De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 juli 2009.

Economiezaterdag, 18 juli 2009

Aantal ijssalons in Nederland blijft sterk groeien

Wageningen - Crisis of geen crisis, elke maand openen in Nederland nieuwe ijssalons de deuren, tientallen op jaarbasis. ,,Mensen worden blij van ijs en iedereen heeft wel 1 of 2 euro op zak’’, zegt Maarten Colijn, voorzitter van het IJscentrum.

Hoofdartikelzaterdag, 18 juli 2009

Keuzevrijheid in de gezondheidszorg…

We leven in een tijdperk van het autonome individu: iedereen mag en kan zelf beslissen over zo veel mogelijk. De burger wil zo weinig mogelijk staatsinvloed in zijn leven, de staat wil zelf ook vooral op afstand staan en de burger de vrijheid laten op zoveel mogelijk terreinen.

Regiozaterdag, 18 juli 2009

Dorpshuis als impuls voor het leven in Engwierum

Engwierum - De laatste winkel in het dorp ging een paar jaar geleden dicht. Maar van afbraak van voorzieningen op het platteland willen de inwoners van Engwierum niets weten. Vorige maand openden ze hun eerste eigen dorpshuis.

Regiozaterdag, 18 juli 2009

Altijd eerst de kranten bezorgen, dan pas de rest

Of het nu dertig graden is of het stortregent, het Friesch Dagblad ligt iedere dag weer op de deurmat. Dankzij de stille helden van de krant: de dagbladbezorgers. De komende tijd staat er iedere week een in het zonnetje, voorgedragen door een abonnee.

Regiozaterdag, 18 juli 2009

Met een gerust hart de deur uit, dankzij Bartje

Dokkum - Een keer per week komt vrijwilligster Bartje Mulder van Stand-by Fryslân bij Albert Schneider uit Dokkum op bezoek, zodat diens vrouw en mantelzorger Jannie Botma een paar uurtjes haar eigen gang kan gaan.

Regiozaterdag, 18 juli 2009

Speciale brigade moet reekalveren redden

Leeuwarden - Friese jagers onderzoeken of het mogelijk is om een groep van vrijwilligers in het leven te roepen om reekalveren te redden van de cyclomaaier. Deze methode is te vergelijken met de vliegende brigade van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW), die wordt ingezet om nesten van weidevogels te beschermen als een boer gaat maaien.

Sportzaterdag, 18 juli 2009

Niek Davina op proef bij Cambuur

Leeuwarden Niek Davina mag bij Cambuur proberen een contract af te dwingen. De 22-jarige verdediger van het beloftenelftal van FC Twente kreeg in Enschede geen contractverlenging. Hij speelde sinds 1999 voor de Tukkers en doorliep er de jeugdopleiding. Davina kreeg vorig jaar een contract voor één seizoen om zich te bewijzen. Mocht hij erin slagen een contract af te dwingen bij de Friezen, dan zal hij niet gaan voetballen voor hoofdklasser Excelsior’31, waar hij inmiddels heeft getekend. Het is de bedoeling dat Davina mee gaat op trainingskamp.

Sportzaterdag, 18 juli 2009

‘Circus De Wagt’: van Cambuur via Schotland naar België

Sneek - Wie niet beter weet, zou welhaast denken dat Chris de Wagt een goochelaar, illusionist, zanger, cabaretier - of beter nog - circusartiest is. Eentje die week in, week uit door Europa trekt om her en der zijn kunsten te vertonen. Maar de 24-jarige man uit Sneek is toch echt voetballer. Die bij zijn club Cambuur weinig aan spelen toe zal komen en daarom via proefperiodes elders een contract probeert af te dwingen. Koud terug uit Schotland trok ‘Circus De Wagt’ gisteravond verder. Next stop: België, op naar Roeselare.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties