De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 18 januari 2018.

Economiedonderdag, 18 januari 2018

Groei van biologisch buiten schap om

Zwolle - Biologische land- en tuinbouwproducten zijn door hun speciale productiewijze duurder en dit staat een verdere groei (deels) in de weg. Voedselcoöperaties springen hierop in met uitschakeling van de tussenhandel. Er zijn echter beperkingen.

Hoofdartikeldonderdag, 18 januari 2018

Elektrische schok door Europese democratie

Het enige stukje directe democratie in Europa, het Europees parlement, heeft gesproken. Elektrisch vissen blijft verboden en er komen geen ontheffingen meer. Nederland stuurde aan op een algemene toelating van de pulsvisserij, maar het overgrote deel van het Europarlement is tegen.

Regiodonderdag, 18 januari 2018

Steeds meer Leeuwarders langdurig arm

Leeuwarden - Nergens in Nederland is de langdurige armoede zo sterk toegenomen als in Leeuwarden. Dat blijkt uit het rapport Armoede en sociale uitsluiting van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2014 moest 4,4 procent van de Leeuwarder huishoudens minstens vier jaar rondkomen van een laag inkomen, in 2016 was dat gestegen tot 5,8 procent. Dat is een toename van ruim zeshonderd huishoudens. Landelijk nam de langdurige armoede iets toe, van 3,1 naar 3,3 procent van alle Nederlandse huishoudens.

Regiodonderdag, 18 januari 2018

Jonkheer-predikant voelde zich gedragen

Oudemirdum - Jonkheer Cees van Eysinga uit Sint Nicolaasga is op 94-jarige leeftijd overleden. Van Eysinga was vele jaren kamerheer van eerst koningin Juliana en later koningin Beatrix. Met koningin Beatrix deelde hij een passie voor Friese paarden. Van Eysinga was ook predikant en vervulde tal van bestuursfuncties.

Regiodonderdag, 18 januari 2018

Gaswinning bij Blije gaat veel langer door

Blije - De gaswinning bij Blije en Ferwert gaat vijftien tot twintig jaar langer door dan de bedoeling was. De Nederlandse Aardolie Maatschappij heeft bij het ministerie een verzoek ingediend om de huidige vergunningen te verlengen tot uiterlijk 2047.

Regiodonderdag, 18 januari 2018

Leeuwarder CIOS-student loopt voor Armani op de catwalk

Leeuwarden - Duizenden mensen plaatsen wel eens een foto van zichzelf op de site Instagram. Toen Leeuwarder Koos Copini dat een half jaar geleden deed, veranderde zijn leven ingrijpend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties