De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 18 oktober 2017.

Economiewoensdag, 18 oktober 2017

Nieuw IJsselmeerpeil blijft controversieel

Lemmer - Het voorgenomen nieuwe waterpeilbeheer in het IJsselmeer en het Markermeer stuit nog steeds op verzet van landbouworganisatie LTO Noord en recreatieorganisaties. Dat bleek gisteravond op een informatieavond in Lemmer.

Hoofdartikelwoensdag, 18 oktober 2017

Rutte III krijgt kleur van middenkabinet

Professor Akkermans uit Van Kooten & De Bie heeft het weer druk bij de coalitievorming. ,,Ik ben genoemd”, zo meldde het typetje steevast. Er zijn al weer wat namen genoemd voor het nieuwe kabinet waaronder enkele verrassingen. Het is niet zeker of ze het ook echt gaan worden.

Regiowoensdag, 18 oktober 2017

Bus rijdt straks niet meer door dorpscentrum

Leeuwarden - Tientallen dorpen raken de komende jaren hun buslijn door het dorp kwijt. De provincie Fryslân wil bij veel dorpen de bus alleen nog laten stoppen bij het passeren van het dorp - bijvoorbeeld bij de rondweg. Met het geld dat hiermee wordt bespaard, gaan op sommige lijnen de bussen vaker rijden én komen er verschillende nieuwe lijnen bij.

Regiowoensdag, 18 oktober 2017

Leeuwarden zet nieuwe stap molen Reduzum

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden heeft een volgende stap gezet om Reduzum een nieuwe windmolen te laten plaatsen. De gemeente heeft een procedure opgestart om het bestemmingsplan zo te wijzigen dat er een hogere molen geplaatst kan worden. Ook is aan de gemeenteraad een ‘verklaring van geen bezwaar’ gevraagd. Nog voor de verkiezingen op 22 november wil de gemeente de procedure doorlopen hebben.

Regiowoensdag, 18 oktober 2017

Tafelbrug daalt neer op schip

Zuidhorn - Een binnenvaartschip heeft gisterochtend vroeg forse schade opgelopen bij de tafelbrug in Zuidhorn, toen de brug sloot terwijl het schip eronderdoor voer. Mogelijk heeft de sluiswachter bij Gaarkeuken, die de brug op afstand bedient, een fout gemaakt. Scheepvaartverkeer kon enkele uren niet passeren.

Regiowoensdag, 18 oktober 2017

Meer studie nodig naar depressiviteit

Leeuwarden - Andere onderzoekers of promovendi zouden zich hier op moeten storten, want het is toch opvallend, die stijging van angsten en depressieve klachten onder jongvolwassenen, vindt epidemioloog Marijke Teeuw bij de presentatie van de vierjaarlijkse Gezondheidsmonitor van de GGD.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties