De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 18 augustus 2005.

Bijschriftdonderdag, 18 augustus 2005

Prikken

Valse profeten klinken als gepolijste muziek en smaken als zoete honing.

Cultuurdonderdag, 18 augustus 2005

Netjes orgelspel van Zerer

De uit Hamburg afkomstige organist Wolfgang Zerer is in ons land zeker geen onbekende. Naast zijn functie van orgeldocent aan de Hochschule für Musik und Theater in zijn woonplaats is hij als gastdocent verbonden aan het conservatorium in Groningen.

Cultuurdonderdag, 18 augustus 2005

Respectabele uitvoering van een jong orgeltalent

In diverse plaatsten worden naast de serie avondorgelconcerten ook series korte concerten gepland als: marktconcerten, lunchconcerten en dergelijke. Ook in de Martinikerk in Franeker worden deze maand voor het eerst drie marktconcerten op de woensdagmiddag gegeven. Vorige week gaf Theo Jellema, organist van de Martinikerk het eerste; woensdagmiddag werd het tweede gegeven door Dennis van der Wijk.

Hoofdartikeldonderdag, 18 augustus 2005

Heroïne van overheidswege

Wat heeft Leeuwarden over voor het verlichten van het leven van ongeveer 25 heroïneverslaafden? De vraag moet binnen een paar weken beantwoord zijn, wil de gemeente in aanmerking komen voor rijksgeld dat een verslavingsproject moet helpen betalen. Het gaat om de meest hopeloze gevallen, die onder medische begeleiding heroïne zullen krijgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 augustus 2005

Grote vraag anti-vloeklessen

Leeuwarden – De Bond tegen het vloeken stelt per 1 september een fulltime scholenwerker aan voor het voortgezet onderwijs. Reden is dat er steeds meer vraag is naar gastlessen. Afgelopen jaar gaf de Bond er meer dan driehonderd.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 augustus 2005

God als hét GPS-systeem voor je leven

Wuppertal - Een dag van contrasten was het woensdag in Wuppertal. Aan de ene kant was er de schok van de moord op frère Roger Schutz. Tegelijkertijd gaan de Wereldjongerendagen ook gewoon door. In de Friedhofskirche was er een uitbundige catechesebijeenkomst met kardinaal Simonis. God is het perfecte GPS-systeem in het leven, zo betoogde de kardinaal.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 augustus 2005

De enige fietser van het dorp

Ryptsjerk – Tien maanden verbleef Wybrich Bakker uit Ryptsjerk in Italië, waar ze in een bejaardenhuis werkte. Regelmatig hield ze in die tijd de lezers van het Friesch Dagblad op de hoogte van haar wederwaardigheden. Inmiddels is ze een paar weken terug in Fryslân. Dat is wel wennen.

Sportdonderdag, 18 augustus 2005

Cambuur heeft weer een nieuwe kapitein

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden heeft een nieuwe voorzitter. De 46-jarige Pier van der Sluis nam gisteren het roer over van de onlangs vertrokken Wytze Adema. Van der Sluis is partner van het advocatenkantoor Van der Sluis en Van der Zee in Leeuwarden. De nieuwe voorzitter betitelt zichzelf als liefhebber van voetbal en kent het wereldje van binnenuit uit de tijd dat hij ruim tien jaar deel uitmaakte van het bestuur van de FVB en gewaardeerd lid was van het KNVB-fusiebestuur van destijds.

Sportdonderdag, 18 augustus 2005

Makkum haalt gram op revanche Freule

Jellum/Bears - Makkum heeft woensdag in Jellum/Bears de 42ste editie van de revanche Freule gewonnen. Verrassend was die zege niet, want in tegenstelling tot op de Freule was Makkum nu wel gerechtigd om de kaatsers Lennart Adema en Hyltje Bosma op te stellen. Dit duo won vorig jaar samen met Jorn Adema de Freule, waardoor ze vorige week in Wommels aan de kant bleven. In de bepalingen van de Freule staat namelijk dat een kaatser de belangrijkste wedstrijd onder de jongenskaatsers slechts één keer mag winnen.

Weerdonderdag, 18 augustus 2005

Warm

Vandaag is het zonnig en warm zomerweer. Op de eilanden wordt het 23 à 24 graden, landinwaarts 25 graden. Daarbij is het vrijwel onbewolkt en waait er een matige oost tot zuidoostenwind. Morgen is het eerst warm met 25 graden, later volgen pittige onweersbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties