De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 2 november 2015.

Economiemaandag, 2 november 2015

Rabobankman Lense Koopmans overleden

Leeuwarden - De oud-voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, Lense Koopmans, is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. De Friese bestuurder groeide op op een boerenbedrijf in Oosterwolde en woonde in Sondel in Gaasterland. Koopmans was al geruime tijd ziek.

Hoofdartikelmaandag, 2 november 2015

Marktwerking slecht voor platteland

Afgelegen huizen en boerderijen hebben een vaste telefoonverbinding. De aansluitingen hebben de toenmalige staats-PTT veel geld gekost. De paar centen die werden gewonnen op de abonnements- en gesprekskosten waren niet voldoende om de kosten voor de aanleg van de telefoonlijn goed te maken. De vaste telefoonlijn heeft een opvolger gekregen: de kabel of de glasvezel. Beide worden geleverd door commerciële bedrijven - de markt voor (draadloze) telefonie en internet wordt aan de markt overgelaten. En dat betekent voor meer dan 280.000 huizen en bedrijven dat ze niet worden aangesloten op een snel netwerk voor internet - in al die huizen en bedrijven wonen en werken een half miljoen mensen.

Regiomaandag, 2 november 2015

De Fryske Marren verkoopt dit jaar geen snoeihout

Joure - De gemeente De Fryske Marren verkoopt dit jaar geen openhaardhout. De gemeente wil eerst de mensen die vorig jaar achter het net visten van snoeihout voorzien.

Regiomaandag, 2 november 2015

Coalitie in Dokkum wacht cruciale week

Dokkum - Onzekerheid heerst rondom de coalitie van FNP, CDA en ChristenUnie in de gemeente Dongeradeel, na de crisis over de koopzondagen die donderdagavond ontstond. Vandaag komen CDA en FNP bij elkaar om te praten over de ontstane situatie. Daarbij zijn verschillende scenario's mogelijk. De kans dat de kloof met de CU wordt gedicht lijkt klein, gezien de opstelling van de verschillende fractievoorzitters. Kiezen FNP en CDA echter voor een breuk met de CU - die donderdagavond tegen nieuwe koopzondagen stemde, waarmee de crisis in gang werd gezet -, dan luidt dat normaal gesproken ook het vertrek in van CU-wethouder Sicco Boorsma. Dat wil eigenlijk niemand, want Boorsma ligt goed in de raad.

Regiomaandag, 2 november 2015

Drugslab in Hoornsterzwaag opgerold

Hoornsterzwaag - In een schuur aan de 19e Wijk in Hoornsterzwaag heeft de politie vrijdagavond een drugslaboratorium ontruimd. Drie verdachten werden ter plekke aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Heerenvener en twee mannen uit Zaandam van 48 en 53 jaar. Zij worden later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of de drie langer moeten vastzitten.

Geloof & Kerkmaandag, 2 november 2015

Premičre poporatorium Luther drukbezocht

Dortmund Bijna 16.000 toeschouwers hebben zaterdag in het Duitse Dortmund de premičre meegemaakt van het poporatorium Luther. Het kerkelijke muziekspektakel met meer dan drieduizend zangers werd op Hervormingsdag twee keer in de Westfalenhalle uitgevoerd, ondersteund door een symfonieorkest en een rockband.

Sportmaandag, 2 november 2015

Penalty of toch een indirecte vrije trap?

Heerenveen - Door Gerard Bos

Sportmaandag, 2 november 2015

Ze zeiden dat het geel Bijker beter stond, hij vond van niet

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 2 november 2015

Dammers en Bakker: Kansloos verloren, het sloeg nergens op

Leeuwarden - Een kansloze en dus verdiende 2-0 nederlaag. En dat uitgerekend in de Friese derby, een duel waarin een scherp en gretig Cambuur was verwacht. ,,Het sloeg nergens op", zei verdediger Wessel Dammers over het spel van de Leeuwarders. ,,Onze slechtste wedstrijd van het seizoen", vulde middenvelder Erik Bakker aan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties