De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 november 2004.

Bijschriftdinsdag, 2 november 2004

Zweten

Werken is niet altijd een vreugde en veel moeten werken kan een last zijn.

Economiedinsdag, 2 november 2004

Beste Winkel

Utrecht – De Mastercard Retail Jaarprijs voor de beste zelfstandige winkel van Nederland is gegaan naar Rinsma Fashion & Trends uit Gorredijk. De winkel is gekozen uit enkele honderden inzendingen. Zij wonnen volgens de jury de prijs, omdat deze bijzondere damesmodezaak ‘een prettige, sfeervolle winkel is, met een overweldigend aanbod en waar medewerkers meedenkers zijn’.

Economiedinsdag, 2 november 2004

Bouwbedrijf Noord failliet

Leeuwarden/Winschoten – De veertig medewerkers van Bouwbedrijf Noord uit Leeuwarden en Bouwbedrijf Oost uit Winschoten hebben het faillissement van hun bedrijven aangevraagd. De bedrijven zijn niet meer in staat de lonen te betalen. Eigenaar J. Brander gooit de handdoek in de ring.

Hoofdartikeldinsdag, 2 november 2004

Vrede in de kazerne…

In een kazerne schijnt het te zijn gebeurd: verzoenende taal en verzoenende woorden tussen kabinet en vakbeweging. De oorlogssfeer waarin woorden als ‘rotbeleid’, ‘doe die grijns van je kop’ en: ‘misleidende taal’ door de lucht vlogen, is op militair terrein opgeklaard. Tenminste, zo lijkt het. Gisteren waren woordvoerders van de overlegpartijen redelijk optimistisch. Inderdaad, er was vooruitgang geboekt. Het CNV was zelfs als bereid om na de verkennende besprekingen alvast officiële onderhandelingen te beginnen. En er werd al uitgesproken dat een akkoord binnen een week mogelijk leek. Totdat gisteravond de FNV-bonden meenden dat er nog te weinig vakbondswinst is geboekt, daarom willen deze bonden uitstel van het officiële overleg. Een gang naar de formele onderhandelingstafel is risicovol; je moet daar pas naar toe gaan als je zeker weet dat je er uit komt. Dat is voor de FNV nog niet het geval; in het informele overleg moet eerst nog maar eens worden geprobeerd er meer uit te halen.

Regiodinsdag, 2 november 2004

Vuurwerktekort verwacht

Leeuwarden – Het wordt moeilijk voor vuurwerkliefhebbers om de komende jaarwisseling aan voldoende vuurpijlen en rotjes te komen. Meer dan de helft van het aantal winkels dat vuurwerk wil verkopen zal niet op tijd de sprinklerinstallatie hebben geďnstalleerd, die volgens het nieuwe Vuurwerkbesluit verplicht is. En dan mogen ze geen vuurwerk opslaan.

Regiodinsdag, 2 november 2004

Ik hoor morgen wel wie het is

Leeuwarden – Hij had heel graag per post zijn stem uitgebracht op de Democratische presidentskandidaat John Kerry, maar vreemd genoeg heeft het stemformulier Tom Simpson niet bereikt. En dat is voor de eerste keer in de twaalf jaar dat hij nu in Europa woont.

Regiodinsdag, 2 november 2004

Oeverprojecten in gevaar

Leeuwarden – Het provinciebestuur mag niet zomaar een paar miljoen uit de algemene middelen halen om oevers en kades te verbeteren. Dat vindt een meerderheid van Provinciale Staten. Gedeputeerde Bijman voorspelt dat dit schadelijke gevolgen kan hebben voor onder meer de bestrijding van muskusratten.

Regiodinsdag, 2 november 2004

Niet meer stikken en snurken

Leeuwarden - Tjerk Jan Pijper (41) uit Stiens snurkt. Zelf heeft Pijper er ’s nachts geen problemen mee, maar zijn vrouw des te meer. Overdag merkt Pijper de gevolgen van zijn slaapproblemen. ,,Rond een uur of vier doe ik vaak wel een tukje”, zegt hij.

Regiodinsdag, 2 november 2004

Harlinger ziet in VS

Wichita (Kansas) - ,,Vergis je niet, het is niet even eenvoudig ‘Bush’ of ‘Kerry’ wat de mensen moeten invullen. Op mijn kantoor houden we 56 verschillende verkiezingen. Dat duurt van vijf uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds en tussendoor mag ik niet weg. Dat is de wet, you know .”

Regiodinsdag, 2 november 2004

Opsterland geeft slecht onderwijs toe

Beetsterzwaag – De gemeente Opsterland onderkent de kritiek van de onderwijsinspectie op de kwaliteit van de achttien openbare basisscholen in de gemeente. B en W kondigden vanmorgen een serie ‘verbetermaatregelen’ aan.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 november 2004

‘Biecht is nooit echt weggeweest’

Driebergen – De biecht is in de protestantse kerk nooit echt weggeweest. Dat benadrukt dr Paul Oskamp uit Driebergen, eindredacteur van het hoofdstuk over de biecht in het nieuwe Dienstboek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Geloof & Kerkdinsdag, 2 november 2004

Steeds weer iets nieuws in de kerk

Apeldoorn – Kerkelijke gemeenten die zoeken naar wegen voor vernieuwing in de liturgie, kunnen zich aanstaande zaterdag laten inspireren op de landelijke werkdag ‘experimenten met kerkdiensten’. Die vindt dit jaar voor de tiende keer plaats, in Apeldoorn. Van de mogelijkheden voor moderne media tot hoe je de sfeer in een kerkzaal kunt aanpassen, en van mystiek bijbellezen tot dansen in de eredienst.

Weerdinsdag, 2 november 2004

Wolken en regen

Vandaag overheersen wolken en kan er vooral later vanmiddag en vanavond af en toe wat regen vallen. Er waait een tot vrij krachtige oost tot zuidoostenwind, in het kustgebied is deze krachtig tot hard, 6 a 7 bft. Het wordt 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties