De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 19 november 2012.

Cultuurmaandag, 19 november 2012

Dirigent Jan Hibma krijgt gouden speld

IJlst | Dirigent Jan Hibma uit Oosthem heeft zaterdag de gouden jubileumspeld gekregen van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Hoofdartikelmaandag, 19 november 2012

Kabinet werkt niet mee aan vertrouwen

De Nederlandse economie doet het niet goed. Die constatering geldt ook voor andere Europese landen, maar in verhouding tot die andere landen scoort Nederland echt slecht. De cijfers over het derde kwartaal laten een beeld zien dat nog slechter is dan dat van Spanje en Italië.

Regiomaandag, 19 november 2012

Vader Bauke Vaatstra: het is ongelofelijk

De Westereen | ,,Ik kon het niet geloven toen ze me vertelden dat ze een verdachte hadden opgepakt. Ik kon het níét geloven.”

Regiomaandag, 19 november 2012

Snelcursusje fruitbomen snoeien

Het is herfst en dat betekent voor veel mensen dat ze hun fruitbomen moeten snoeien. Maar hoe pak je dat aan? Fruitboomdeskundige Auke Kleefstra laat aan zijn cursisten zien hoe het moet.

Regiomaandag, 19 november 2012

Politie lost schot bij aanhouding op A31 Dronryp

Dronryp | Bij een aanhouding op de A31 bij Dronryp heeft een agent zaterdagmorgen een schot gelost. Dat meldt de politie.

Geloof & Kerkmaandag, 19 november 2012

Paus Benedictus: wereld vergaat niet op 21-12-12

Vaticaanstad | Paus Benedictus XVI heeft gisteren christenen opgeroepen geen geloof te hechten aan waarschuwingen van doemdenkers dat de wereld zal vergaan op 21 december 2012. Diverse films promoten het idee dat volgens een oude kalender van de Maya-indianen de laatste dag valt op 21-12-12.

Geloof & Kerkmaandag, 19 november 2012

Sela en Elly & Rikkert dubbel in de muziekprijzen

Lelystad | De band Sela en het zangduo Elly & Rikkert zijn vrijdagavond dubbel in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Zilveren Duif Awards 2012.

Sportmaandag, 19 november 2012

Berusting

Heitie, heitie! Hearrenfean is goeder as ADO Den Haag.” De dag moet nog beginnen, maar ik begrijp waar het vijfjarige mannetje dat de slaapkamer is ingestormd naar toe wil. ,,Hoe sa dat”, vraag ik desondanks en W. legt het haarfijn uit. Met 5-1 verliezen van PSV is niet best, maar toch altijd nog beter dan met 6-1 verliezen.

Sportmaandag, 19 november 2012

Hopelijk komt er door dit succes weer wat vaker darts op de tv

Raymond van Barneveld won gisteravond in de finale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton van Michael van Gerwen na een spannend Nederlands onderonsje. Het icoon van het vaderlandse darten was met 16-14 te sterk voor de jonge landgenoot. Is het ooit zo populaire darten bezig aan een comeback?

Sportmaandag, 19 november 2012

Offday van Heerenveen leidt tot complete chaos

Iedereen was het er zaterdagavond na afloop wel over eens dat er slechts één woord van toepassing was op de 0-2 nederlaag van sc Heerenveen in het thuisduel tegen RKC Waalwijk: slecht! Die offday leidde tot complete chaos.

Sportmaandag, 19 november 2012

ONB maakt einde aan fraaie reeks van Frisia

ONB maakte gistermiddag een einde aan de reeks van zes overwinningen op een rij van LAC Frisia 1883. Op De Fennen wonnen de Drachtsters het debutantenbal in de eerste klasse F verdiend met 2-0.

Sportmaandag, 19 november 2012

Leeuwarder Zwaluwen lijkt nauwelijks nog te stoppen

Leeuwarden | Na een stroeve start van het seizoen heeft Leeuwarder Zwaluwen de smaak inmiddels behoorlijk te pakken in de tweede klasse I. In de jacht op de koppositie en een terugkeer in de eerste klasse bond de ploeg van trainer Mark Bosma al zeven tegenstanders achtereen aan de zegekar. Ook promovendus Waterpoort Boys moest er zaterdag aan geloven (6-0).

Sportmaandag, 19 november 2012

LDODK dwingt respect af, ondanks verlies

Leeuwarden | De tweede wedstrijd in de Korfbal League heeft LDODK zaterdag geen punten opgeleverd. Een week na de verrassende overwinning voor eigen publiek op Blauw Wit Amsterdam was de ploeg uit Gorredijk een maatje te klein voor titelkandidaat PKC en verloor in Papendrecht met 29-21.

Sportmaandag, 19 november 2012

SCO moet nog wennen aan spelen als favoriet

Wolvega | SCO wil terug naar de hoofdklasse en liefst zo snel mogelijk. Het betekent wel dat andere ploegen er extra op gebrand zijn om de korfballers uit Oldeholtpade te verslaan. De selectie van coach Hillebrand Diever moest zaterdagavond in Wolvega nog wennen aan die rol als favoriet in de overgangsklssse B. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen won SCO met 17-15, maar Drachten maakte het de thuisploeg tot in de laatste minuten moeilijk.

Sportmaandag, 19 november 2012

Robert Keeper wint Prijs der Giganten na spannende race

Wolvega | Zo’n drieduizend bezoekers waren zaterdagavond op de drafbaan Victoria Park in Wolvega getuige van de Prijs der Giganten. De meesten daarvan hoopten op een zege van Your Love Lois, de meest kansrijke Nederlander in het veld. Deze door André Bakker gereden draver bleef echter steken op een nette vierde plaats. Toch werd bij de huldiging het Nederlandse volkslied gespeeld. De winnaar Robert Keeper, een zevenjarige Fransman, loopt namelijk sinds enkele maanden voor Nederlandse eigenaren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties