De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 januari 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 20 januari 2015

Met Kook & Kwis zijn winkels ook na sluitingstijd nog open

Leeuwarden - Het nieuwe ondernemen is samenwerken, volgens Klaas van der Veen, praktijkexpert/coach aan het Friesland College in Leeuwarden. Van der Veen bedacht samen met een goede vriend een nieuw concept waarbij verschillende ondernemers samenwerken: Kook & Kwis. Van der Veen: ,,We willen ondernemers leren creatief om te gaan met hun onderneming."

Regiodinsdag, 20 januari 2015

Gesloten zaken bepalen beeld koopzondag Leeuwarden

Leeuwarden - Ongeveer de helft van alle winkels op de Nieuwestad, de Wirdumerdijk en het Ruiterskwartier in Leeuwarden, het zogeheten kernwinkelgebied, zal alle koopzondagen open gaan als het aantal koopzondagen wordt uitgebreid van 22 naar 52 per jaar. Dat verwacht wethouder Henk Deinum, die voorstelt om de koopzondagen in Leeuwarden vrij te geven.

Regiodinsdag, 20 januari 2015

Ook waterkades aangetast door muizen

Heerenveen - De muizenplaag in Zuidwest-Fryslân heeft ook gevolgen voor de waterkering in Fryslân. 450 van de negenhonderd kilometer aan veenkade heeft schade opgelopen door muizenvraat, zo zei waterschapsbestuurder Roel de Jong gisteren op de actiebijeenkomst tegen de muizenplaag in Heerenveen. Bij vijftig kilometer is de schade dermate groot dat aanvullende maatregelen nodig zijn zodra hoogwater dreigt.

Regiodinsdag, 20 januari 2015

Wat wil Achtkarspelen met de extra consultatiebureaus?

Buitenpost - ,,Het is gemeenschapsgeld. Als er voor één of twee kinderen een bureau wordt opengehouden, kun je je afvragen of dat nog wel betaalbaar is. Daar zijn we over aan het nadenken. We hebben wel altijd geambieerd in elk dorp een consultatiebureau open te houden", zegt fractievoorzitter Frans Hoekstra van GemeenteBelangen Achtkarspelen desgevraagd over de consultatiebureaus in Achtkarspelen.

Regiodinsdag, 20 januari 2015

Het Dokkumer kanon is straks weer als nieuw

Dokkum - Er wordt nooit meer mee geschoten, maar ze horen toch bij de vestingstad Dokkum: de twee middeleeuwse kanonnen op de Dokkumer bolwerken. Hoe oud ze precies zijn weet niemand en ook is niet meer in de archieven te vinden wanneer ze op de bolwerken zijn geplaatst, vertelt woordvoerder Paul Loonstra van de gemeente Dongeradeel. ,,Maar ze staan daar al wel heel lang."

Sportdinsdag, 20 januari 2015

Voordat 'n Chinees die fout maakt, maakt hij hem niet

Er is een reden waarom veel Chinese voetballers moeite hebben om op doel te schieten. Heel kort door de bocht: de bal zou wel eens naast of over kunnen gaan. Ik heb fantastische Chinese spelers gehad, die na een mislukte poging haast door de grond zakten. Van een tweede poging kwam het in de wedstrijd dikwijls niet."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties