De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 mei 2006.

Economiezaterdag, 20 mei 2006

Noorden volgt landelijke trend

Leeuwarden - De werkloosheid in Frylân is vorige maand met 7,4 procent gedaald, vergeleken met april vorig jaar. Dat is de snelste daling van de drie noordelijke provincies. Gemiddeld daalde de werkloosheid hier met 6 procent, zo maakten de Centra voor Werk en Inkomen (CWI) van Noord-Nederland gisteren bekend.

Economiezaterdag, 20 mei 2006

Bedrijvigheid in Reduzum

Samen met de buurdorpen Idaerd en Friens houden de bedrijven van Reduzum morgen open dag. Mensen kunnen tussen tien een vier een kijkje achter de schermen nemen bij de bedrijven. De open dag is georganiseerd door de plaatselijke zakenclub, die dertig leden heeft.

Economiezaterdag, 20 mei 2006

Uitzender Olympia wint titel beste jonge franchiser

Leeuwarden - Olympia Uitzendbureau is uitgeroepen tot beste franchiseondernemer van 2006, in de categorie bedrijven jonger dan tien jaar. Dat maakte de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) gisteren bekend. De jury roemt de begeleiding van de franchisenemers, de consequente marktbenadering en het hoge serviceniveau.

Economiezaterdag, 20 mei 2006

Veerman wil af van doden gezonde dieren

Den Haag - Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil af van het doden van gezonde dieren. Dat schreef hij gisteren aan de Tweede Kamer. Volgens Europese regelgeving moet een rund worden gedood, als de eigenaar niet binnen twee dagen de identiteit van het dier kan bewijzen.

Economiezaterdag, 20 mei 2006

Fryslân blijft de belangrijkste melkveeprovincie

Megaboeren hebben grootste deel melkquota

Hoofdartikelzaterdag, 20 mei 2006

Over religie, kerken...

In het nieuwe tijdschrift Religie en Samenleving staan de resultaten beschreven van een onderzoek naar hoe mensen denken over het maatschappelijk belang van religie. Er is onder meer een verdeling gemaakt naar kerkelijke mensen en onkerkelijke, al dan niet gelovig. Uit dat onderzoek blijkt dat kerkelijk gelovigen religie in de samenleving belangrijker vinden dan niet-gelovigen. Gelovigen die niet kerkelijk zijn, achten de betekenis van religie niet groter dan ongelovigen. De onderzoekers (J. Janssen, J. Kregting en T. Bernts) schrijven dat het aantal randkerkelijken behoorlijk groot is en dat verwacht kan worden dat de kinderen van de randkerkelijken zich in grote getale als onkerkelijk zullen beschouwen. De onderzoekers zeggen daarmee wat bijvoorbeeld ook de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) voorspelt: een doorgaande afname van het aantal kerkleden van deze grootste protestantse kerk in ons land tot het jaar 2020. Als consequentie daarvan vindt een inkrimping plaats van het personeelsbestand van het bureau van de PKN met veertig procent. Over de kerken in het algemeen: volgens het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) is in het jaar 2020 nog slechts 28 pocent van de Nederlandse bevolking lid van een kerk of een andere religieuze gemeenschap. In het jaar 2000 was dat nog 38 procent.

Sportzaterdag, 20 mei 2006

IJsselmeervogels: kleine profclub, grote ambitie

Leeuwarden - IJsselmeervogels is vanmiddag in Sneek de eerste tegenstander van ONS Sneek in de strijd om het kampioenschap bij de zaterdagclubs. ‘De Rooien’ uit Spakenburg/Bunschoten hebben door de jaren heen een aardige naam opgebouwd in het amateurvoetbal. IJsselmeervogels is een club met een roemrijk verleden en hoopt dit seizoen voor de vijfde keer in successie een gooi te gaan doen naar het algeheel kampioenschap.

Sportzaterdag, 20 mei 2006

Wichers valt buiten judoploeg voor EK

Leeuwarden - Judoka Jennifer Wichers (15) uit Burgum is niet geselecteerd voor deelname aan de Europese juniorenkampioenschappen eind juni in Hongarije. Bondscoaches Edwin Steringa en Willem de Korte gaven nationaal kampioene Maureen Groefsema in de klasse tot 52 kilogram de voorkeur boven de Friezin.

Weerzaterdag, 20 mei 2006

Koel en nat

Vandaag zijn er perioden met regen of buien en waait er een harde tot soms stormachtige zuidwestenwind langs de kust. Tijdens een paar opklaringen vanmiddag kan het nog 16 graden worden. Ook morgen valt er regen en is het koel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties