De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 oktober 2013.

Economiezaterdag, 19 oktober 2013

Overzomerende ganzen wekken irritatie

It Heidenskip | Het aantal ganzen dat in Fryslân overzomert, neemt toe en dat zorgt voor steeds meer irritatie. Ze concurreren de weidevogels weg en bezorgen boeren veel schade aan de gewassen.

Hoofdartikelzaterdag, 19 oktober 2013

Geestelijk verzorger: waarom en wie

Hoe belangrijk is een geestelijk verzorger in, bijvoorbeeld, een ziekenhuis, het leger of op een grote luchthaven? In een serie artikelen in deze krant werd duidelijk hoe wezenlijk die functie is. Mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden hebben er baat bij dat een medemens helpt, met specifieke deskundigheid, inlevingsvermogen en met een ‘verhaal’.

Regiozaterdag, 19 oktober 2013

In 2018 moeten al die toeristen in eco-cars rondrijden

Mbo-leerlingen bouwen de komende jaren aan prototypes voor elektrische auto’s die in Leeuwarden voor toeristen kunnen worden ingezet. De wethouder ziet het met Culturele Hoofdstad in het vooruitzicht al helemaal zitten.

Regiozaterdag, 19 oktober 2013

‘Jan Modaal’ en zzp’er vaker bij de voedselbank

Joure/Leeuwarden | Steeds vaker kloppen zzp’ers en mensen met een middeninkomen die door ontslag of een scheiding in de problemen zijn geraakt aan bij de voedselbank. Mede hierom zijn de op Prinsjesdag beloofde extra miljoenen voor armoedebestrijding in stand gebleven bij de bezuinigingen in het onlangs gesloten begrotingsakkoord tussen PvdA, VVD, D66, ChristenUnie en SGP.

Regiozaterdag, 19 oktober 2013

Recht halen wordt steeds moeilijker

Leeuwarden | Het wordt voor veel burgers vrijwel onbetaalbaar rechtszaken aan te spannen, maar niet als het aan D66 ligt. De Tweede Kamerfractie wil af van alle drempels die worden opgeworpen voor de toegang tot de rechter, zoals verhoging van de griffierechten en nieuwe bezuinigingen op de gesubsidieerde rechtsbijstand. ,,We beraden ons er nog op wat we hier tijdens de begrotingsbehandeling in november tegen kunnen ondernemen, maar we komen zeker met wat”, kondigt D66-Kamerlid Magda Berndsen uit Burdaard aan.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 oktober 2013

Prediker Van Petegem brengt de laatste groet

Het aantal keren dat hij preekte, is ontelbaar. Jan Willem van Petegem, het is een naam die in De Westereen en ver daar buiten een begrip is. Morgen preekt de 86-jarige voorganger voor het laatst in de Filadelfia Gemeente.

Sportzaterdag, 19 oktober 2013

Lodeweges raakt niet in de war, hij geniet juist

Donderdagmiddag, iets voor half een. Boem. Daar gaat de koffie van Dwight Lodeweges, die midden in een relaas zit over hoe zijn ploeg de afgelopen interlandweek heeft doorstaan. De trainer van SC Cambuur pakt een doekje en veegt de tafel schoon, ondertussen zijn verhaal vervolgend. Hij raakt niet in de war van wat gemorste koffie. En ook niet van de seizoenstart van zijn ploeg. ,,Genieten”, zo zegt hij, ,,dát doe ik wel.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties