De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 september 2011.

Cultuurvrijdag, 2 september 2011

10.000e bezoeker voor ‘10.000x Happiness!’

Leeuwarden - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft gisteren de 10.000e bezoeker ontvangen voor de expositie 10.000 x Happiness!.Jennifer Osinga uit Sneek en haar dochter Nike werden verrast met een bloemetje namens het museum.

Cultuurvrijdag, 2 september 2011

Grafiek van jonge kunstenaars in Sneek

Sneek - Galerie BAS in Sneek opent volgende week een expositie met grafiek van beginnende kunstenaars. De galerie heeft studenten van de kunstacademie in Zwolle uitgenodigd. Het gaat om Marijn Abelman (diepdruk), Lysanne van der Hoeven (droge naald, ets en aquatint), Janne Martens (etsen) en Erik-Jan van der Schuur (etsen).

Economievrijdag, 2 september 2011

Tekort biomelk door grote vraag

Leeuwarden/Dreumel - De vraag naar biologische zuivelproducten neemt sterk toe in Nederland. De aanvoer van biologische melk is niet toereikend om aan die groei te voldoen. Eko-Holland, een van de grootste aanbieders van biologische zuivel, importeert daarom melk uit het Verenigd Koninkrijk. Ook FrieslandCampina koopt soms melk bij uit het buitenland. Om aan de vraag te kunnen voldoen wil de Eko-Holland op korte termijn het aantal aangesloten melkveehouders uitbreiden van honderd naar 140. Bij de coöperatie zijn nu acht Friese melkveehouders aangesloten.

Economievrijdag, 2 september 2011

Bekostiging Strukton toch niet met aandelenmissie

Heerenveen - Ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud heeft besloten de overname van bouwer Strukton niet te financieren met een aandelenemissie. De situatie op de beurs is daarvoor te slecht.

Hoofdartikelvrijdag, 2 september 2011

Burger, overheid en de digitale wereld

De klokkenluiderswebsite WikiLeaks staat bloot aan zware kritiek nadat het sinds vorige week bijna 134.000 geheime ambtsberichten heeft gepubliceerd van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De gegevens van activisten, journalisten en wetenschappers uit landen met een repressief regime zijn, tegen de afspraak in, ook bekend geworden.

Regiovrijdag, 2 september 2011

Squadron vindt eigen omgekomen WO II-piloot waarschijnlijk terug

Leeuwarden - De oplossing van het mysterie rond Jan Plesman, piloot van het Nederlandse 322 Squadron, lijkt nabij, 67 jaar nadat hij boven Frankrijk door de Duitse artillerie werd neergeschoten. Decennia lang is vergeefs gezocht naar de plek waar Plesman op 1 september 1944 met zijn Spitfire neerstortte.

Regiovrijdag, 2 september 2011

Nog weinig zicht op betere radio-ontvangst

Leeuwarden - Nederlanders hebben als gevolg van de brand in de zendmasten in Hoogersmilde en Lopik nog steeds hinder van FM-storingen op de radio. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) meldde gisteren dat er nog 2,3 miljoen Nederlanders last hiervan hebben. Direct na de branden op 15 juli waren dat er vijf miljoen. Door noodmaatregelen is dat aantal teruggebracht.

Regiovrijdag, 2 september 2011

Twitterspreekuur blijft erin wat betreft de wethouder

Burgum - Een stuk of vijftien inhoudelijke vragen kreeg wethouder Houkje Rijpstra gistermiddag te verwerken tijdens het eerste twitterspreekuur van het college van Tytsjerksteradiel.

Regiovrijdag, 2 september 2011

Het bezoek aan de zwetsersplek in Harlingen is het mooiste uur van de dag

Harlingen - Een tip. Beken op de ‘zwetsersplek’ bij het veer in Harlingen níét dat je een grote fan bent van de Waddenvereniging. De groep van ongeveer vijftien ‘ouwe seunen’ die elke middag rond half drie samenklontert bij de fietsterminal van het veer naar Terschelling moet daar helemaal niets van hebben. ,,Dat zijn de echte zwetsers, allemaal”, klinkt het resoluut uit de mond van Ynze van der Heide (74).

Geloof & Kerkvrijdag, 2 september 2011

Boek over organist Feike Asma

Apeldoorn - Uitgeverij De Banier komt volgend voorjaar, ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Feike Asma, met een boek over de legendarische organist.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 september 2011

Afscheidsfeestweekend pastoor L. M. van Ulden

Sneek - In Sneek wordt morgen en zondag met tal van festiviteiten en een Eucharistieviering afscheid genomen van pastoor L.M van Ulden ofm. Het feest is rond en in de St. Martinuskerk aan de Singel. Morgen is er vanaf 16.30 uur een ontvangst op het kerkplein met om 17.00 uur een concert in de Sint Martinuskerk met medewerking van de Sneker Cantorij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties