De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 oktober 2003.

Achtergrondzaterdag, 18 oktober 2003

India en Pakistan zwakken atoomdreiging af

In hun race naar een lanceerbaar atoomwapen zijn India en Pakistan niet ver meer van de finish verwijderd.

Bijschriftzaterdag, 18 oktober 2003

Genezing

Je moet het maar durven! Je bent ziek. In die ziekte zoek je hulp bij de Here God

Cultuurzaterdag, 18 oktober 2003

Guus Kuijer vertaald naar heden

We hebben een tijd gehad waarin het in kinderfilms alleen om vrolijkheid ging. Toen kregen we een tijdje te maken met films waarin het maatschappelijk gedoe ook aan kinderen moest worden geduid: vaders stonden te stofzuigen en deden de bedden.

Cultuurzaterdag, 18 oktober 2003

Indringend tijdsbeeld voor de liefhebber

Wanneer je naar 24 Hours Party People gaat, dan moet je iets hebben met de tijd, het moment of met de muziek. Of je moet geïnteresseerd zijn om een beeld te krijgen van de tijd, het moment en de muziek die in de periode van 1976 tot 1992 de music scene van Manchester beheerste.

Economiezaterdag, 18 oktober 2003

‘Europees zuivelbeleid kost boer 15.000 euro’

Lelystad – De Friese en Flevolandse boeren gaan er in 2007 als gevolg van het Europese zuivelbeleid zo’n 15.000 euro op achteruit. Deze verwachting deed CDA-europarlementariër Albert Jan Maat deze week in Lelystad, waar hij de afdeling Flevoland van de Melkveehoudersvakbond toesprak.

Economiezaterdag, 18 oktober 2003

Handel in landbouwgrond ligt vrijwel stil

Leeuwarden – In de landbouw blijft de grondprijs voorlopig onveranderd laag. De handel in landbouwgrond ligt momenteel zo goed als stil. Boeren hopen op betere tijden en houden de grond vast. Er hangt veel grond boven de markt. Het aanbod zal de komende tijd toenemen, verwachten de makelaars.

Hoofdartikelzaterdag, 18 oktober 2003

Honger, de beelden…

We wisten het wel, maar het is toch schrikken, het bericht deze week: iedere zeven seconden sterft er iemand van de honger. Iedere zeven seconden sterft leven; niet zomaar, maar na een periode van toenemende honger en afnemende levenskrachten.

Regiozaterdag, 18 oktober 2003

Geen geld voor bad Grijpskerk

Grijpskerk - Gemeenteraadsleden van de gemeente Zuidhorn krijgen volgende week ruim elfhonderd handtekeningen aangeboden van inwoners van Grijpskerk. De Grijpskerkers willen hiermee hun ongenoegen laten blijken over de opstelling van de gemeente jegens het particuliere zwembad. De gemeente wil geen geld steken in het zwembad.

Regiozaterdag, 18 oktober 2003

Boven het gebulder van de storm klinkt jongensgezang uit zee

Terschelling - Boven het gebulder van de storm en het gedreun van de branding klinkt jongensgezang uit zee. Flarden van psalmen, in doodsnood vanaf een scheepsmast geuit, worden opgevangen door tientallen Terschellingers. Vanaf het strand slaan zij in het ochtendgrauw onthutst een dramatisch tafereel in de woeste golven gade.

Regiozaterdag, 18 oktober 2003

Politie moet natuur in

Leeuwarden - De politie moet vaker optreden tegen mensen die milieuovertredingen begaan in natuurgebieden. Dat vinden natuurorganisaties, die zich nu vaak in de steek gelaten voelen door de politie. Volgende week sluiten de organisaties een convenant met onder andere de politie. Doel: beter samenwerken zodat de natuur leefbaar en veilig blijft.

Regiozaterdag, 18 oktober 2003

Friezen leven langer in goede gezondheid

Leeuwarden - Friezen van 65 jaar en ouder leven langer in goede gezondheid dan hun leeftijdgenoten in zuidelijke provincies van Nederland. De Friese bevolking begint later te tobben met de gezondheid dan mensen elders in het land.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 oktober 2003

Simonis: straks praten over aftreden zieke paus

Hilversum – ,,Tijdens een volgend conclaaf moet gepraat worden over hoe geregeld kan worden dat een paus, die mentaal of fysiek niet meer in staat is zijn ambt uit te oefenen, kan aftreden.” Dat vindt kardinaal Simonis, zo meldt de website KatholiekNederland.nl.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 oktober 2003

‘Schuldgevoel niet meer nodig’

Weesp - Ruim tien jaar was de gereformeerde predikant ds Dick Pruiksma voorzitter van het Overlegorgaan joden en christenen (Ojec). ,,Tien jaar is mooi genoeg, zo simpel is het”, verklaart ds Dick Pruiksma (53) zijn stap. Maar zodra de relatie jodendom-christendom aan de orde komt, praat hij nog steeds vol vuur. Een bijna niet te stuiten woordenstroom, doorspekt met onderkoelde humor.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 oktober 2003

Fiat voor meerjarig evangelisatieproject

Leeuwarden – De Algemene Vergadering (AV) van de Unie van Baptisten Gemeenten heeft haar goedkeuring gegeven aan een nieuwe, grootschalige evangelisatiecampagne. Aan het driejarige project (2004-2006) kunnen vijftien Unie-gemeenten meedoen.

Sportzaterdag, 18 oktober 2003

Futsalteam Heerenveen wint bij Niumaga

Wychen – Het futsalteam van Heerenveen heeft vrijdagavond de uitwedstrijd in de eerste divisie C tegen FC Niumaga 2 met 3-6 gewonnen.

Sportzaterdag, 18 oktober 2003

Sybren Bangma met Jasper beste van de beste

Leeuwarden – De Prijs der Besten vormt altijd een geweldig slotakkoord van de nationale prijzenslag van de Friese paarden. Sybren Bangma kreeg vrijdag tijdens Indoor Friesland in het FEC in Leeuwarden terecht het applaus. Met Jasper reed hij in een schitterende stijl naar deze eretitel.

Sportzaterdag, 18 oktober 2003

Keuringen, symposia, veilingen in Indoor

Leeuwarden - Mogelijk over een jaar al wordt Indoor Friesland uitgebreid tot twee Friese paardenweken met daarin niet alleen de sport, maar ook onder meer de merrie- en hengstenkeuringen van het Friesch Paarden Stamboek (FPS) en paardenveilingen geïntegreerd.

Sportzaterdag, 18 oktober 2003

Heerenveen klaar voor PSV

Heerenveen – SC Heerenveen treedt zaterdagavond in het Philipsstadion tegen regerend kanskampioen PSV aan in de sterkst denkbare opstelling.

Sportzaterdag, 18 oktober 2003

Cambuur houdt de stijgende lijn bij Heracles vast

Almelo - Cambuur Leeuwarden keek met angst en beven uit naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Vrijdag was er na negentig minuten blijdschap alom met het behaalde gelijkspel.

Weerzaterdag, 18 oktober 2003

Stralend

Vandaag is het stralend herfstweer met veel zon en een maximumtemperatuur van 11 graden. Er waait een matige oostenwind. Komende nacht daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt en is er kans op grondvorst. Morgen is er opnieuw veel zon en wordt het 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties