De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 20 juli 2011.

Cultuurwoensdag, 20 juli 2011

Concours Schiermonnikoog 2012 is nu al volgeboekt

Schiermonnikoog - Muziekverenigingen die zich nog willen aanmelden voor het muziekconcours op Schiermonnikoog in 2012 zijn te laat. Het concours zit met 29 harmonies, fanfares en brassbands al helemaal vol, zegt voorzitter Durk Dam van de organisatie. ,,It is noch noait sa betiid al folboekt”, aldus Dam.

Economiewoensdag, 20 juli 2011

Sterke toename van verkoop duurzame koffie en thee

Amsterdam - De verkoop van duurzaam geproduceerde koffie is in de eerste helft van het jaar sterk gestegen. De hoeveelheid koffie met certificering van UTZ kwam uit op 81,3 miljoen kilo, 38 procent meer dan een jaar eerder. Nederland behoort tot de landen waar UTZ het meest is ingeburgerd. Het marktaandeel van UTZ-gecertificeerde koffie is hier ongeveer 40 procent, aldus UTZ Certified, de organisatie achter de keurmerken op de verpakking van koffie, thee en chocola.

Hoofdartikelwoensdag, 20 juli 2011

Onvermogen aan beide zijden van de oceaan

Ondanks waarschuwingen van kredietbeoordelaars en de toenemende druk uit China - Amerika’s grootste schuldeiser - weten de Amerikaanse president Barack Obama en de Republikeinen in het Congres na weken ruziën geen akkoord te bereiken over de verhoging van het schuldenplafond. Zonder die verhoging kunnen de VS op 2 augustus hun torenhoge schulden niet langer aflossen, wat een financiële ramp zou betekenen. Het land kan dan niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Regiowoensdag, 20 juli 2011

Misschien kan Stijn kinderwethouder zijn

Leeuwarden - ,,Is Stijn er inmiddels een beetje overheen?”, vraagt burgemeester Crone aan Lucas Broers. Die heeft net verteld dat zijn vriendje en hij tijdens de kinderraad een hele strijd uitvochten om de titel Kinderburgemeester van Leeuwarden.

Regiowoensdag, 20 juli 2011

Zon schijnt na run op regenkleding

Nijmegen - ,,Wacht even, we worden net geïnterviewd door de KRO-televisie.” De Terschellingers Hille van Dieren (64) en Willem Fries (65) hebben over media-aandacht niet te klagen. Ze lopen mee in de Nijmeegse Vierdaagse, voor het goede doel. ,,Dat doet iedereen hier. ‘Wij lopen voor ezels’, zie ik hier voor me. Die zullen wel afgedankte ezels beschermen of zo.”

Regiowoensdag, 20 juli 2011

Monumentale beuk voor Princessehof moet gekapt

Leeuwarden - De monumentale rode beuk voor het keramiekmuseum het Prinsessehof in Leeuwarden moet toch worden gekapt. Volgens de gemeente Leeuwarden wordt het een te groot risico de ruim honderd jaar oude boom te laten staan.

Regiowoensdag, 20 juli 2011

Astronomen spinnen garen bij radiostilte

Dwingeloo - Het uitvallen van de zendmast bij Hoogersmilde is voor de astronomen van Lofar (Low Frequency Array) bij Dwingeloo een meevaller. De sterrenkundigen kunnen met hun radiotelescoop nu metingen doen in een frequentiegebied dat normaal onbereikbaar is voor ze.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 juli 2011

Gedeelde kerken symbool voor scheuringen

De afgelopen weken ging mijn wandeltocht dwars door de Bible Belt: een aanduiding voor het geografische gebied in Nederland van het westen van Overijssel naar Zeeland waar veel bevindelijke gereformeerden wonen.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 juli 2011

Glossy ‘Apokalyps’ over de eindtijd

Zoetermeer - Uitgeverij Meinema komt in januari volgend jaar met een nieuwe glossy: Apokalyps. Met de glossy begint het aftellen naar de volgens de Maya-kalender voorspelde ondergang van de wereld op 21 december 2012, aldus een persbericht van de uitgeverij. Na glossy’s over Calvijn, Arminius en Antoine heeft een bijbelboek, Openbaring, de hoofdrol. De uitgave wordt gemaakt in samenwerking met Marc Mulders en Scherpontwerp.

Sportwoensdag, 20 juli 2011

Heerenveen wederom in KNVB categorie 2

Heerenveen - Voetbal KNVB heeft sc Heerenveen op basis van de begroting 2011/2012 ingedeeld in categorie 2. Dit betekent dat de club volgens het financieel ratingsysteem van de KNVB een financiële positie kent die voldoende is. De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Sinds de invoering van dit systeem was Heerenveen altijd in categorie 3 (goed) ingedeeld. Vanaf vorig jaar echter bevindt sc Heerenveen zich in categorie 2 (voldoende).

Sportwoensdag, 20 juli 2011

NK allround schaatsen verplaatst naar februari

Heerenveen - De Nederlandse kampioenschappen allround in Heerenveen worden verplaatst van december naar het eerste weekeinde van februari. De nationale titelstrijd sprint staat eind december ook gepland in Thialf. Die wedstrijden zouden eerder in Groningen worden verreden. Aanvankelijk zou de NK allround op 17 en 18 december plaatsvinden. Dit is nu naar 4 en 5 februari verschoven. De NK Sprint is twee dagen opgeschoven naar 29 en 30 december.

Sportwoensdag, 20 juli 2011

Doelman Etemadi tekent bij FC Groningen

Groningen - Oud-Heerenveendoelman Agil Etemadi heeft een éénjarig contract getekend bij FC Groningen. De 24-jarige in Teheran (Iran) geboren goalie stond tussen 2006 en 2009 onder contract bij sc Heerenveen. In 2009/2010 kwam hij elf duels uit voor FC Emmen. Afgelopen seizoen speelde hij één competitieduel voor SC Veendam. Hij kwam afgelopen weekeinde nog in actie met het VVCS-team van werkzoekende voetballers. Etemadi is één van de vier doelman bij FC Groningen.

Sportwoensdag, 20 juli 2011

Roorda zet carrière voort bij Standard Luik

Heerenveen - Geert-Arend Roorda vervolgt zijn carrière bij de Belgische topclub Standard Luik. Als de 23-jarige Fries vandaag door de medische keuring komt dan tekent hij een meerjarig contract. Roorda had bij Heerenveen nog een contract tot volgend jaar zomer.

Sportwoensdag, 20 juli 2011

Tweet van de dag: Is de FNP al bijeen in ’n spoedzitting?

Vandaag: Roorda verruilt sc Heerenveen voor de Belgische topclub Standard Luik.

Sportwoensdag, 20 juli 2011

Cambuur maakt stapjes in test tegen Veendam

Zuidlaren - Winnen van een competitiegenoot is altijd mooi in een oefenduel, maar belangrijker voor SC Cambuur was gisteren in Zuidlaren tegen SC Veendam het signaleren van verbeteringen. Verdedigend komt er vastigheid, aanvallend lijkt de vorige week vastgelegde Charles Dissels nu al een versterking. Bovendien was de 2-0 zege op de Veendammers goed voor de moraal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties