De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 18 mei 2016.

Hoofdartikelwoensdag, 18 mei 2016

Onrecht in belastingen niet opnieuw vergeten

Belastingontwijking door grote multinationale ondernemingen staat volop in de belangstelling bij het publiek en bij de politiek. Jaarlijks houden multinationale ondernemingen honderden miljarden belastingeuro’s in de zak. Ze doen dat via constructies waarbij belasting wordt geheven in landen waar de tarieven het laagst zijn. Nederland staat in Europa vooraan in de rij om bedrijven de mogelijkheden te geven om belasting te ontwijken.

Regiowoensdag, 18 mei 2016

Examen geschiedenis: abstract en veel lesstof

Joure - ,,Doordat leerlingen de laatste jaren steeds meer moeite hebben met het begrijpen van teksten en het leren van grote lappen tekst, kost het leren van een talig vak als geschiedenis veel voorbereiding", zegt docent en decaan Herman de Haan (60). Hij geeft al meer dan dertig jaar geschiedenis en Frans aan het Bornego College in Joure. Vandaag maken zijn twintig vmbo-t leerlingen het examen geschiedenis.

Regiowoensdag, 18 mei 2016

Fiets moet nu weg bij station

Leeuwarden - Wie nog een fiets heeft staan bij het station in Leeuwarden, moet die voor vrijdag weghalen. Op die dag verwijdert de gemeente Leeuwarden alle overgebleven fietsen bij het station en brengt die naar de Algemene Fietsen Afhandel Centrale.

Regiowoensdag, 18 mei 2016

Rapport: Stenden en NHL Hogeschool moeten samen

Leeuwarden - Om in de toekomst volwaardig en betrouwbaar hoger beroepsonderwijs aan te kunnen bieden, is een fusie tussen de hogescholen Stenden en NHL Hogeschool, met hoofdvestigingen in Leeuwarden, onvermijdelijk. Dat staat in het document Rapportage Trance 1 Roadmap Fusie, dat in opdracht van de beide colleges van bestuur van de hogescholen is geschreven.

Regiowoensdag, 18 mei 2016

Tekort aan hbo’ers in de zorg dreigt

Leeuwarden - Friese instellingen proberen met campagnes en gastlessen op scholen jonge mensen enthousiast te maken voor een baan in de zorg. Vooral aan hoger opgeleid personeel is moeilijk te komen, merken verschillende instellingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties