De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 oktober 2015.

Economiedinsdag, 20 oktober 2015

Gelauwerd Stertil in ongenade bond

Kootstertille - De directie van metaalbedrijf Stertil in Kootstertille heeft werknemers met ,,onvolledigheden en onwaarheden" proberen over te halen niet te staken. Dat zegt FNV-vakbondsman Anne van Dijk. FNV Metaal en CNV Vakbonden hebben gisteren hun beklag daarover gedaan in een uitzonderlijke open brief aan directeur Ulbe Bijlsma.

Hoofdartikeldinsdag, 20 oktober 2015

Waas over producten en goederen

Kunnen consumenten de informatie over producten zoals auto's, koelkasten, vitaminepillen, gezichtscrème eigenlijk wel geloven? En wat garandeert het label 'biologisch' eigenlijk? Dergelijke vragen worden meer gesteld nadat bekend werd dat VW fraudeerde over de uitstoot van z'n diesels. Het zet mensen aan het denken. Niet alleen over fraude met testprocedures, maar over veel meer, zeg maar over alles wat op een avond voorbijkomt aan televisiereclame.

Regiodinsdag, 20 oktober 2015

Aangifte gaat te makkelijk prullenbak in

Leeuwarden - Als mensen aangifte doen bij de politie, moet die daar meer mee doen. Het is nu nog zo dat veel aangiftes in de prullenbak verdwijnen. Daardoor doen mensen vermoedelijk minder snel aangifte. Dat zegt D66-Kamerlid Magda Berndsen in reactie op het bericht dat het aantal misdaden in Nederland opnieuw is gedaald.

Regiodinsdag, 20 oktober 2015

Zoeken naar opvanglocaties kost even tijd

Leeuwarden - De Friese gemeenten laten zich niet opjagen door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Die wilde gisteren een lijst van alle provincies hebben met daarop opvanglocaties voor 2000 tot 2500 vluchtelingen. Plasterk schreef dat in een brief die eind vorige week naar alle commissarissen van de Koning werd gestuurd.

Regiodinsdag, 20 oktober 2015

Kleine houten windmolen mag in Fryslân niet

Leeuwarden - De door een groep jonge technici ontwikkelde EAZ Twaalf-windmolen verovert Groningen, maar de vijftien meter hoge molen komt Fryslân niet in.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 oktober 2015

Vierde Menno Simons-lezing over nieuwe energie

Heerenveen - Maurits Groen verzorgt op 7 november de vierde editie van de Menno Simons-lezing. De lezing heeft als motto 'Nieuwe energie' en wordt gehouden in Heerenveen.

Sportdinsdag, 20 oktober 2015

Recensie: Verrassende whodunit met WK voetbal 1978 als decor

Santiago Roncagliolo heeft in Bloed aan de Paal met Félix Chacaltana een hoofdpersoon gecreëerd die je als lezer direct in je hart sluit. Hij is trots op zijn (saaie) baan als assistent-archivaris in het Paleis van Justitie, heeft zijn hart op de goede plek, heeft goede manieren, woont nog bij zijn - dominante - moeder en is daardoor enigszins, op een grappige manier, wereldvreemd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties