De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 18 december 2002.

Achtergrondwoensdag, 18 december 2002

Boze PCOB: ook oudere wil zijn risico’s afdekken

Leeuwarden - De Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) vindt het onjuist dat mensen die 65 jaar worden, uit de gezins- of persoonlijke ongevallenverzekering worden gegooid.

Achtergrondwoensdag, 18 december 2002

‘Cito-toets is slechte afrekenmethode’

Amsterdam/Groningen – Een Cito-toets moet op basisscholen niet gebruikt worden als graadmeter voor de kwaliteit van die school. Dat concludeert drs Mart Visser in zijn promotieonderzoek, waarin hij een experiment in Amsterdam analyseert.

Analysewoensdag, 18 december 2002

De zweeftrein ter discussie - gelukkig wel

Gelukkig houdt premier Balkenende de discussie over de magneetzweeftrein ook binnen het CDA gaande.

Analysewoensdag, 18 december 2002

Atsma en Van Haersma Buma met meel in mond en oren

De noordelijke CDA-Kamerleden verdedigen hun lijsttrekker zonder te luisteren naar wat hij zegt.

Analysewoensdag, 18 december 2002

Europa verdient meer aandacht

Christelijke politici moeten zich niet af keren van Europa, stelt Benjamin Anker. Een defensieve houding is niet gepast.

Bijschriftwoensdag, 18 december 2002

Een nieuwe dronk

Het is het uur van het afscheid. Jezus waarschuwt dat dit zijn laatste maaltijd op aarde is geweest.

Cultuurwoensdag, 18 december 2002

Bildtse Kultuurpriis voor Feetwarmers

St. Annaparochie – De Bildtse Kultuurpriis 2002 is toegekend aan de groep Feetwarmers. Dat heeft de gemeente het Bildt dinsdag bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 18 december 2002

Nachtelijke voorpremière tweede film Tolkien

Leeuwarden – Zo’n vierhonderd mensen hebben dinsdagnacht in de Leeuwarder bioscoop Tivoli de première gezien van The Two Towers , de tweede film in de Tolkien-trilogie.

Economiewoensdag, 18 december 2002

Jouke de Vries Evenementen gespecialiseerd in bedrijfsfeesten

Joure - Lankhorst 200 jaar, Smilde 140 jaar en Batavus 100 jaar. Zomaar een greep uit de komende bedrijfsverjaardagen. En wie jarig is viert feest. Waren het vroeger vooral personeelsverenigingen die de organisatie van bedrijfsfeestjes op zich namen, tegenwoordig wordt dat overgelaten aan de professionals.

Economiewoensdag, 18 december 2002

NOM participeert in Bair

Drachten - De NOM gaat participeren in het Drachtster bedrijf Bair bv. Bair is gespecialiseerd is in database publishing. Dit is een techniek die informatie in databases benut om publicaties, zowel op papier als digitaal, te produceren.

Economiewoensdag, 18 december 2002

Werkloosheid in het Noorden stijgt niet zo snel als landelijk

Groningen – De werkloosheid in het Noorden is in november dit jaar ten opzichte van november 2001 met 9,4 procent (5873 mensen) gestegen. Landelijk bedraagt de stijging over deze periode 13 procent, oftewel 62.475 mensen. Dat maakte het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) woensdagmorgen bekend.

Hoofdartikelwoensdag, 18 december 2002

Beloofd is beloofd

Wie in ieder geval hoopt dat het geen oorlog wordt in Irak is de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder. Hij werd in september met een klein verschil herkozen met de belofte geen belastingen te verhogen en met de toezegging dat Duitsland niet mee zou doen aan een Amerikaanse oorlog.

Hoofdartikelwoensdag, 18 december 2002

Wijsheid achteraf

In Amerika is de commissie die de terreuraanslagen van 11 september in New York en Washington onderzoekt aan het werk gegaan. Onderzocht wordt welke fouten de inlichtingendiensten hebben gemaakt.

Regiowoensdag, 18 december 2002

‘Aandacht is hard nodig’

Groningen - Ernstig verstandelijk en meervoudig gehandicapten krijgen minder aandacht en activiteiten aangeboden dan verstandelijk gehandicapten met meer mogelijkheden. De eerste groep heeft aandacht echter juist meer nodig. Dit blijkt uit het onderzoek van professor dr. C. Vlaskamp van de Rijksuniversiteit Groningen.

Regiowoensdag, 18 december 2002

Buurt verzet zich tegen hangpleintje

Ureterp – Of het hangpleintje nu voor de openbare basisschool De Twirre aan de Telle in Ureterp ligt of er achter, de overlast door de jongeren zal aanhouden. Dat stellen de omwonenden van de basisschool.

Regiowoensdag, 18 december 2002

Driesum krijgt eindelijk een tweede sportveld

Driesum - De voetbalclub en de kaatsvereniging van Driesum krijgen eindelijk een tweede sportveld. Na zo’n zeven jaar onderhandelen heeft de gemeente overeenstemming bereikt over de aankoop van twee hectare grond in het dorp.

Regiowoensdag, 18 december 2002

Weg in Bildt wordt eerder verbreed

St. Annaparochie – De N383 tussen Berlikum en St. Annaparochie wordt eerder verbreed dan oorspronkelijk de bedoeling was. Al in 2005 moet de weg klaar zijn. De weg zou aanvankelijk pas na 2015 worden verbreed.

Regiowoensdag, 18 december 2002

‘Wat is er mis met de schoolkerstboom?’

Burgum – Het is de overdrijving nabij, vindt directeur Jan Sijtsema van de vereniging Protestants Christelijk Basisonderwijs (PCBO) in Tytsjerksteradiel.

Regiowoensdag, 18 december 2002

Leeuwarder skûtsje levert SKS-titel in

Leeuwarden – Skûtsjeschipper Ulbe Zwaga van Leeuwarden heeft zijn afgelopen jaar behaalde SKS-titel ingeleverd.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 december 2002

R.-k. en protestantse zorginstellingen overwegen fusie

Leeuwarden – De Christelijke Vereniging van Zorginstellingen (CVZ) en haar katholieke evenknie (KVZ) overwegen te fuseren.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 december 2002

Nieuwe actie van Dorcas: adopteer een bejaarde

Andijk – Hulporganisatie Dorcas is begonnen met een nieuw adoptieprogramma onder de titel ‘Adopt a Granny’ (adopteer een oma of opa).

Geloof & Kerkwoensdag, 18 december 2002

Van huiskamer naar ‘boerderijkerk’

Hoofddorp - Achttien jaar geleden kwamen ze met vijftien gelovigen samen in een huiskamer, nu met een kleine duizend in twee agrarische loodsen in Hoofddorp. Baptistengemeente De Meerkerk van ds Wigle Tamboer is daarmee, evenals de Bethelgemeente in Drachten en De Pijler in Lelystad, een opvallende groeikerk.

Sportwoensdag, 18 december 2002

Eerste succes voor Gert Kruys

Oss – Oud-Cambuurtrainer Gert Kruys heeft zijn eerste succesje als coach van FC Den Bosch gevierd.

Sportwoensdag, 18 december 2002

Heerenveen hoopt op komst van Fin Hannu Haarala (21)

Heerenveen – SC Heerenveen hoopt deze week de 21-jarige Finse jeugdinternational Hannu Haarala vast te kunnen leggen.

Sportwoensdag, 18 december 2002

Heerenveen wil gastheer van WK voetbal onder 20 jaar zijn

Zeist – De kans is groot dat in het Abe Lenstrastadion in 2005 wedstrijden worden gespeeld voor het wereldkampioenschap voetbal voor spelers van 20 jaar en jonger.

Sportwoensdag, 18 december 2002

‘Karaktermens’ Mika Väyrynen blijft bescheiden onder lofzang

Heerenveen – Met zijn twintig lentes is hij woensdagavond tegen FC Zwolle de benjamin van het team. Leeftijd zegt in de voetballerij echter niet alles, want als de ‘wederopstanding’ van SC Heerenveen al aan één speler zou kunnen worden toegeschreven dan is het aan hem, Mika Väyrynen.

Sportwoensdag, 18 december 2002

Ritsma en Postma staan voor weekeinde van de waarheid

Leeuwarden – Voor zowel Rintje Ritsma als Ids Postma breekt het weekeinde van de waarheid aan. Als de Friese schaatsers op het Nederlands allroundkampioenschap niet bij de eerste vier eindigen, valt er de rest van het seizoen voor hen niets meer te winnen. Falen kan wel eens het einde van de loopbaan van de allroundcoryfeeën inluiden.

Weerwoensdag, 18 december 2002

Wolken en zon

Vanmiddag wisselen wolken en zon elkaar af. Het is zo’n 3 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord en het blijft droog. Vannacht klaart het eerst op en vriest het licht. Later kans op lichte neerslag bij 0 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties