De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 18 april 2016.

Cultuurmaandag, 18 april 2016

Fluitkwartet Four Flutes wint Fluitconcours

Ittervoort - Het Friese fluitkwartet Four Flutes heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van het Benelux Fluitconcours voor ensembles in Ittervoort. Simone Kampherbeek uit Drachten, Leontien van Nesselrooij uit Heerenveen, Janine Siebesma uit Leeuwarden en Betty Ekas uit Franeker imponeerden de jury met name met hun 'enthousiaste podiumpresentatie´ en 'uitstekende uitvoering van een klassiek muziekstuk en filmmuziek.

Cultuurmaandag, 18 april 2016

Friese kampioenen in Vlaanderen

Mechelen - Brassband De Bazuin B Oenkerk heeft zaterdag de kampioenstitel bemachtigd bij het Vlaams Open Brassband Kampioenschap (VOBK) in de Stadsschouwburg in Mechelen. De brassband deed mee in de C-afdeling en werd daarin van de acht deelnemers eerste met 93,5 jurypunten. Dirigent Jan Werkman van De Bazuin B kreeg met de overwinning ook een mooie afsluiting: na het kampioenschap legde hij zijn geliefde functie neer wegens een overvolle agenda.

Hoofdartikelmaandag, 18 april 2016

Merkel geeft Erdogan voet tussen de deur

Het kost weinig moeite de Turkse president Erdogan te provoceren. Een spotgedicht van de Duitse tv-komiek Jan Böhmermann deed de lichtgeraakte president zo in woede ontsteken dat hij Berlijn om juridische vervolging verzocht. Bondskanselier Angela Merkel stemt in met dat verzoek. Dat levert haar het verwijt op van de oppositie dat zij een knieval maakt voor een dictator.

Regiomaandag, 18 april 2016

Reddingsvloot bewaakt ook veiligheid evenementen

Leeuwarden - Als er geen geld komt voor de Nationale Reddingsvloot komt ook de veiligheid van evenementen op het water in het geding. Dat stelt directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland.

Geloof & Kerkmaandag, 18 april 2016

Niemand wint dit jaar de Bernard Smilde Priis

Leeuwarden - Het oecumenisch platform Stifting Krúspunt heeft dit jaar de Bernard Smilde Priis niet uitgereikt. Het ging bij de vierde editie om een prijsvraag voor een nieuw Fries lied over afscheid-verdriet-rouw. De winnaar zou bekend worden gemaakt tijdens de Krúspuntdei afgelopen zaterdag in Akkrum. 'Fan de 25 ynstjoerde teksten kaam net ien boppe de midsmjitte út´, was echter het oordeel van de jury.

Sportmaandag, 18 april 2016

Normaal had je alleen Epke, nu heb je liefst vijf medaillekansen

Het Nederlands herenteam plaatste zich in de nacht van zaterdag op zondag voor de Olympische Spelen van Rio. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands mannenteam naar de Spelen gaat. De vrouwen plaatsten zich in oktober 2015 voor het eerst sinds veertig jaar weer voor de Olympische Spelen. Nu rijst de vraag: is meedoen belangrijker dan winnen of kunnen de mannen straks juist ook meedoen voor de medailles?

Sportmaandag, 18 april 2016

Hiariej wil waar hij zich meer van voorstelde goed afsluiten

Eigenlijk zat Tom Hiariej al in Cambuurs spelersbus voor het Goffert-stadion toen er een telefoontje kwam. Of hij zijn herstelvoedsel nog even kon laten staan en terug wilde komen naar de catacomben voor een kort gesprekje met het journaille? Dat was net als interviews met andere spelers keurig aangevraagd, alleen bleken de Leeuwarders in alle mixed zone-hectiek even vergeten Hiariej in te lichten. Tekenend voor het seizoen van de 27-jarige voetballer.

Sportmaandag, 18 april 2016

Cambuur: balans is nog altijd zoek

Uit bij NEC ging Cambuur wéér onderuit (2-1) en kwam het wéér lastig tot scoren. Over het wankele evenwicht tussen aanval en verdediging in de degradatiestrijd. ,,Als je niet scoort, kun je ook niet winnen."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties