De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 2 maart 2011.

Cultuurwoensdag, 2 maart 2011

Duo Zware Jongens voor de achttiende keer in hitlijst

Leeuwarden - Het Friese duo Zware Jongens is met zijn nieuwe single Dorst binnengekomen in de Mega Top 100. Dat heeft een woordvoerder van het duo bekendgemaakt. Het is de achttiende keer dat Fokko Dam en Arie Kuipers een notering hebben in de hitlijst.

Cultuurwoensdag, 2 maart 2011

Educatieve website ‘edufrysk’ van Afûk maakt kans op prijs

Leeuwarden - De website www.edufrysk.nl van de Afûk is genomineerd voor de Nederlandse e-learning award in de categorie ‘best practice’. Dat heeft een woordvoerder van de Afûk gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 2 maart 2011

Vragen in Brussel over ziekte in gentechgewassen

Brussel - In het Europees Parlement heeft Kartika Liotard (Verenigd Links) opheldering gevraagd over een pas ontdekte ziekteverwekker die is aangetroffen in Amerikaans veevoer. De ziekteverwekker is vastgesteld in gewassen die genetisch gemanipuleerd zijn (maïs en soja). ,,Ik wil exact weten wat de gevolgen kunnen zijn voor Europa en wat de Europese Commissie er aan doet om de belangen van mens en dier veilig te stellen”, meldt Liotard.

Hoofdartikelwoensdag, 2 maart 2011

Bij het overlijden van Klaas de Jong Ozn.

Klaas de Jong Ozn. leeft niet meer. Tientallen jaren was De Jong nauw en intensief betrokken bij het Friesch Dagblad, in diverse hoedanigheden. Zijn betekenis voor de krant is enorm geweest.

Regiowoensdag, 2 maart 2011

Lenie: ‘Ik ga nu pas echt in actie’

Pieterburen - Lenie ’t Hart stopt dit jaar als directeur van de zeehondencrèche in Pieterburen. De oprichter van de opvang vindt het na veertig jaar mooi geweest en draagt haar managementtaken over. Ze blijft nog wel verbonden als ambassadeur en vrijwilliger aan de zeehondenopvang.

Regiowoensdag, 2 maart 2011

Blessing heet iedereen welkom op school

Drachten - Blessing Moses werd achttien jaar geleden geboren in Nigeria, maar verblijft sinds twee jaar in Nederland. Het alleenstaande meisje woont in het asielzoekerscentrum in Drachten en volgt les bij de ISK, de Internationale Schakelklassen in Drachten. Gisteren organiseerde haar school een Open Dag, voor het eerst in het zeventienjarig bestaan.

Regiowoensdag, 2 maart 2011

Einde creatief broeinest in Blokhuispoort

Leeuwarden - De tientallen kunstenaars, culturele instellingen en (kleine) ondernemers in de Blokhuispoort moeten waarschijnlijk over ruim een jaar hun biezen pakken. Eigenaar de Rijksgebouwendienst wil de oude gevangenis in Leeuwarden verkopen, omdat het complex jaarlijks een miljoen euro kost.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 maart 2011

Kerk stembureau, Britsum wijkt uit voor vervroegde biddag

Britsum - Kerkleden van de Gereformeerde Kerk van Britsum-Koarnjum-Jelsum wijken vanavond uit naar de hervormde kerk van Koarnjum voor de dienst van Biddag voor gewas en arbeid.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 maart 2011

Ruim 34.320 euro voor postzegels en kaarten zending

Utrecht - De postzegel- en kaartenactie van Kerk in Actie heeft vorig jaar in totaal 34.320 euro opgebracht. Dat heeft Kerk in Actie bekendgemaakt. Duizenden kaarten en postzegels gingen in 2010 door de handen van vrijwilligers, die ze ophaalden bij de verschillende verzamelplekken.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

Het goud van Sven verliest het van de sympathie van Epke

Heerenveen - Sport draait om winnen; een sportverkiezing allang niet meer. Dat bleek gisteravond weer eens op het Sportgala Fryslân. De altijd sympathieke topturner Epke Zonderland (tweede plaatsen op EK en WK) werd verkozen tot Friese sportman van het jaar 2010, terwijl zijn concurrent Sven Kramer nota bene Olympisch goud won. Kramer won de belangrijkste prijs, Zonderland de sympathie van het volk. Kramer liet gisteren bovendien verstek gaan op een gala dat stof tot napraten bood.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

De vierde plaats raakt steeds verder uit zicht voor Aris

Weert - De Friesland Aris heeft gisteravond belangrijke punten laten liggen in de strijd om een gunstige plaats in play-offs. Bij Weert toonden de Leeuwarder basketballers eens te meer dat ze een uiterst wisselvallig team vormen. Waar zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Nijmegen nog een knappe overwinning werd behaald, liet Aris zich in Limburg de kaas van het brood eten: 90-78. De vierde plaats is zodoende even uit zicht.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

FVC - Rigtersbleek zondag weer op het progamma

Leeuwarden Zondag zal, ijs en weder dienende, de wedstrijd FVC - Rigtersbleek worden afgewerkt op het Wiarda complex in Leeuwarden. Het is de derde keer in ruim een maand tijd dat de Twentse hoofdklasser moet afreizen naar de Friese hoofdstad. Nadat het duel eerst vanwege de harde wind werd afgelast, gooide de sneeuw afgelopen weekeinde roet in het eten.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

Ale de Boer van Harkemase Boys naar ONS Sneek

Leeuwarden - Ale de Boer (24) vertrekt aan het einde van het seizoen bij zaterdagtopklasser Harkemase Boys.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

SDS slaat in hectisch duel aanval van ’t Fean’58 af

Surhuistereen - In de strijd tegen degradatie in de zaterdag tweede klasse I heeft SDS een aanval van concurrent ’t Fean’58 afgeslagen. In een hectisch duel stond na negentig minuten én de extra speeltijd een eindstand van 2-2 op de borden. Daardoor blijft SDS de nummer twaalf van de ranglijst, met één punt meer dan de ploeg uit Surhuisterveen, die bovendien één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

BCV krijgt in de beker pak slaag van Flevo Boys

Leeuwarden - BCV heeft gisteravond in Emmeloord in de tweede ronde van het noordelijke bekertoernooi een pak slaag gekregen. Topklasser Flevo Boys peuzelde de equipe uit Burgum op Sportpark Ervenbos met 6-0 op. Balk zorgde voor een stuntje. Op eigen terrein klopte de koploper van de derde klasse A tweedeklasser Zeerobben met 3-1.

Sportwoensdag, 2 maart 2011

Kwaliteit wint het van de kwantiteit

Leeuwarden - De kwaliteit van Harkemase Boys won het gisteravond in de derde ronde van het districtsbekertoernooi van de kwantiteit van Blauw Wit’34. Met een zevenklapper kleurde de topklasser het klasseverschil op het hoofdveld van FVC op sportpark Wiarda op gepaste wijze in. Bij een snijdende noordoostenwind sneed de formatie van Peter Meindertsma als een mes door de Leeuwarder boter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties