De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van woensdag, 19 augustus 2015.

Economiewoensdag, 19 augustus 2015

Imtech Drachten ook failliet

Leeuwarden - Het lukt niet een koper te vinden voor het onderdeel Building Services van Imtech, het onderdeel waaronder ook de vestiging in Drachten valt. De curatoren van het installatiebedrijf hebben faillissement aangevraagd voor dit onderdeel bij de rechtbank in Rotterdam. Dat zeggen de vakbonden FNV en CNV gisteren te hebben gehoord van de curatoren. De curatoren kunnen nog niet reageren, liet hun woordvoerder gisteravond weten.

Hoofdartikelwoensdag, 19 augustus 2015

Ter meerdere eer en glorie van Erdogan

Turkije moet opnieuw naar de stembus nu premier Ahmet Davutoglu van de op islamitische leest geschoeide partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) er niet in is geslaagd een coalitie te vormen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal er niet rouwig om zijn. Sterker nog, het heeft er alles van weg dat hij op vervroegde verkiezingen heeft aangestuurd.

Regiowoensdag, 19 augustus 2015

'Spekgladde' A7 zorgt voor veel ongelukken

Heerenveen - Rijkswaterstaat neemt maatregelen naar aanleiding van de vele ongelukken van de laatste maanden op het verkeersknooppunt A7/A32 bij Heerenveen. De wegbeheerder stelt een onderzoek in naar de staat van de weg en plaatst waarschuwingsborden.

Regiowoensdag, 19 augustus 2015

Dekker houdt deel geld Tjalling Koopmans op zak

Hurdegaryp - Het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp wordt met 15 procent gekort op het bedrag dat ze maandelijks krijgt van het rijk. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft besloten tot de tijdelijke maatregel omdat de school niet is aangesloten bij een samenwerkingsverband passend onderwijs dat aan de wettelijke eisen voldoet. De school stapt naar de Raad van State.

Regiowoensdag, 19 augustus 2015

Zorgvragers nog langer in onzekerheid

Beetsterzwaag - Mensen die nu een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen voor verschillende vormen van zorg, blijven langer in onzekerheid nu gemeenten vrezen meer tijd nodig te hebben voor de herindicatie voor 2016. Gemeenten moeten de herbeoordeling van de 125.000 persoonsgebonden budgetten voor zorg voor 1 oktober hebben afgerond, stelt het ministerie van Volksgezondheid in een brief aan de gemeenten. Dat zal niet lukken, weet wethouder Wietze Kooistra van Opsterland de verantwoordelijke staatssecretaris nu al te vertellen.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 augustus 2015

Boek over vijftig jaar seculiere samenleving

Amsterdam - Van de hand van Hans Boutellier verschijnt dit najaar een boek waarin hij portretteert hoe de Nederlandse geseculariseerde samenleving er uit ziet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties