De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 19 oktober 2017.

Hoofdartikeldonderdag, 19 oktober 2017

Waar blijft verhaal van kabinet over Europa?

Vijf van de 55 pagina’s die het regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst van het nieuwe kabinet telt, gaat over het buitenland. Dat is niet veel gezien de turbulente tijden waarin wij leven. In de Verenigde Staten is een onvoorspelbare president aan de macht, aan de Europese oostgrens dringt de Russische president Poetin zich op, de EU worstelt met de ingrijpende gevolgen van de brexit en een deel van het Midden-Oosten staat nog altijd in vuur en vlam. Daarnaast lijkt de EU op initiatief van de uitgesproken pro-Europese Franse president Emmanuel Macron zich op te maken voor een diepere integratie.

Regiodonderdag, 19 oktober 2017

Slachtoffers mensenhandel vaak erg jong

Leeuwarden - Het aantal slachtoffers van mensenhandel in Nederland is veel hoger dan tot nu toe bekend is. Elk jaar gaat het om naar schatting 6250 mensen, vijf keer meer dan het aantal ‘gemelde’ slachtoffers. In twee derde van de gevallen gaat het om seksuele uitbuiting, zoals gedwongen prostitutie.

Regiodonderdag, 19 oktober 2017

Onrust over latere herindeling luchtruim

Leeuwarden De vraag waarom de herindeling van het luchtruim, noodzakelijk voor de uitbreiding van Lelystad Airport, na tien jaar nog steeds niet is afgerond, blijft onbeantwoord. Dat bleek gisteravond bij een informerende vergadering van Provinciale Staten in Leeuwarden, waarbij zo’n zeventig belangstellenden op de publieke tribune zaten.

Regiodonderdag, 19 oktober 2017

IFKS wil wedstrijd Stavoren naar zondag verplaatsen

Stavoren - Het bestuur van de IFKS houdt onder de schippers een peiling of ze bereid zijn om de wedstrijd bij Stavoren voortaan op zondag te zeilen, in plaats van op maandag. Het voorstel wordt tijdens de vergadering van 25 november met de schippers besproken.

Regiodonderdag, 19 oktober 2017

Kramer: invasie geitenhouders zal niet gebeuren

Leeuwarden - De kans is minimaal dat veel Brabantse geitenhouders hun bedrijf naar Fryslân gaan verplaatsen. De strenge stikstofregels zorgen ervoor dat nieuwbouw van een geitenhouderij met een gemiddelde omvang in deze provincie nagenoeg onmogelijk is. Dat zei gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) gisteren na vragen van Maaike Prins.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties