De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 18 augustus 2004.

Agendawoensdag, 18 augustus 2004

Klassiek

De uitagenda van 19 – 25 augustus 2004

Bijschriftwoensdag, 18 augustus 2004

Kinderlijk vertrouwen

Jezus verdedigt de kinderen. De kinderen werden (ook toen) vaak over het hoofd gezien.

Cultuurwoensdag, 18 augustus 2004

Vals gezongen miniatuurtjes

Badly Drawn Boy: One Plus One Is One (XL/V2)

Economiewoensdag, 18 augustus 2004

Financieel conflict over restaurant Aquaverium

Grou – De toekomst van restaurant ’t Hoflân in watersportcentrum Aquaverium is onzeker geworden, nu de uitbater van het restaurant en de directie van het Aquaverium een financieel conflict uitvechten. Morgen dient een kort geding tegen uitbater Frystalic van ’t Hofland.

Economiewoensdag, 18 augustus 2004

Vergunning voor Chubb Flame Control

Heerenveen – Chubb Flame Control in Heerenveen heeft van de gemeente een vergunning gekregen voor het onderhouden van brandblusapparatuur.Het bedrijf verhuisde twee maanden geleden van Hoogeveen naar Heerenveen. Chubb Flame Control is een landelijk bedrijf dat brandblusapparatuur verkoopt en onderhoudt.

Expowoensdag, 18 augustus 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 18 augustus 2004

De Ombudsman, de IND…

Het is om wanhopig van te worden, van die IND. Die klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst wordt al jaren geuit. Deze week schreef de nationale Ombudsman een brief aan minister Verdonk, verantwoordelijke voor de IND, waarin hij zijn zorgen uitte over het functioneren van de dienst. In deze brief staat in formele woorden wat mensen die met de IND te maken hebben (gehad) in een wanhoopskreet uiten.

Regiowoensdag, 18 augustus 2004

Weinig hoop op vergoeding voor boeren

Minnertsga – De boeren in Noordwest-Fryslân, die een deel van hun oogst verloren zagen gaan door de extreme regenval van eind vorige week, zullen zelf de schade moeten betalen. Er is zeer weinig kans op een vergoeding van de overheid. Dat laat het ministerie van Landbouw (LNV) weten.

Regiowoensdag, 18 augustus 2004

‘Zorgen over Fryske Akademy overbodig’

Leeuwarden – De zorg die er in Fryslân bestaat over het voortbestaan van de Fryske Akademy (FA) is nergens voor nodig. De Akademy blijft onafhankelijk, zegt penningmeester F. van der Meulen van het interim-bestuur.

Regiowoensdag, 18 augustus 2004

‘Te weinig profijt Friese scholen’

Leeuwarden – Friese scholen profiteren niet genoeg van de herverdeling van onderwijsmiddelen. De drempel voor ‘witte’ scholen om extra steun te krijgen is nog steeds veel hoger dan die voor scholen met veel allochtone leerlingen.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 augustus 2004

Wereldnieuws voor de kinderen

‘De jeugd heeft de toekomst’ is een veel gehoorde uitspraak binnen de kerken. Wat doen plaatselijke gemeenten er aan dat de jeugd zich thuisvoelt? Een serie over succesvol jeugdwerk. Vandaag deel 5: de Vakantie Bijbel Klub in Ferwert.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 augustus 2004

Eén van de drie koninklijke grafkelders in Nederland

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad tien open zaterdagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de Grote of Jacobijnerkerk van Leeuwarden.

Sportwoensdag, 18 augustus 2004

Heerenveen huurt Sikora van Ajax

Amsterdam – Sportclub Heerenveen heeft voor de rest van het seizoen Victor Sikora van Ajax gehuurd. De zesvoudig international, die nog tot de zomer van 2006 onder contract staat bij Ajax, kon bij de Amsterdamse club niet op een basisplaats rekenen.

Sportwoensdag, 18 augustus 2004

Verbeek gaat niet op schikkingsvoorstel in

Heerenveen – Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek gaat niet in op het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Sportwoensdag, 18 augustus 2004

Cambuur werkt in duel tegen FVC aan het zelfvertrouwen

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd zondag tweedeklasser FVC met de grond gelijkgemaakt. De eerste divisonist versloeg de Leeuwarder amateurs met 9-0.

Weerwoensdag, 18 augustus 2004

Buien

Later vanmiddag, maar vooral ook vanavond soms fikse onweersbuien, soms met veel regen en windstoten. De wind is matig tot (vrij) krachtig, uit zuidwest tot zuidoost. Morgen ook regen- of onweersbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties