De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 juni 2004.

Bijschriftzaterdag, 19 juni 2004

In sommige kerken gebeurt het wel, de doop is een onderdompeling in een groot bad met water. Tot drie keer toe ga je kopje onder. Veel protestantse kerken hebben een wat zuiniger variant ingevoerd. De voorganger schept drie keer water.

Cultuurzaterdag, 19 juni 2004

Asociale families in de polder

De natuur aan de rand van de polder is nog onontgonnen gebied. Een stukje niemandsland tussen de dorpen en het water. Kansen genoeg dus om je een stukje land toe te eigenen. Dat is dan ook precies wat twee gezinnen hebben gedaan.

Cultuurzaterdag, 19 juni 2004

Elske Tjepkema wint logowedstrijd Sjonge Jonge

Grou - Elske Tjepkema uit Grou heeft de eerste prijs gewonnen bij de logo-ontwerpwedstrijd van Pop- en musicalkoor Sjonge Jonge uit Grou. Het door Tjepkema ontworpen logo wordt door het koor gebruikt in de correspondentie en op de website van het koor.

Economiezaterdag, 19 juni 2004

‘Ondernemen moet je durven’

Leeuwarden – Ondernemen is vooral een kwestie van durven doen. Vrouwen hebben nogal eens moeite met de laatste stap die hen scheidt van het ondernemersschap, het moment dat zij zich ondernemer durven te noemen. Dat vinden de organisatoren van het symposium ‘Ondernemende vrouwen’, dat gisteren in Leeuwarden werd gehouden.

Hoofdartikelzaterdag, 19 juni 2004

De voedselbank …

De diaconie, de ‘hulpverlenerstak’ van de kerken, heeft er een nieuwe activiteit bij: de voedselbank. Er worden in dit land veel voedsel en voedingsmiddelen onttrokken aan het handelscircuit. Een deel van deze groente, chocoladehagel, worst, aardappelen en broodproducten wordt ingezameld en gedistribueerd onder mensen die niet in staat zijn zelf in hun levensonderhoud te voorzien.

Regiozaterdag, 19 juni 2004

Veel animo voor spoorlijn Leeuwarden-Groningen

Groningen/Leeuwarden - Er zijn veel belangstellende bedrijven die het spoorvervoer in Fryslân en Groningen wil uitvoeren. Dat zegt gedeputeerde Musschenga van Groningen. Volgens hem zijn er ,,veel kapers op de kust’’ en is het ,,allerminst vanzelfsprekend is dat NoordNed ook in de nieuwe concessie het spoorvervoer mag verzorgen.’’

Regiozaterdag, 19 juni 2004

Boerencampingmag hele seizoen open

Joure - Boerencampings mogen tijdens het hele toeristische seizoen vijftien caravans op de terreinen stallen. Tot nu toe mochten boeren alleen vijftien campingplekken benutten tijdens de feestdagen in het voorjaar en zes weken in het zomerseizoen. Buiten deze perioden waren maximaal tien plekken toegestaan.

Regiozaterdag, 19 juni 2004

Dorpshuis en bejaardenhuis in één

Metslawier - Alleen ouderen en vrijwilligers komen in het verzorgingstehuis De Skűle in Metslawier. Tenminste, dat was tot een paar jaar het geval. Het oude gebouw is nu afgebroken en daarvoor in de plaats is een splinternieuw gebouw gekomen, met nieuwe functies. De Skűle werd gisteren officieel geopend.

Regiozaterdag, 19 juni 2004

Schoolplein van niks is nu tiptop

Ryptsjerk - ,,De kinderen hebben eindelijk een prettige speelomgeving en dat geeft een veilig gevoel’’, zegt Simone Monsma van de oudercommissie van christelijke basisschool Alpha in Ryptsjerk. Dankzij de inzet van, met name, ouders werd het vervallen schoolplein omgetoverd tot een waar speelparadijs. Ze zijn er maar wat trots op. ,,Dit hebben we met zijn allen voor elkaar gekregen’’, aldus Monsma.

Regiozaterdag, 19 juni 2004

SC Heerenveen-fans krijgen werkstraffen

Leeuwarden – De politierechter in Leeuwarden heeft gisteren drie voetbalsupporters van SC Heerenveen veroordeeld tot een werkstraf van dertig uren.

Regiozaterdag, 19 juni 2004

Leeuwarden in race voor heroďneruimte

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden wil bij het rijk aandringen toch een behandelruimte voor heroďneverslaafden in de stad te vestigen, mits de provincie en andere Friese hieraan meebetalen.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 juni 2004

De Geest verovert orthodoxe gereformeerden

De Opwekkingsconferentie in Biddinghuizen werd afgelopen keer opvallend druk bezocht. Veel gelovigen uit de traditionele kerken brachten een bezoek aan deze vanouds charismatische conferentie. Maar waarom zijn de evangelische beweging en de Pinksterbeweging zo aantrekkelijk? Is er iets aan het verschuiven in de boezem van de gevestigde kerken? Vermoedelijk wel. Er zijn signalen die erop wijzen dat de tijden veranderen.

Weerzaterdag, 19 juni 2004

Koel

Vanmiddag is er veel bewolking, soms een knipoog van de zon maar ook kans op een enkele bui. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot noordwestelijke richtingen en met 15 of 16 graden is het ronduit koel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties