De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 2 april 2015.

Economiedonderdag, 2 april 2015

Jumbo binnenkort ook in Sneek

Sneek - Kooistra exploiteert al supermarkten in Makkum, Leeuwarden, Wommels, Bolsward, Marknesse en twee in Heerenveen. Het Jumbo-filiaal aan de Spoorstraat in Harlingen is nu ook van Kooistra, maar dat gaat juist over naar Hermus. Kooistra breidt per saldo dus met één winkel uit.

Hoofdartikeldonderdag, 2 april 2015

Hoezo geen draagvlak hulp vluchtelingen?

Even was er een discussie over gedachten die de VVD opperde: het Europese migratiesysteem moet op de helling; er moet een einde komen aan de asielstromen van buiten Europa. Het VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani kreeg veel kritiek te verduren na zijn oproep. Die zou juridisch niet kunnen - Nederland is gebonden aan internationale verdragen.

Regiodonderdag, 2 april 2015

23 diertjes bij steekproef Polderhoofdkanaal

Nij Beets - Dertien gestreepte waterroofkevers, vier waterspitsmuizen en zes kleine modderkruipers. Dat zijn de aantallen beschermde dieren in het Polderhoofdkanaal, op basis waarvan een nieuwe monitoringscommissie de komende jaren de natuurontwikkeling moet bekijken. Gistermiddag werd de commissie - onder leiding van voormalig Elfstedenvoorzitter Henk Kroes - geďnstalleerd.

Regiodonderdag, 2 april 2015

Vaatstra's doen beroep op affectieschade

Leeuwarden - De moeder, twee broers en een zus van de in 1999 verkrachte en vermoorde tiener Marianne Vaatstra eisen vergoeding van affectieschade van de dader, Jasper S. uit Oudwoude. Advocaat Yehudi Moszkowicz riep gisteren de rechtbank van Leeuwarden op geschiedenis te schrijven door voor het eerst een dergelijke claim te honoreren. De wet voor affectieschade is nog in de maak.

Regiodonderdag, 2 april 2015

Curator Pasana kiest vooral voor banenbehoud

Feanwâlden - De KwadrantGroep en ZuidOostZorg, beide uit Drachten, nemen de gehele ouderenzorg over van het failliete Pasana in Noordoost-Fryslân. Dat hebben de organisaties gisteren bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Talma Hűs in Feanwâlden. Over het overnamebedrag wilden de partijen geen mededelingen doen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties