De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 20 november 2002.

Analysewoensdag, 20 november 2002

Wat George W. ons niet vertelt

De wapeninspecteurs zoeken weer naar verboden wapens in Irak. Veel succes zullen ze niet hebben, meent voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter. De massavernietigingswapens zijn volgens hem al lang vernietigd. Volgens hem probeert Amerika onder valse voorwendselen een oorlog tegen Irak uit te lokken.

Bijschriftwoensdag, 20 november 2002

Begeren

Consumeren is genieten zonder bezinning.

Economiewoensdag, 20 november 2002

Friesland Bank compenseert klanten

Leeuwarden – Klanten van de Friesland Bank die in de CV voor de film Soldaat van Oranje 2 hebben geďnvesteerd, hebben van de bank een aanbod ter compensatie van het inlegverlies gekregen. Het uiteindelijke nettoverlies ten opzichte van de oorspronkelijke inleg van 25.000 gulden per participatie komt uit op 598 euro. Ter compensatie kan de klant kiezen voor 1227 cash bruto, met daarbij een inschrijving op een keuze uit twee nieuwe film-CV’s. Dit levert een volledige compensatie op voor het inlegverlies op de Soldaat van Oranje 2 CV.

Economiewoensdag, 20 november 2002

FNV: Friteco moet lonen veilig stellen

Drachten – FNV Bondgenoten Metaal en Techniek heeft de directie van installatiebedrijf Friteco bv in Drachten verzocht om de lonen van de zestien medewerkers te waarborgen en anders faillissement aan te vragen, zodat medewerkers via het Gak loon kunnen aanvragen.

Economiewoensdag, 20 november 2002

Weidekoeien mogelijk weer op veemarkt

Surhuisterveen – Als het aan CDA Tweede Kamerlid Joop Atsma ligt worden veemarkten weer opengesteld voor weidekoeien. Hij gaat hiertoe vandaag, tijdens de behandeling van de Landbouwbegroting in de Kamer, een voorstel indienen.

Economiewoensdag, 20 november 2002

Brada zoekt partner voor productie biologisch vlees

Leeuwarden – Per 18 november gaan Brada Vlees uit Leeuwarden en Verba Vlees uit Scherpenzeel nauwer samenwerken bij de productie van biologisch vlees voor de nationale en internationale markt. Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend.

Hoofdartikelwoensdag, 20 november 2002

Melkertbanen, geld…

De baan van meer dan 11.000 mensen staat op het spel. Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken, gisteren op bezoek in Leeuwarden, houdt vast aan het plan om het aantal zogenoemde Melkertbanen met een kwart terug te brengen. Nu hebben 45.000 mensen via de regeling een baan. Door de maatregelen van het kabinet vallen gedwongen ontslagen: de Melkertbaners die dit treft, komen in de bijstand terecht.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Het Goede Leven: ‘inspirerend, dapper, vernieuwend’

Leeuwarden - Inspirerend, dapper, stimulerend, creatief, zeer gewaagd, uitdagend, goed, bijzonder, vernieuwend. Het zijn een aantal van de reacties die het Friesch Dagblad gisteren binnenkreeg op het verschijnen van de nieuwe weekkrant Het Goede Leven . Volgende week komt het eerste nummer van de nieuwe weekeditie uit, met daarin nieuws en achtergronden over geloof en kerk en verdieping over bijvoorbeeld economie, cultuur en Europa. Tientallen hebben inmiddels een kennismakingsabonnement aangevraagd.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Leeuwengebrul klinkt bij Raad van State

Nijeberkoop - Leeuwengebrul klonk er deze week door het deftige onderkomen van de Raad van State in Den Haag. Dat kwam uit de cassetterecorder van een omwonende van het opvangcentrum voor roofdieren en reptielen Pantera in Nijeberkoop.

Regiowoensdag, 20 november 2002

‘Ik probeer wat van ’t leven te maken’

Grijpskerk - Autorijden leek hem altijd al fantastisch. Toen zijn achttiende verjaardag naderde, vertelde Heerke Reitsma zijn ouders in Marum dat hij graag rijles wilde nemen. ,,Dat is niet voor jou weggelegd’’, kreeg hij te horen. ,,Ze hadden nooit gedacht dat ik zou auto rijden of dat ik zou trouwen of in een eigen woning zou wonen.’’

Regiowoensdag, 20 november 2002

Straub hekelt ‘stoere taal’ over veiligheid

Leeuwarden – De PvdA moet niet meedoen aan populaire spierballenpraat over veiligheid, vindt het Friese kandidaat Kamerlid Piet Straub. Het roepen om zwaardere straffen, meer cellen en een harde strijd tegen de criminaliteit, is volgens hem heilloos. Straub neemt daarmee expliciet afstand van recent aangescherpte PvdA-standpunten over veiligheidsbeleid.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Studenten klagen over flats

Leeuwarden - De bewoners van de nieuwe studentenflats aan de Rengerslaan in Leeuwarden zijn slecht te spreken over de accommodatie. Er is veel geluidsoverlast, de beloofde internetverbinding doet het niet en de huur voor de geboden service is veel te hoog, stellen ze. Vanmiddag is er een bijeenkomst over de problemen.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Ontsluitingsweg mag; azc Lemmer kan open

Lemmer – Het asielzoekerscentrum (azc) in Lemmer mag toch open. De Raad van State in Den Haag heeft gisteren uitgesproken dat de ontsluitingsweg naar het azc weer mag worden gebruikt, dit betekent dat het azc in gebruik kan worden genomen.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Ministerie haalt streep door plan villa’s Hallum

Ferwert – De inspectie ruimtelijke ordening keurt het plan af voor de bouw van een villapark aan de rand van Hallum. De familie Hellema wil daar voor zichzelf een landgoed van acht villa’s aanleggen.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Trouwambtenaar niet herbenoemd; rechtszaak volgt

Leeuwarden – De Leeuwarder trouwambtenaar Nynke Eringa wordt niet herbenoemd. De gemeente Leeuwarden heeft het bezwaar tegen haar ontslag ongegrond verklaard. Er volgt nu opnieuw een rechtszaak over haar ontslag.

Regiowoensdag, 20 november 2002

Broerekerk krijgt glazen koepel

Bolsward- De ruďne van de Broerekerk in het centrum van Bolsward, die in 1980 afbrandde, krijgt een ronde glazen overkoepeling. Deze moet op de nog staande muren van de kerk worden aangebracht. Gemeente en stichting ‘Vrienden van Broerekerk’ dienen het plan in bij de Rijksdienst voor Monumentenzorg om in aanmerking te komen voor subsidie.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 november 2002

Chr. Geref. Kerken: leden moeten gaan betalen

Leeuwarden – Het Dienstenbureau in Veenendaal van de Christelijke Gereformeerde Kerken gaat alle kerken een brandbrief sturen waarin zij gemaand worden om zo spoedig mogelijk hun financiële verplichtingen voor 2002 te voldoen.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 november 2002

‘Titus Brandsma Museum biedt grote kansen’

Bolsward - Pater Titus Brandsma. Zijn naam wordt nog steeds met respect uitgesproken door zowel katholieken als protestanten. In april 2000 werd de komst van een Titus Brandsma-museum in Bolsward aangekondigd. Nog een half jaar en dan gaat het werkelijk open, zo werd vorige week bekend. Museumvoorzitter drs Tjebbe. T. de Jong: ,,We willen het beeld dat mensen van pater Titus hebben verbreden en lijnen door-trekken naar het heden.’’

Sportwoensdag, 20 november 2002

Carlo l’Ami op doel van Feyenoord

Rotterdam – Carlo l’Ami zal zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk het doel verdedigen van Feyenoord.

Sportwoensdag, 20 november 2002

Friese schaatskampioenschappen 2002-2003

Mocht deze winter natuurijs opleveren, dan zijn de volgende plaatsen aangewezen om de Friese kampioenschappen 2002-2003 te organiseren.

Sportwoensdag, 20 november 2002

IJsclubs krijgen steeds minder kaartjes Thialf

Leeuwarden – Na de sponsors van de merkenteams klagen nu ook de Friese ijsclubs over het aantal kaartjes dat zij krijgen toebedeeld voor grote schaatstoernooien in Thialf. Dit seizoen vallen er nog maar duizend kaarten te verdelen voor het Europees kampioenschap in het Heerenveense ijsstadion. Nog niet zo lang geleden was het dubbele aantal beschikbaar.

Sportwoensdag, 20 november 2002

Een trainer heeft het grote geoefende oog

Heerenveen – Jaarlijks ontstaan er ruim twee miljoen acute sportblessures. Zo’n blessure zet vaak een streep door allerlei mooie plannen.

Sportwoensdag, 20 november 2002

Spitspositie staat schutter Johan Wijnsma goed

Leeuwarden – Scoren is Johan Wijnsma van eersteklasser Leewarder Zwaluwen niet vreemd. Als middenvelder pikte hij elk seizoen zijn doelpuntjes wel mee.

Weerwoensdag, 20 november 2002

Koude dag

Vandaag is het een koude dag met temperaturen rond 5 graden, zon en een stevige zuidoostenwind. Vannacht is er meer bewolking en gaat het regenen. Morgen valt er af en toe regen en wordt het 9 of 10 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties