Peins – bezinnen zich op maatregelen tegen Dierenambulance Fryslân. Sinds december exploiteert M. Koster uit Sint Annaparochie deze nieuwe ambulancedienst voor dieren voor heel Fryslân. De bestaande diensten krijgen er veel klachten over.

Regiowoensdag, 21 januari 2004

Praten over de beroerte en over leuke dingen

Leeuwarden - Toen de man van Klaske Muller zeven jaar geleden een beroerte kreeg, had zij geen idee wat haar te wachten stond. En wie kon het haar vertellen? Tegenwoordig komen patiënten met cva ( cerebro vasculair accident ) en familieleden geregeld bij elkaar om met elkaar te praten en elkaar tips te geven. Bijvoorbeeld in een cva-café. Elke derde dinsdag van de maand zijn patiënten en hun partners welkom in het restaurant van thuiszorgorganisatie Het Friese Land in Leeuwarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 januari 2004

Dramaserie op televisie voor religieuze ‘zoekers’

Hilversum – De omroep Zendtijd voor de Kerken (ZvK) komt eind dit jaar met een nieuw programma, gericht op niet-kerkelijke ‘zoekers’. Het moet een dramaserie worden van tien tot twintig afleveringen die elk tien minuten duren. ,,Het is de bedoeling om scènes uit te spelen die uit het leven gegrepen zijn, met aan het slot een verwijzing naar de bijbel”, legt directeur Leendert de Jong uit. ,,Kijkers die meer willen weten, kunnen dan bellen voor informatie.”

Geloof & Kerkwoensdag, 21 januari 2004

Friese Kerkendag gaat naar 29 augustus

Leeuwarden – De oecumenische provinciale Friese kerkendag in Bolsward wordt gehouden op zondag 29 augustus. Dat is dinsdag besloten door de Raad van Kerken in Friesland.

Weerwoensdag, 21 januari 2004

Droog

Vandaag is het droog en breekt de zon soms eens even door. Het kwik loopt op tot 3 graden en er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoostelijke richtingen. Komende nacht vriest het een graadje. Later neemt de bewolking toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties