De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 20 april 2011.

Cultuurwoensdag, 20 april 2011

Tryater speelt deze zomer opnieuw in De Zuidlanden

Leeuwarden - Tryater houdt begin juli een zesdaags theater-, muziek- en filmfestival in nieuwbouwwijk De Zuidlanden in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster van het theatergezelschap gisteren gemeld. Onder de titel Simmer yn De Zuidlanden worden onder meer de voorstellingen Fan de stêd en it libben en Tomke opgevoerd. Ook komt er een zogenaamde beachclub. Simmer yn De Zuidlanden vindt plaats in de eerste twee weekeinden van juli.

Cultuurwoensdag, 20 april 2011

Huygens Vocaal Ensemble presenteert cd in Leeuwarden

Leeuwarden - Het Huygens Vocaal Ensemble heeft een cd opgenomen met werken van de onlangs overleden Argentijnse componist Ariel Ramírez. Op het album staat onder meer zijn bekende Misa Criolla, uitgevoerd met de Argentijnse tenor Javier Rodríguez.

Economiewoensdag, 20 april 2011

Transporteurs kampen vaker met vluchtelingen

Zoetermeer - Transportbedrijven uit Nederland en andere Europese landen krijgen in Griekenland steeds vaker te maken met vluchtelingen uit vooral Noord-Afrika en Afghanistan die in vrachtauto’s kruipen om als verstekeling met de boot de overtocht naar Italië te maken. Dat gebeurt vooral in de Griekse haven Patras en Igoumenitsa. Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaat bij de Griekse autoriteiten aandringen op maatregelen. ,,Want de Griekse politie staat erbij en kijkt ernaar. Vluchtelingen dringen zich op aan vrachtwagenchauffeurs en de politie doet niets”, zegt een woordvoerder.

Hoofdartikelwoensdag, 20 april 2011

De nieuwe populisten...

De overwinning van de Echte Finnen dit weekeinde was eigenlijk geen verrassing meer. Elk land in Europa heeft een eurosceptische en populistische partij in het parlement, dus waarom zou Finland achterblijven?

Regiowoensdag, 20 april 2011

‘Als het weg is, is het er niet geweest’

Nij Beets - Onbegrijpelijk is het dat een jonge vrouw viermaal een baby ter wereld kan brengen zonder dat iemand het merkt. Dat vond gisteren ook de rechter in de zaak tegen de 26-jarige Nij Beetse die verdacht wordt van het doden van vier van haar pasgeboren baby’s. Het werd niet opgehelderd.

Regiowoensdag, 20 april 2011

Zak geld voor omvormen van sociaal werk

Sneek - Er komt een fonds met vierhonderd miljoen euro om de sociale werkvoorzieningen in Nederland te steunen bij de omvorming van de instellingen. Dat zei Ralph Pans van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gisteravond in Sneek. Het fonds komt als geroepen voor het noodlijdende Caparis.

Regiowoensdag, 20 april 2011

Akkrum herstelt de oude brug zelf

Akkrum - Bouwbedrijf K. De Boer leverde een schaftkeet en hulpmateriaal, De Wit Jachtbouw verzorgde het ijzerwerk en het schilderwerk werd gedaan bij aannemer Knol-Akkrum. De restauratie van de Brêge Krompaed over de Trigreppel in Akkrum is een echt dorpsproject geweest, vertelt voorzitter Aize Wijnstra van plaatselijk belang Akkrum-Nes.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 april 2011

‘Kerkelijk werker is hard nodig’

Koudum - Voor kleine gemeenten in Fryslân is het besluit van de synode van de Protestantse Kerk om kerkelijk werkers in het ambt van ouderling te bevestigen goed nieuws. Dat zegt ds. Wim Beekman uit Koudum. ,,Het werd tijd dat we ze binnenlaten via de voordeur, in plaats van via de achterdeur.”

Sportwoensdag, 20 april 2011

ONT: Es geht um die poen und die punkte

Kollumerzwaag - ONT stevent af op het kampioenschap in de zaterdag derde klasse B. In een omstreden herhalingsduel zette de ploeg van trainer Jan Mulder gisteravond Friese Boys eenvoudig aan de kant.

Sportwoensdag, 20 april 2011

WTOC verslikt zich in Haulerwijk in degradant

Leeuwarden - Rondom in de provincie werden gisteravond inhaalduels gespeeld. In de derde klasse B deed degradant Haulerwijkse Boys haar sportieve plicht door WTOC met 4-2 te verslaan. In de derde klasse D hield het Oosterwoldiger De Griffioen de titelkansen levend door bij concurrent Klazienaveen met 1-2 te winnen, terwijl in de vierde klasse B Beetgum de laatste strohalm pakte door WWS (Wirdum-Wijtgaard-Swichum) met 2-1 te verslaan.

Sportwoensdag, 20 april 2011

Basketbal is een stuk gereedschap voor Todd Brown

Leeuwarden - Met de play-offs voor de deur speelde Aris De Friesland zaterdag tegen Groningen de beste wedstrijd van het seizoen. Een hoofdrol was in die derby onder meer weggelegd voor Todd Brown. De Amerikaanse basketballer laat de laatste weken zien waarom hij in het verleden op school een gevierde schutter was. In de kwartfinale tegen Nijmegen zaterdag hoopt Brown dat zijn ploeg de lijn van zaterdag door kan zetten. ,,Ik denk dat we een grote kans maken om ze te verslaan. In de competitie lieten we een paar potjes tegen hen door onze vingers glippen. En zij weten dat ook. Het moet goed komen.”

Sportwoensdag, 20 april 2011

Nieuw trainingscentrum voor noordelijke wielertalenten

Leeuwarden - De wielertalenten van Noord-Nederland hebben vanaf volgend jaar de wind in de rug. Onlangs is, op initiatief van Tjaart Kloosterboer van het Olympisch Netwerk Noord-Nederland (ONNN), een werkgroep gestart met de voorbereidingen voor een Regionaal Trainingscentrum (RTC) voor de wielrennende jeugd uit Fryslân, Groningen en Drenthe. Het centrum komt in Drenthe en moet uiterlijk op 31 augustus 2012 gebruiksklaar zijn, maar het liefst al op 1 januari van komend jaar.

Sportwoensdag, 20 april 2011

Einde seizoen voor Hese

Leeuwarden - Cambuur kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Leon Hese.

Sportwoensdag, 20 april 2011

Einde seizoen voor Hese

Leeuwarden - Cambuur kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Leon Hese.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties