De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 2 april 2014.

Economiewoensdag, 2 april 2014

2000 Friese boeren minder in 15 jaar

Leeuwarden | Over vijftien jaar staat in Fryslân bijna 1,3 miljoen vierkante meter (181 voetbalvelden) aan agrarische bedrijfsruimte leeg. Dat is de verwachting van Edo Gies van het agrarische kennisinstituut Alterra uit Wageningen.

Economiewoensdag, 2 april 2014

Energiewedstrijd op de werkvloer

Om echt een slag te maken met energiebesparing zijn technische snufjes niet voldoende. ,,Betrokkenheid en inzet van het personeel is cruciaal”, benadrukt Jan de Jong van Tour d’ Energie.

Hoofdartikelwoensdag, 2 april 2014

We weten dat het fout gaat maar niet hoe fout

De VN-organisatie voor het klimaat, het IPCC, heeft opnieuw een hard rapport gepubliceerd: het gaat vreselijk fout met de aarde. Vele honderden miljoenen mensen worden bedreigd in hun bestaan. Droogte, overstromingen, super-orkanen, ze zijn onafwendbaar. Er is een kleine kans dat door een heel stringent beleid de scherpste randjes van de risico’s worden afgeslepen, maar wat er dan nog rest is erg genoeg. Tot zover niet zoveel nieuws; het nieuws is dat de voorspellingen nog harder zijn dan ze al waren. Overigens blijven de conclusies gebaseerd op voorspellingen, die van bepaalde vooronderstellingen uitgaan. Die zijn weliswaar goed wetenschappelijk onderbouwd, maar alleen de werkelijkheid zal de juistheid of het falen ervan aanwijzen.

Regiowoensdag, 2 april 2014

Mogelijk ook molens op dijk

Kornwerderzand | Er komt mogelijk een tweede windmolenpark bij het IJsselmeer. Het kabinet overweegt na de bouw van een windpark voor de kust van Makkum, dat in 2020 klaar moet zijn, in te zetten op de plaatsing van windturbines op de Afsluitdijk. Dat blijkt uit een brief van de ministers Kamp en Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer.

Regiowoensdag, 2 april 2014

Krappel ontving kwart miljoen bij vertrek

Dokkum | Zorggroep Pasana in Dokkum heeft de in 2012 vertrokken bestuursvoorzitter Christian Krappel een afkoopsom meegegeven van ruim een kwart miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2012, dat recent op de website van Pasana is geplaatst.

Regiowoensdag, 2 april 2014

Sluiten Friese zorgcentra nog niet aan de orde

Leeuwarden | In heel Nederland gaan achthonderd verzorgingshuizen binnen afzienbare tijd dicht, zo bleek onlangs uit een lijst van adviesbureau Berenschot. In Fryslan is tot dusver alleen sluiting van De Miente van Zuidoostzorg in Gorredijk (88 plaatsen) afgekondigd.

Sportwoensdag, 2 april 2014

FVC vanaf de stip uitgeschakeld in kwartfinale beker

Leeuwarden | FVC is er gisteravond niet in geslaagd de halve finales van het districtsbekertoernooi te bereiken. Op het eigen sportpark Wiarda was zaterdag eersteklasser Urk na strafschoppen te sterk, nadat het duel na de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd. Dat wat trainer Bert Hollander drie dagen eerder wel lukte met ONS Sneek, slaagde gisteravond niet.

Sportwoensdag, 2 april 2014

Ze kwamen via de hoofdingang: een eng gezicht

Leeuwarden | Ondanks het vertrek van Dwight Lodeweges naar Heerenveen hoopten de spelers van SC Cambuur dat hun coach het lopende seizoen gewoon afmaakte in Leeuwarden. Tevergeefs. Ze schrokken van de supportersopstand.

Sportwoensdag, 2 april 2014

Goede periode-Lodeweges eindigt in drama


Sportwoensdag, 2 april 2014

Lodeweges weg na bestorming stadion

Leeuwarden | Dwight Lodeweges is opgestapt als trainer van Cambuur. Hij wordt opgevolgd door zijn voormalige assistent Henk de Jong die de club vanavond in het uitduel met Utrecht al leidt. De 56-jarige Lodeweges trok gistermiddag zijn conclusies na een bestorming van het Cambuur-stadion door tweehonderd woeste supporters. Zij eisten het directe vertrek van de trainer die na dit seizoen bij aartsrivaal sc Heerenveen werkzaam zal zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties