De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 mei 2011.

Cultuurvrijdag, 20 mei 2011

Leeuwarden Zingt voor derde keer gehouden

Leeuwarden - De derde editie van Leeuwarden Zingt gaat door. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Het gratis meezingfestival op het Oldehoofsterkerkhof vindt volgende week donderdag plaats in aangepaste vorm.

Cultuurvrijdag, 20 mei 2011

Keur aan Nederlandse artiesten op Tros Muziekfeest in Sneek

Sneek - De line up van het Tros Muziekfeest op het plein in Sneek is bekend. Dat heeft Stichting Sneek Promotion gisteren gemeld.

Economievrijdag, 20 mei 2011

Bleker staat meer soorten afval toe

Den Haag - Staatssecretaris Bleker gaat het boeren met een comestvergister makkelijker maken. Acht nieuwe producten mogen bij de mest worden gevoegd om een hogere gasopbrengst te krijgen. Mogelijk worden nog dertien andere producten toegestaan. Het gaat nu om onder andere brood- en deegresten, bierborstel (restant dat overblijft in de bierbrouwerij), aardappelpersvezel, bietenpulp en uienpulp. Zo’n honderd boeren hebben een comestvergister die biogas, elektriciteit en warmte levert. Resten uit voeding verbeteren het proces en maken afval nuttig.

Economievrijdag, 20 mei 2011

Jeugdwerkloosheid weer op niveau van voor crisis

Leeuwarden/Den Haag - De werkloosheid is in april verder gedaald. Het aantal werklozen, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, nam af met drieduizend naar 392.000 personen. Dat komt overeen met 5 procent van de beroepsbevolking, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren. Met name meer vrouwen gingen de afgelopen maanden aan het werk. Onder jongeren daalde de werkloosheid tot het het niveau van voor de crisis.

Hoofdartikelvrijdag, 20 mei 2011

Het rechtse blok van media en politiek

De krant van de wakkere Nederlanders, De Telegraaf, organiseert lezersonderzoeken. Vervolgens wordt de mening van ‘de Nederlander’ over allerlei onderwerpen trots gemeld. Deze week kopte de krant op de voorpagina met de uitslag van zo’n onderzoek: ‘Hoppa, uit de euro’. De Nederlander wil niet langer opdraaien voor spilzieke Grieken.

Regiovrijdag, 20 mei 2011

Weer 42 maanden geëist in zaak-Oostrum

Oostrum Tegen een Groninger van 38 jaar is gisteren voor de tweede keer 42 maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist wegens verkrachting.

Regiovrijdag, 20 mei 2011

Een moerasbos in De Boarn, voor wie doe je dat?

Het dal van De Boarn is in de loop der eeuwen gevormd door het landgebruik van boeren. Nu gaan er stemmen op om de natuur voorop te stellen. Moeras of weiland, een lastig dilemma.

Regiovrijdag, 20 mei 2011

Dode na vechtpartij Weaze

Leeuwarden Een 68-jarige man uit Leeuwarden is op 13 mei overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een vechtpartij op de Weaze in zijn woonplaats. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren gemeld.

Regiovrijdag, 20 mei 2011

Dode na vechtpartij Weaze

Leeuwarden Een 68-jarige man uit Leeuwarden is op 13 mei overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een vechtpartij op de Weaze in zijn woonplaats. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren gemeld.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 mei 2011

Jezus’ verhaal voorleven waar je woont

Onlangs was Brian McLaren in ons land. De Engelsman is een grootheid als het gaat om de Emerging Church-beweging. Wim Stougie en Jurgen van den Herik gingen naar Diemen. Een impressie.

Sportvrijdag, 20 mei 2011

Kennisquiz

In de eerste aflevering van de kennisquiz stond afgelopen maandag Tom Simpson en de Mont Ventoux centraal. De Engelsman overleed op 13 juli 1967 op 29-jarige leeftijd drie kilometer onder de top van de hoogste berg (1912 meter) van de Provence. De Brit, die met rugnummer 49 reed en die in 1965 in het Spaanse Lasarte wereldkampioen werd, viel tijdens de dertiende etappe van de Tour de France dood van zijn fiets door een combinatie van hitte, zuurstofarmoede, alcohol en verboden producten.

Sportvrijdag, 20 mei 2011

Cambuur viert feest, maar wel met mate

Leeuwarden Zelden zongen de supporters van SC Cambuur een treffender lied dan dat van gisteren, in de slotfase van de gewonnen play-offwedstrijd tegen FC Zwolle. ‘Waar een feestje? Hier een feestje!’, zo klonk het in een uitzinnig stadion. En een feestje was het zeker, want de Leeuwarders mochten een knappe 2-1 zege vieren. Met mate, want Cambuur weet dat de return zondag in Zwolle hoe dan ook lastig wordt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties